Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród z łezką 22:07, 08 lis 2014

Do góry

Kasiu, masz niesamowity trawnik. Aż trudno uwierzyć, że nie jest sztuczny
Moja działka na Dębowym Lesie 22:03, 08 lis 2014

Do góry
Aniu, kolejne niesamowite zdjęcia.Cudne Sama nie wiem co ładniejsze, twoje zdjęcia, czy twój kot. ależ ona urodziwa

Moja córka też chora i nie chciała iść do lekarza. Dzisiaj stwierdziła, że jednak się wybierze bo jej raczej samo nie przejdzie. Ja dość skutecznie leczę się wyciągiem z czosnku. Jak tylko czuję, że coś mnie bierze to od razu robię sobie wyciąg.
Moja działka. 22:03, 08 lis 2014

Do góry
I na dobranoc
Ogród Margoth 21:58, 08 lis 2014

Do góry

Czy przy okazji ktoś może mi powiedzieć, co to za trawa?

W cieniu - zacieniona 21:57, 08 lis 2014

Do góry
Sama ukorzeniłaś Hayes to drzewiasta?
A moja dębowa pięknie się wybarwiła
To na dobranoc
Ogród Margoth 21:55, 08 lis 2014

Do góry

Borówka wysoka (amerykańska) - uprawa, cięcie 21:54, 08 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Szkoda, że nie zrobiłaś jednego wspólnego dołka dla obu roślin. Z moich doświadczeń i obserwacji zauważyłam, że taka forma prowadzenia krzewów nie daje gwarancji na obfite plony.
W pierwszym roku, bedą dobrze rosły, ale już dalej to krzew może zanikać,

Wspólne stanowisko pozwala roślinie więcej skorzystać z sąsiedniego terenu, a i podlewanie możesz robić tylko w jednym wspólnym miejscu/wygoda/
Rozsypywanie nawozu czy środka zakwaszającego/siarka/ też jest wygodniejsze.
Trzeba pamiętać o corocznym dosypywaniu kwaśnego torfu i kory.

Zrobiłam jeden wielki dołek podsunełam Borówkę jedna do drugiej i wymieszałam Kwaśny torf z ziemią i dodatkowo około 15cm z niewielką ilością kory, na wierzch również kora. Pomiędzy rośliny i po bokach dałam do dołków po trochę obornika (co prawda to była głównie przesiąknięta słoma). Tam gdzie zostały posadzone sadzonki będzie ogród, w pobliżu jest woda, więc będą codziennie podlewane Jak widać w tym miejscu ziemia jest piaszczysta, bo kopali nam kanalizację wodną i przez mój przyszłoroczny ogród bedzie przebiegał pas piaszczysty mam nadzieję, że jakoś go użyźnię, najwyżej trzeba bedzie dowieźć wywrotkę ziemi. O Borówki będę dbała inaczej, bo one na kwaśno a ogród zasadowo. Myślę o zdrobieniu takiego niewysokiego płotku 15-20cm, który ułatwiałby mi podział pomiędzy ph gleby i zarazem przytrzymywałby korę pod Borówkami.

Moja działka. 21:54, 08 lis 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Przesadzałam lilie i znalazłam takie paskudztwo jak wżerało się w cebulkę,
czy to larwa opuchlaka?

Bogusiu, ja też je mam. Musimy gnojówkę z wrotycza zrobić i dobrze zlać nią całą działkę.
Ogród Margoth 21:53, 08 lis 2014

Do góry

W cieniu - zacieniona 21:51, 08 lis 2014

Do góry
Hortensja dębolistna...jeszcze zielona
...i sadzoneczki Hayes...tegoroczne.

Ogród Margoth 21:50, 08 lis 2014

Do góry
Jesiennie...

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:46, 08 lis 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Ale super że znaleźliście wreszcie A te smoki cudne Do kupienia?

Tak siostra, ale tanie nie są...nawet godzille są

to podobno para jest

rzeźby do ogrodu
Zielono mi! 21:45, 08 lis 2014

Do góry
grama napisał(a)
Czar berberysów.
Żywopłot.
Na skarpach.

Margarete - nogi maszyny kupione za grosze na starociach. Wymagały połączenia, dodania drewnianego blatu i pomalowania. Drewno malujemy Koranolem, doskonale chroni, metal farbą młotkową w wybranym kolorze. Na zimę stolik wstawiamy do pomieszczenia.
Yolka - dziękuję!

Dzieki za info, a berberysy piękne - u mnie też dopiero teraz pokazują co potrafią.....uratowały honor tegorocznej jesieni bo pozostałe drzewa nie bardzo sie chciały w tym roku wybarwić....
Ogrodnik Mimo Woli cd 21:43, 08 lis 2014

Do góry
Sorki, ale rewizyt nie będzie.. bo mam pod osobistą opieką Muminka.. zęby idą wiec po nocach daje czadu.. i melduję.. pierwszy kieł już się wyrżnął na światło dzienne.... mam potffforka Jednozębnego..... buziaczki dla zaglądających.. uciekam..

I fotka mojego kociokwitku i misz-maszu

Ogrodowe przygody 21:43, 08 lis 2014

Do góry
Nie mogę uwierzyc, że tak szybko urosły Szmaragdy. Tamaryszek też fajny

muszę w przyszłym tygodniu jechać i troszkę roślinki, zwłaszcza róże, przygotować do zimy.

Długie jesienno-zimowe wieczory nas czekają.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:41, 08 lis 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)
Z Łukaszem oglądamy Twoje zdjęcia, stwierdził że masz "dziki zachód (słońca oczywiście). Dzieci mają swoje skojarzenia. A ja zwróciłam uwagę na piękne nadal kanciki (napisz mi na PW gdzie kupowałaś nóż do kancików-mój chyba nie taki jak powinien być).

Dziki zachód.....ale fajnie nazwane....dzieci są cudowne za tą ich wyobraźnię i dziecięcą interpretację...odpisze na pw, tylko musze poszukać trochę

a teraz drzewo z kutego metalu, to też trochę jak z dzikiego zachodu

W cieniu - zacieniona 21:41, 08 lis 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bogusia to ogrodzenie czy podpora dla powojników?
Milej niedzieli życzę
....Bogusiu...jedno w drugim.Siatka już swoje przeszła i wzmocniliśmy drugą...koty skakały w tym miejscu,postanowiłam posadzić tam clematisy i trochę podwyższyć.

Rododendronowy ogród II. 21:41, 08 lis 2014

Do góry
Na dobranoc jeszcze trzy zdjęcia.

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 21:38, 08 lis 2014

Do góry
kasiek napisał(a)
Oj urosna Ci te wszystkie drzewa i dopiero bedzie busz
Piękny zachód w pięknym miejscu

To powtórzę

Ogrodnik Mimo Woli cd 21:36, 08 lis 2014

Do góry
Moniczko chaośniczko - co sie tak rozdziawiło????? Lata praktyki w moim zamiłowaniu do chaosu.. czasami daje pozytywne rezultaty... a nad resztą pracuję

Babka Ola - obiecuję zajrzeć do Ciebie i pomyśleć nad rabatą.. ale na razie pracuję nad swoimi.. łopatą.. mam wnusia i gości, ale w przyszłym tygodniu jeszcze popatrzę.. będzie kolorowo.... bo estetycznie nei potrafię, ale kolorowo to już mi idzie
Berberysy jak są nieforemne, za duże to sie tnie. I dobrze to znoszą. Ten mój czerwony to admiration.. rośnie bardzo wolno i w kulkę, sam z siebie, normalnie to jest taki bordowy, wiosna jest czerwoniutki. A teraz daje po oczach aż miło. Ja swoich jeszcze nigdy nie cięłam, a rosną w tym miejscu od 2009 roku. Ha, są rośliny któych nigdy nie przesadzałam Mój ogród też jeszcze młody, bo zaczęłam przy nim dłubać w 2008 roku i robię etapami.. i uczę się na swoich błędach.

Ten pieris większy ode mnie, w tym roku Latem!!!!! dostał eksmisję.. i teraz mi dziękuje za nowa miejscówkę.. mówi, że tu mu dobrze....

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies