Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:50, 22 paź 2014

Do góry
roma2 napisał(a)
Ja tak nieśmiało... Po pierwsze - przypilnuję by obejrzeć (zaraziłam małża, bo mnie budzi w niedzielę), po drugie - lubię Twój ogród, po trzecie - lubię takie "charakterki" jak Twój.

Mój też mnie budzi na Maję A obudzić mnie to duże ryzyko....... bo wstawać nie lubię.

Dziękuję za komplementy.

Piękny awatarek

Ja już mojego nie daje na awatar.. pora oswajać się z jego brakiem Coraz słabszy mój chłopak, gadam do niego, a on i tak nic nie słyszy Wstawać trzeba pomagać, ale oczy ma dalej kochające i młode

Kwiatowy ogródek Monteverde 20:48, 22 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Aniu przyszłam podziękować za nasionka.. chociaż opakowanie i tak najbardziej mi sie spodobało Takie profesjonalne
Ośmiały posadziłam w szklarni, ale jak będzie zima, to daje im marne szanse na przetrwanie. Ale nic nie szkodzi spróbować

I czytam o pędrakach w kompoście.. obawiam się, że to jednak nie pędraki, bo one w kompoście najczęściej nie siedzą. Tu poczytaj co pisała Matylda
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3386-ogrodowa-przygoda-lukasza?page=200

Aniu czytałam wcześniej u Łukasza co Matylda napisała, niestety to nie były pędraki kruszycy ale chrabąszcza majowego znam je na wylot nie miały płaskich brzuszkówkompostownik był otwarty żeby trochę wody do niego wpadło no i wleciał chrabąszcz i narozrabiał ale też przesiewałam skrzyneczką Próbuj zobaczymy czy się uda
Ogród w Tarnowie 20:46, 22 paź 2014

Do góry
Richie napisał(a)
Deszcz pada i jest coraz zimniej, trzeba ewakuować doniczkowe

nooo cudnie - kolory fajnie się komponują - nie mów że z tymi doniczkami będziesz latał, ma być przymrozek zobaczymy, ja też trochę posprzątałam doniczki
a co mam zrobić z kanną - ma bardzo ładne liście
Życie w wiejskim ogrodzie 20:46, 22 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
No chorowanie w takim towarzystwie i z takimi dbajacymi kobitkami co smagaja i łajaja i jeszcze naleweczke przyniosa to sama radosc

Pozdrawiam ogród cudny pełen serca

Witam

W takim doborowym towarzystwie to sama przyjemność chorować Czuję się rozpieszczany przez cudowne koleżanki

Dziękuję za ciepłe słowa Pozdrawiam również i życzę miłego wieczoru

Ogrodnik Mimo Woli cd 20:44, 22 paź 2014

Do góry
2013

2014

I gdzie te kolory, a ponad tygodniowy opad deszczu tylko podlewa ogród.. wyjątkowo, bo co roku była susza, że martwiłam sie jak moje krzaki zimozielone przetrwają zimę, a rachunek o wodę powodował stan przedzawałowy. W tym roku to nie grozi..

To tu... 20:44, 22 paź 2014

Do góry
Po pięknym kolorze ginko pozostało już jedynie wspomnienie...
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:42, 22 paź 2014

Do góry
i fotki dla Riche i zainteresowanych

z moim agapantem robię tak

przed obcięciem liści - już nie podlewałam z miesiąc - tyle co z nieba

a tu po cięciu - i w takim stanie pojechala do garażu w ciemne miejsce - teraz nie podlewam pewnie aż do stycznia - te listki zaschną

potem lekko w styczniu podleję, a pod koniec lutego patrzę jak już zobaczę małe maleńkie to zaczynam podlewać dopiero około marca trzeba dać światło albo jak ładnie to nawet wystawiam i zasilam

i wspomnienie

W moim małym ogródeczku - Dorota 20:41, 22 paź 2014

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Dziś miałam dużo radochy. Dostałam paczuszkę z roślinkami, z takimi nieosiągalnymi u nas. Baaardzo się ucieszyłam, a oprócz roślinek dostałam też bransoletkę własnoręcznie wykonaną przez zdolną Ewę - Nallar. Dziękuję

Śliczna paczuszka Wcale się nie dziwię, że sprawiła Ci radość
Ogrodnik Mimo Woli cd 20:41, 22 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)

O cudności - trawy, staw i jesiennie wybarwione drzewo! Wiele osób pisze, że drzewa w tym roku słabo się wybarwiają, ale na zdjęciu tego nie widać

Klony się nie wybarwiły, berberysy nawet nie zaczęły. Jedynie tulipanowiec zachował sie jak na jesień przystało.. i tyle.. jeszcze kalina i trzmielina, ale jedno i drugie już bez liści. Oglądam stare fotki.. i to najbrzydziej wybarwiona jesień od kiedy mam ogród.

2009 porównuję do klonu Red Sunset, bo jest charakterystyczny (tu po lewej)

2010

2011

2012

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:41, 22 paź 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

w najszerszym miejscu ma ponad 2 metry ale ile dokładnie to nie powiem musiałabym zmierzyć Hortensję są ponad parapet. Wiosna przycinam je nad drugim i trzecim oczkiem (tak mniej więcej)
Okna nie zasłania, tutaj fotka z salonu. Dzisiaj u nas szaro buro to i fotka ciemna ale obraz jest
Pytam, ponieważ mam zamiar posadzić hortensje pod oknem, lecz radzono mi abym nie sadziła limelight tylko jakąś mniejszą, bo jak się rozrośnie to zasłoni całe okno.
Mój ogród 20:38, 22 paź 2014

Do góry
Dzisiaj kupiłam Magnolię i było o chryzantemach, na jednej fotce widzę moją chryzantemę. Sprawdziłam i oto moja nn ma w końcu imię i nazwisko - Bella Gold. Dostałam ją od pani która powadzi wiejski sklep i ma skromny ogródek koło domu. Moja Bella u mnie się zadomowiła i pięknie rośnie.
Taka mała rzecz a cieszy

To tu... 20:37, 22 paź 2014

Do góry
A to moje ostatnie bukszpanowe nabytki

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:27, 22 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Te ładne kolorowe ślimaki chowają się na zimę w kępach bylin, ja odnajduję je wiosną. One nie są tak żarłoczne jak bezmuszlowe i nie czynią wielkich szkód w naszych ogrodach. A ich zdolności wspinania się są niesamowite i można je zobaczyć przyklejone w miejscach budzących zdumienie. Dwa dni temu odkryłam jednego w łazience, przyklejonego do szyby wiszącej szafki na ścianie. I nikt go nie widział, jak szedł, albo żeby uciekał.

Te w skorukpach też niezłe są, ja teraz znalazłam skorupki z mieszkańcami a na wiosnę też ich pelno ale już puste,

a takiego slizgacza kiedyś widziałam u mnie na drzwiach balkonowych u góry na siatce na owady - mam ich dość

lepiej zobacz moją ostatnią Grace / listki już porażone/ wszystkie róże wczoraj pościnałam przed zapowiadanymi deszczami i przymrozkami i mam bukiet pączków na stole i teraz cieszą a za oknem brrrrrrrrrrr

Ogrodowy spektakl trwa ... 20:22, 22 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

doskonale rozumiem,,,
...takiego biedaka też bym przygarnęła..jaki on piękny będzie w przyszłym roku ...bez wątpienia...

Wilcza pozdrawia

no też tak myślę, zakopałam go w doniczce gdzie stał ze strachu przed zapowiadanymi przymrozkami - na wiosnę muszę wykopać wielgachną hostę i tam dopiero wsadzę tego cudaczka.

A, że o zakupach mowa wreszcie kupiłam całoroczne coś do donic przed dom

jeszcze nie wsadzone, nie wiem czym podsadzę ale chyba na razie niczym - na święta wyściółkuję małymi banieczkami czy bombkami jak kto woli
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:16, 22 paź 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Tyle ślimaków z jednej hosty- no, no. Na szczęście nie mam tego problemu, ale mam inne ogrodowe kłopoty. Ale fotkę ślimakom zrobiłaś bardzo ładną A już ślimaczek na dali - finezja

Bożenko wolałabym inne finezyjne zdjęcia robić zdecydowanie!!!!
mam sporo host a te niestety są podstawowym menu - zastanawiam się czy się ich nie pozbyć choć w maju jak cudnie się liście rozwijają to uwielbiam na nie patrzeć

a teraz zastanawiam się czy hosty ie zamienić na trawy

czyli o wyższości traw nad hostami

o tu super przyklad

hmmm
Verbena bonariensis - werbena patagońska 20:07, 22 paź 2014

Do góry
Joanna___ napisał(a)
Czy jakiś fachowiec od werbenki może mi powiedziec czy moja to patagońska?Siałam z nasion kupionych na all pod taką nazwą,ma ok.1,2m i pięknie pachniała.Teraz już przekwitła .

To jest werbena brazylijska. Ma większe liście i miejsze kwiatki, drobniejsze.
Działka wkoło Lubczyka :) 20:04, 22 paź 2014

Do góry
i znów po takich obrazkach jak u Danusi, nie będę mogła zasnąć
u nas, jak wróciliśmy z pracy kropił deszcz i baliśmy się, żeby się mocno nie rozpadało, więc odpuściliśmy ogrodzenie, żeby zaprawy nam nie wypłukało i wzięłam dałam badylki róży, co dostaliśmy tydzień temu, nie miałam serca wywalić, więc dałam, może się ukorzeni
oto dowód

było jeszcze sporo czasu, więc jeszcze dokończyliśmy wywozić ziemię spad ogrodzenia, zrobiliśmy cały ten odcinek, co nam został-jutro z rana dodam zdjęcia, bo skończyliśmy o 19:30, więc ciemno, nic na zdjęciu nie widać
Ogrodowy spektakl trwa ... 20:02, 22 paź 2014

Do góry
Milka napisał(a)
U mnie też tych ślimaków, stale walczę, ale nie wygra się...znalazłam 2 opuchlaki!!!
uroczo wygląda begonia z rękawiczką, macham ciepło

Irenko akurat begonia? hehe trzeba przyznać że mocne te begonie i wyczytałam że lepiej się mają pod dachem nie lubią moczenia liści a moje tak miały

dla Ciebie moja jedyna cynia której muszę tu sesję pokazać

Chelsea Flower Show 2014 19:56, 22 paź 2014

Do góry
Bea napisał(a)
Vital Earth The Night Sky Garden

[img

och to mi się najbardziej podoba - mega naturalnie
cudnie
Działka wkoło Lubczyka :) 19:45, 22 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)
Ogrodzonko rośnie w oczach i roślinki dochodzą prace cały czas ocho cho ale pięknie będzie Kasiu przegapiłam 600set poprawiam się to przez deszcz buziaki

nic nie przegapiłaś, 600 cały czas przede mną 400 dopiero co było, więc się dużo nie spóźniłaś dziękuję za piękną różyczkę w biżuterii
pozdrawiam serdecznie :*
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies