Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

W zielonej aptece 09:34, 21 paź 2014

Do góry
Filomena napisał(a)
Jeszcze przebarwiający się miłorząb japoński - ogrodowiskowa roślina! Jest to nie tylko piękna roślina ze względu na efektowny wygląd różnych odmian ale źródło i odkryta już tajemnica długowieczności samej rośliny pamiętającej podobno paleozoik i mającej dar przedłużania naszej pamięci; u mnie w harmonii z magnolią - wschodnim symbolem czystości i niewinności

Ale fajnie zielony jeszcze jest miłorząb, to chyba przez to, że jest osłonięty przez inne rośliny nie? Bo mój już wczoraj stracił wszystkie liście tak wiało.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 09:32, 21 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Super fotki jesienno-latająco-kulinarne
Ah te klony... Masz shirasawę? Moj już lysy to normalne?

Część klonów tych młodszych jest już bez liści, już się opuściły.
a
Shirasawa Aureum
Ogród do kwadratu 09:32, 21 paź 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Czy to zawilce? Takie wysokie?

widok z tarasu cudowny
Klon Shirasawy - Acer shirasawanum 'Aureum' 09:28, 21 paź 2014

Do góry
Klony w moim ogrodzie rosną nad oczkami wodnymi, wilgotność powietrza od oczek na pewno im sprzyja, dodatkowo podsypuję im kompostu i ściółkuję podłoże, żeby utrzymać wilgotność korzeniom, rosną zdrowo, nigdy nie chorują i kolory jesienią mają wyjątkowe.

Shirasawa Aureum latem, jak liliwoce, to musi być gorący lipiec

W miniformacie 09:27, 21 paź 2014

Do góry

Targ kwiatowy- przy bagażu podręczym i ogranczaniach do 1 sztuki bagażu- zakupów nie było.

Grubej dyni zmagania z naturą 09:15, 21 paź 2014

Do góry
Może jeszcze red baron w środku:

Grubej dyni zmagania z naturą 09:12, 21 paź 2014

Do góry
Docelowo będzie coś takiego:

Czyli jakiś iglak na pniu w bukszpanowej obwódce.
Grubej dyni zmagania z naturą 09:06, 21 paź 2014

Do góry
Iwka, cieszę się, że Ci się podoba, w realu wygląda jeszcze lepiej . Muszę się dokształcić z fotografii

Donica wymurowana. Zostanie jeszcze dorobione drewniane wykończenie na górze. Donica przylega do ściany domu, ale nie przylega do podmurówki. Na wysokości podmurówki jest szczelina, zabudowana z boku cegłami.

Właśnie mam problem czy tę donicę ocieplać od środka styropianem czy nie. Trochę nie widzę sensu ocieplania, bo w końcu zimą w trakcie mrozów ziemia i tak zamarznie. Ale może ktoś z Was mnie przekona, że ocieplenie jest konieczne.

Oto donica ujęta z każdej strony

W miniformacie 09:00, 21 paź 2014

Do góry

Hotelowe detale, trochę po Ogrodowsikowemu.

Bukszpany i lustra

Mój jesienny ogród 08:58, 21 paź 2014

Do góry
Ale piękne trawy i w ogóle masz tam jeszcze kolorowo , u nas już sporo liści spadło ale jesienne kwiaty jeszcze ślicznie kwitną bo nie ma przymrozków , Wreszcie i u mnie zaczęło trochę padać bo bałam się że przyjdzie mróz a roślinki będą miały sucho ..

Mój ogród teraz pięknie dekorują kapusty i chryzantemy ..

Przesyłam ci trochę naszych kolorów ..
Pszczelarnia 08:55, 21 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Jeszcze aktualny bukiet zostawiam i lecę do roboty, która jak zwykle mnie przerasta. Czyli róże czekają na posadzenie (i poczekają, bo źle policzyłam i będzie za dużo), sadzimy drzewa, bo nieoczekiwanie okazało się, że ciągle nam mało, sadzimy cebule u siebie i "w czynie społecznym". O skopaniu warzynika na razie marzę. A wirusy i inne takie ułomności nie odpuszczają.

PS Na wszystkie posty odpowiem.
śliczna.

I jesienne fotki bardzo urokliwe, malownicze
Cudny bukiecik:0
Hortensję też masz
Matyldowo 08:55, 21 paź 2014

Do góry
Podczas wycieczki rowerowej natknełam się na bajkowe drzewo , ciekawe kto w nim mieszka ??

( Zdjęcia robione telefonem wiec słaba jakość )
Pszczelarnia 08:49, 21 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

Ewa morwy są pyszne. Ja bym tam nawet zwykły krzak posadziła, bez szczepienia, jeśli masz miejsce. Do Twojego ogrodu pasuje jak najbardziej.
Ale jesiennie u Ciebie.
A poniżej pięknie!
Ległoby się na tym leżaczku w jesiennym słonku, przykrytym kocykiem
I róże jeszcze tak pięknie kwitną.
W miniformacie 08:47, 21 paź 2014

Do góry
Rabaty już bardzo jesienne i jeszcze nia uprzątnięte

Matyldowo 08:46, 21 paź 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Malownicza jesień u Ciebie Śliczne iglaczki. Sosna czarna fajnie nachylona. A co do bonzai - zajrzyj do wątku o nikaki https://www.ogrodowisko.pl/watek/1222-bonsai-i-niwaki

Dzięki za podsunięcie linku, bardzo ciekawy przeczytam,co do jesieni to super,że pogoda nas rozpieszcza i pozwala nacieszyć się pięknem kolorów, choć już dziś za oknem deszcz ...

W miniformacie 08:37, 21 paź 2014

Do góry
Zjęcia ze szwędania się.

Część już była u Gierczusi, w tym samym temacie, a u mnie tylko uzupełnienie.

Wszystko sztucze

a tu w innym miesjsu przy innej okazji

już żywe i z podlewniem

Nadzieja na piękny ogród 08:03, 21 paź 2014

Do góry
Witam ,u Ciebie ,spędziłam w Twoim ogrodzie poranek z kubkiem kawy .Widzę ,że ogród tworzysz sama jak ja .
Pierwsze co mi się nasuneło to ,to ,żeby tegoświerka ? dołączyć do rabatki .Fajnie ,by było dosadzić thuj za huśtawkę .

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:58, 21 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ilość klonów zdumiewa ale kolor dają niesamowity. Polecisz jakiegoś - niewielki, na glinę i wiatr, powinien przebarwiać się na czerwono Zupę z dyni lubię, lecz na słodko Pozdrawiam już niedzielnie

Mariolu, klony rosną u mnie na glinie wymieszanej z torfem i kompostem, wiatr działa na większość roślin nie korzystnie, klony lubią zacisznie, słonecznie i wigotność w powietrzu, więc sadzone są najczęściej nad oczkami wodnymi.

Mogę ci polecić klona japońskiego Filigree Lace, ma kształt parasolki, korona nie przekracza po 10 latach 60x60cm, jest bordowy i faktycznie wygląda jak filigranowa koronka...u mnie rośnie zdrowo i cieszy

Jak wygląda w maju, to ten karzełek w samym środeczku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:37, 21 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tak Ci dobrze to ukorzenianie hortek wychodzi...muszę wiosną spróbować chociaż z Mega Pearl. To piękna hortensja, dostałam ją latem od Kasi. Może się uda

U mnie takiej jesieni jakbym sobie życzyła nie ma...Mariken zielony, a te nieliczne żółte listki od razu opadają

Kasiu, powiem że tak, czego się nie spodziewałam mam propozycję, wiosną przyślij mi patyki i ci ukorzenię, na bank się przyjmą i potem zabierzesz gotowe sadzonki....no może jedną sobie zatrzymam
U mnie też jeden mariken bez liści, drugi się jeszcze trzyma, a drzewa miłorzęby nadal zielone
teraz ciut ma być gorzej z pogodą, ale następny tydzień znowu fajny

tu moja roczna sadzonka, czyli patyk z ubiegłego roku, bryła korzeniowa olbrzymia, krzew wysokości około 70 cm juz przesadzony do lasku
wiosną go ciut skracałam..

jak mi te rh i hortki urosną, będzie perfekt w lesie
w tle widać posadzoną.... wszystkie już patyki są na miejscu
Postawić trawkę nad i... 07:18, 21 paź 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za słowa wsparcia...to bardzo wiele dla mnie znaczy...niesamowicie pomaga i dodaje nadziei...jutro przed nami kolejne zapasy z życiem...prawdziwe, na sali operacyjnej...ale wierzę że po tym starciu juz tylko zobaczymy takie niebo...żadnych chmur...
...dziękuję, pozdrawiam...

Czyli dzisiaj, idę się pomodlić. Chociaż tak spróbuje Wam pomóc.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies