Teraz byłem w ogrodzie - nie jest źle. Jak zawsze poprzechylane liście żurawek, pokładły się dwa mieczyki, ostróżkę jednak mocno wygięło - nie jest złamana, petunia jedynie w złym stanie - w sumie OK
W Mai kiedyś pokazywali jak okryć róże na pniu.
Robisz cukierek z włókniny, a do środka sypiesz albo torf albo ziemię - nie pamiętam już dokładnie. Tak przezimują.
Sebek, musiałam się "cafnąć" o ładnych kilka stron, tak poszalałeś! Piękne kule kupiłeś, a tymi wrzosami to mi przypomniałeś, że to już pora za nimi się rozejrzeć . Dzięki!
PS. Tak zawsze zazdrościsz innym brak chwastów, ale u Ciebie też jakieś nieśmiałe są. Nie widziałam ani jednego, a przeleciałam kilkanaście stroniczek wstecz !!!
Bardzo fajne masz to pole do popisu, widzę, że na szczęście dbacie o to co już jest i zasialiście trawnik - a jeśli nie to ja bym to zrobił, żeby było już zielono
Sebek, oczywiście, że trawa posiana Czekamy, aż wzejdzie Mojemu P. by to wystarczyło, tzn. sama trawa, ale ja wiem, że chcę czegoś więcej!
Bardzo podoba mi się to, co Danusia zrobiła w ogrodzie w Kozłowie Biskupim (https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/99-poradnik-jak-zaprojektowac-i-zalozyc-ogrod-cz-5-modernizacja-starego-lub-zaniedbanego-ogrodu) i chętnie coś podobnego widziałabym u siebie.
Poczytasz trochę wątki, to dowiesz się, że wiekszość M woli samą trawę, hehe
A ogród miłośników roślin uwielbiam, to także jeden z moich ulubionych. Dzięki temu ogrodowi wymieniłem z Danusią pierwsze zdanie
W sumie racja - jak pójdę to posprawdzam czy coś jeszcze, ale roślinki odrosną. Choć raz jak walnęło gdzieś w lesie, to aż podskoczyłem - pewnie gdzieś blisko i chyba walnęło w ziemię - lub drzewo....