Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwórkowa rehabilitacja

Podwórkowa rehabilitacja

Ivvvona 19:50, 25 sty 2015

Śliczny piesio, tak jak dziewczyny piszą trzeba zacząć wychowywać od małego to ogród nie ucierpi. Wiem coś o tym bo sama mam 3 suczki (a były cztery) i jakoś wszystko rośnie na swoim miejscu
Chodzisz pieszo na rehabilitację? Daleko masz?
ryska 19:57, 25 sty 2015

Ivvvona napisał(a)
Śliczny piesio, tak jak dziewczyny piszą trzeba zacząć wychowywać od małego to ogród nie ucierpi. Wiem coś o tym bo sama mam 3 suczki (a były cztery) i jakoś wszystko rośnie na swoim miejscu
Chodzisz pieszo na rehabilitację? Daleko masz?

Chodzę pieszo z kijkami a dystans to 1,5km w jedną stronę.
Mam nadzieję, że pies nam trochę pomoże i odgoni dzikie koty, które wyjadają nam rybki z oczka. Łatwo nie będzie ale kto powiedział, że życie musi być proste
ryska 20:03, 25 sty 2015

AgnieszkaW napisał(a)
Słodki piesio, dużo pracy wychowawczej przed wami, ale lepiej zacząć od małego. Pozdrawiam

Agnieszko, życie jest takie skomplikowane, ciągle borykamy się z jakimiś dziwnymi problemami, więc mam nadzieję, że i z Teddym damy sobie radę, choć to w naszym 20 letnim pożyciu małżeńskim nowość Odpozdrawiam
lojalna_ 20:05, 25 sty 2015

Piekny piesek zdrówka ...zdrówka
Ivvvona 20:06, 25 sty 2015

ryska napisał(a)

Chodzę pieszo z kijkami a dystans to 1,5km w jedną stronę.
Mam nadzieję, że pies nam trochę pomoże i odgoni dzikie koty, które wyjadają nam rybki z oczka. Łatwo nie będzie ale kto powiedział, że życie musi być proste

No to kawałek masz do pokonania. A co do pieska to na pewno koty pogoni. U nas żaden nie odważy się wejść.
ryska 20:09, 25 sty 2015

lojalna_ napisał(a)
Piekny piesek zdrówka ...zdrówka

Jolu dzięku ale jeszcze jedna operacja mnie czeka. Dlatego apeluje o badanie dzieciaczkom stawów biodrowych zaraz po urodzeniu. Proste leczenie dysplazji w pierwszym roku życia chroni przed operacjami i endoprotezami w późniejszym zyciu. Pozdrawiam
Agania 07:27, 26 sty 2015

ryska napisał(a)

Też porobiłam wczoraj w nocy i dziś, choć moją uwagę absorbuje nowy członek rodziny

U ciebie też dosypało
Zima podoba się szczeniaczkowi, wesoło macie...jak się wabi

Widziałam sarenki, spore stado biega po Waszej okolicy
ryska 10:16, 27 sty 2015

Agania napisał(a)

U ciebie też dosypało
Zima podoba się szczeniaczkowi, wesoło macie...jak się wabi

Widziałam sarenki, spore stado biega po Waszej okolicy

Hej Agatko, piesek zwie się Teddy
Sarenki upolowałam w trzech różnych miejscach z czego dwa są z moich okolic pełnych łąk i lasów. Widok bezcenny
ryska 10:44, 28 sty 2015

Przyszły zamówione nasiona.

ryska 11:01, 28 sty 2015

Robiłam dziś przegląd roślin, które przechowuję w piwnicy z oknami. W tym roku jest tam ciepło ok 13 stopni i rośliny zaczęły się wybudzać. Bielunie drzewiaste mają po kilka listków, co jest bardzo kłopotliwe, bo albo przeniosę je teraz w widniejsze i cieplejsze miejsce ( robiłam to zawsze w marcu) albo pozwolę naturze samej rozwiązać ten problem i postępować jak do tej pory. Z doświadczenia wiem, że i tak w maju na zewnątrz te pierwsze listki zanim się zahartują trochę trwa.
W agawie przezimowała kocanka zwisająca, ma delikatne wybujałe pędy, które uszczknęłam i spróbuję sadzonkować a nuż się uda.
Z pelargonii niedługo też będzie można pobierać materiał, bo ma dużo malutkich przyrostów.
Przezimowałam 5 sadzonek stokrotki afrykańskiej z czego 2 są żywe a 3 uschły.
Begonie bulwiaste jeszcze nie wypuściły kiełków więc dałam im spokój.
Werbena patagońska też się budzi i niedługo można będzie sadzonkować.
Wiosna, wiosna