Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:22, 28 paź 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Łapy precz od Lucyferka bo postrasze .....

Jesien u Ciebie okazała

Luciferek rośnie w jednym miejscu już 5 lat (od 2009), ma tam tulipany które już nie kwitną i cebulki się zagęściły, pora to przekopać , dać lepszej ziemi.. wybrać okropne tulipany bo straszą wiosną. Wykopuje sie teraz, tylko piszą by wtedy zimować .. i nie przesuszyć.. z drugiej strony swoja posadziłam na jesień..
Co się będę martwić i tak nie znajdę czasu na wykopanie Są pilniejsze rzeczy.
A kępa jest ogromna i bardzo mi sie podoba Po wyprostowaniu jest wyższa ode mnie
Nasze hortensje urzekające kwiatami przez długi okres :) 10:10, 28 paź 2014

Do góry
Mam dwie bardzo duże hortensje ogrodowe, słabo kwitną, więc w tym roku postanowiłam je okryć, bo już za duże na hodowlę w donicach. Włóknina już kupiona, tylko kiedy to zrobić? Pierwsze przymrozki juz są, liście i kwiaty zważone.

tu widac, że tylko parę kwiatów jest

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:09, 28 paź 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Kwiaty w cukrze bo mgła była, u mnie dawno tak nie było. Cukru niet

Jeszcze raz dziękuję, że do mnie zajrzałaś.. na dietetyczny cukier

W szklarni jeszcze samo zdrowie sie trzyma.. ale wystarczy na kilka dni .. i koniec..

A te są najsmaczniejsze.. i te Muminek uwielbia

We wrześniu posiałam buraki naciowe do szklarni (po ogórkach, co roku tak robię) już są do zebrania.. kroję, do woreczków, mrożę i wystarcza na całą zimę.

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 10:06, 28 paź 2014

Do góry
szarości, błękity, fiolety - moje ulubione

m. in.
Ajuga reptans 'Atropurpurea'
Bellis perennis odm. pomponowa ciemnoróżowa
Hedera helix
Lychnis coronaria
Lysimachia nummularia 'Aurea'
Myostis Sp.
Nepeta fassenii
Saxifraga arendsii 'Rosea'

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:05, 28 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)
WAW!!
Cudne te trawy masz)

Uwielbiam trawy i ubolewam, że mam za mały ogród, bo rosłyby wszędzie

Patrzę na klona i widzę, że może sie jednak wybarwi.. jeszcze dziś ma być przymrozek a potem już cieplej.. to najładniej wybarwiające sie drzewo u mnie..

A pod spodem listek na rodku popełnił samobójstwo..

Umiejętne zestawianie roślin, zgrane duety - wyłącznie przykłady kompozycji 10:02, 28 paź 2014

Do góry
liliowiec 'Stella d'Oro'
żurawka 'Palace Purple'
tojeść rozesłana 'Aurea'

i w tej samej kolorystyce:
rozchodnik okazały
pęcherznica Diable d'Or
pięciornik krzewiasty
liliowiec 'Stella d'Oro'

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:01, 28 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Ani cudne zdjęcia robisz.

Tam przy rozplenicy to gracki rosną (te wyższe trawy)

W kępie rośnie rozplenica (taka zwykła) miskant Graziella i zebrinus. Oraz róża nostalgia
Teraz wygląda tak Ale jeszcze zimno i przymrożone wszytko..

W kamiennym kręgu od początku 10:00, 28 paź 2014

Do góry
Zostawiam resztki koloru i pędzę sadzić tulipany
Miłego dnia!!!!!

W kamiennym kręgu od początku 09:58, 28 paź 2014

Do góry
Kamienny we mgle

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 09:55, 28 paź 2014

Do góry
Dziewczyny dziękuję, że mnie odwiedzacie a tym bardziej, że zostawiacie same miłe słowa

Ostatnio mało co robię w ogrodzie, gdyż mój stan – jestem w ciąży nie bardzo pozwala mi być aktywną. Poza tym te mdłości i uczucie ciągłego zmęczenia… ale jestem bardzo szczęśliwa, że będę miała drugie dziecko

Ogrodeczek to słonecznik wierzbolistny

A dziś o poranku wszystko oprószone szronem:

Ogrodnik Mimo Woli cd 09:55, 28 paź 2014

Do góry
Ela - trochę przesadziłam z ilością fotek..

Mariusz - bo aparat przykładam tylko w dobre miejsca

Danusia - lepiej bez cukru i bez przymrozków.. ile sie tylko da.. ale to już nie od nas zależy.

Aga bleebla - rozplenice są piękne i nawet mi nie przeszkadza, że późno startują i butelek nie da sie nimi umyć

Makkasia - przymrozek niszczy kwiaty.. wiec sie pocieszałam tym cukrowaniem.. dobre i to..

Marzena z O! - dziś też mrozi i też mgła, Ty mieszkasz na górce, wiec mgły mogą być mniejsze.. chociaż u nas i wysoko też mglisto

Basiu - ja dopiero o 9,30 zdecydowałam sie wyjść z aparatem Jestem wybitnie ciepłolubna

Przemek - dziękuje za życzenie słoneczka.. musi być, bo jutro przychodzą róże, muszę im miejsce zrobić, czyli wykopać dużo przesadzić dużo.. i jedna bonica posadzona A druga leżakuje w warzywniaku Bo 7 dni w w wodzie to już przesada. Jakby co to jest przedostatnia w rzędzie... jak padnie to wiadomo dlaczego

Madżen - piękne bo pomagałaś wybierać... tylko przyjdą jutro, a ja jeszcze muszę rabatę przerobić by je posadzić... nie mam keidy.. zakąłdam szlaban na forum... na kilak dni, bo nie wyrabiam.
To tylko troszkę do posadzenia.. ale trzeba coś wykopać by w kopać. Oczko jeszcze nie uprzątnięte, szklarnia, warzywnik, dalie do wykopania... miesiac czasu to mało by ogarnąć.. robię odwyk od forum.. jak ogarnę to wrócę

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 09:50, 28 paź 2014

Do góry
Czuję się u Ciebie Agnieszko jak w galerii sztuki ogrodowej, jesteś prawdziwą artystką, przebieram w twoich detalach i nie wiem, na który się zdecydować, ogólnie taki klimacik ze smaczkiem i estetyką, zachęca do refleksji przy filiżance Caffe macchiato....podajesz słowa i obrazy wśród pięknej scenerii.............i jak tu nie polubić października

Serdeczności zostawiam
Moja działka na Dębowym Lesie 09:43, 28 paź 2014

Do góry
agnieszka_podpora napisał(a)
Witaj oczom ukazuje się tak piękny widok, tyle kwiaów marzy ni się rabata pełna bylin i kwiatów wieloletnich może pomalutku spełnie to marzenie -----pozdrawiam

Ja od razu też nic nie miałam, bardzo pomału mój ogród się zmieniał.a apetyt na rożne roślinki rósł i rósł i ciągle jeszcze nie jest zaspokojony

Agania napisał(a)
Masz kwiaty w ogrodzie na kazdą porę roku, nawet chryzantemy

Widzę, że tez trzymasz jeszcze agawy, ja pomału z nich rezygnuję, ciezkie sa i trudno je przenieść, kregosłup ważniejsyz w moim przypadku
Pozdrawiam

Tak właśnie się starałam, zęby w moim ogrodzie o każdej porze roku były rośliny, kwiaty , które przyciągają wzrok .Lubie jak jest kolorowo i zmiennie widać jak ogród się zmienia z porami roku, jak żyje
Agawę mam juz dobrych kilka lat, kiedyś była na balkonie,.ale za dużo tam miejsca zajmowała.Więc wędruje na działkę, dobrze,ze mammy tez duży samochód- bus i dobrze ja przewieść .Stoi potem na klatce.Zawsze albo mąż albo starszy syn ja taszczy do samochodu i na 2 piętro na klatkę.Ja tez mam problemy z kręgosłupem. Jak kiedyś tam zamieszkamy na stałe, to już mniej noszenia z nią będzie,.

Szkoda,że już idą spać

Bukszpan (Buxus) - uprawa 09:03, 28 paź 2014

Do góry
Ciete byly w czerwcu, bo rosly caly czas. To za pozno?
Nawozone tez polowa dawki w pierwszych dniach czerwca. Czyli ograniczyc sie do nawozenia w kwietniu/maju? Za pozno by sciac mu te mlode przyrosty?Wszystkie cielam dwa razy, w tym samym czasie- po pierwszym przyroscie i drugi raz w czerwcu. Kazda czynnosc wykonywalam na wszystkich jednoczesnie.Inne wygladaja inaczej, sciemnialy.Tylko ten jeden nie.

Tak sie im przyjrzalam i zauwazylam jakies brazowe kropki.Co to moze byc?

Moja działka na Dębowym Lesie 08:59, 28 paź 2014

Do góry

Ewkakonewka napisał(a)
A ja namierzyłam Twoją wizytówkę dopiero przed chwilą, oczy można nacieszyć i zapomnieć o jesieni, tyle pięknych kwiatów. Zimą będzie balsamem kojącym

Cieszę się,ze moja wizytówka się spodobała. Jakoś nie bardzo wiedziałam jak mam ja zrobić.
Tak sobie pomyślałam,że w złym momencie otworzyłam swój watek, bo pusto w ogrodzie już się robi. jeszcze trochę posiłkować się będę wspomnieniami, ale i tak mój ogród poznacie

Marcinkowo jeszcze

Moja działka na Dębowym Lesie 08:51, 28 paź 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
U Ciebie to nadal lato po prostu.... tyle kwiecia, że trudno uwierzyć...przecież to listopad za pasem
Mapkę też zobaczyłam- u mnie jasnożółte pole- opadów jak na lekarstwo.....i to by się zgadzało..

Słoneczka jak najdłużej Ci życzę- niech wszystko kwitnie jeszcze

Tak listopad za pasem i pustka ogrodowa. której nie lubię.A kwiatów i kolorów coraz mniej i mniej.Szkoda wielka
Ja tez jestem na jasnożółtym polu- opadów .Cóż tak jest.
Słoneczko to jest i w tym roku było go bardzo dużo

Jeszcze trochę to tylko takie ogrodowe nam zostaną

Co się stało kwiatom ... 08:44, 28 paź 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Ewa, Agnieszka, Mariola, Agnieszka.
U mnie przymrozków jeszcze nie było, jest bardzo zimno i mglisto.
Kwitną jeszcze róże.

Mirello ,czyżby Graham Thomas ,bo u mnie też kwitnie wytrwale ,zakochałam się w nim .Drugą i trzecią żurawkę mam ,ostatnio dzieliłam ,sprawdzę czy mam karteczki pozdrawiam
Ogród na glinie 08:42, 28 paź 2014

Do góry
widok z okna na brzozy sąsiada
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:26, 28 paź 2014

Do góry
Róże częściowo posadzone. Szybko poszło w tych miejscach , gdzie już miesiąc temu przygotowałam sobie dołki z żyzną ziemią. Teraz tylko posadziłam na odpowiednią głębokość i podlałam. Zatem posadzone mam:
The Fairy - 3 szt
Eden Rose -4 szt
Claire Marshall -4 szt
Leonardo da Vinci -4 szt

Tylko jedną fotkę na pamiątkę zrobiłam

Na swoje miejscówki czekają jeszcze Baronesse 3 szt i Gartentraume 3szt. Dla nich nie zdążyłam wcześniej przygotować dobrej ziemi , a że teraz już ciemno po południu , więc tylko je zadołowałam, a sadzić w docelowe miejsca będę w najbliższą sobotę.
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:57, 28 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

W tym roku chociaż tu ładniej

Cudniaste to miejsce , gdzie przyłożysz aparat tam pięknie. Miłego dnia
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies