Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 07:58, 21 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Ilość klonów zdumiewa ale kolor dają niesamowity. Polecisz jakiegoś - niewielki, na glinę i wiatr, powinien przebarwiać się na czerwono Zupę z dyni lubię, lecz na słodko Pozdrawiam już niedzielnie

Mariolu, klony rosną u mnie na glinie wymieszanej z torfem i kompostem, wiatr działa na większość roślin nie korzystnie, klony lubią zacisznie, słonecznie i wigotność w powietrzu, więc sadzone są najczęściej nad oczkami wodnymi.

Mogę ci polecić klona japońskiego Filigree Lace, ma kształt parasolki, korona nie przekracza po 10 latach 60x60cm, jest bordowy i faktycznie wygląda jak filigranowa koronka...u mnie rośnie zdrowo i cieszy

Jak wygląda w maju, to ten karzełek w samym środeczku
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 07:37, 21 paź 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)
Tak Ci dobrze to ukorzenianie hortek wychodzi...muszę wiosną spróbować chociaż z Mega Pearl. To piękna hortensja, dostałam ją latem od Kasi. Może się uda

U mnie takiej jesieni jakbym sobie życzyła nie ma...Mariken zielony, a te nieliczne żółte listki od razu opadają

Kasiu, powiem że tak, czego się nie spodziewałam mam propozycję, wiosną przyślij mi patyki i ci ukorzenię, na bank się przyjmą i potem zabierzesz gotowe sadzonki....no może jedną sobie zatrzymam
U mnie też jeden mariken bez liści, drugi się jeszcze trzyma, a drzewa miłorzęby nadal zielone
teraz ciut ma być gorzej z pogodą, ale następny tydzień znowu fajny

tu moja roczna sadzonka, czyli patyk z ubiegłego roku, bryła korzeniowa olbrzymia, krzew wysokości około 70 cm juz przesadzony do lasku
wiosną go ciut skracałam..

jak mi te rh i hortki urosną, będzie perfekt w lesie
w tle widać posadzoną.... wszystkie już patyki są na miejscu
Postawić trawkę nad i... 07:18, 21 paź 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...dziękuję wszystkim razem i każdemu z osobna za słowa wsparcia...to bardzo wiele dla mnie znaczy...niesamowicie pomaga i dodaje nadziei...jutro przed nami kolejne zapasy z życiem...prawdziwe, na sali operacyjnej...ale wierzę że po tym starciu juz tylko zobaczymy takie niebo...żadnych chmur...
...dziękuję, pozdrawiam...

Czyli dzisiaj, idę się pomodlić. Chociaż tak spróbuje Wam pomóc.
W ogródku Iwony 07:15, 21 paź 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Rozplenice to moje ulubione trawy. Na tym zdjęciu kępa - matka, którą dostałam od koleżanki. Zdjęcie z 2010r, tu rośnie drugi sezon.

Iwonko, ja cały czas dosadzam trawy, polubiłam także turzyce, rozplenica przepiękna, a głazior wpasował się doskonale, to chyba wapień pięknie wyrzeźbiony i już spatynowany, ciężko u mnie z pozyskaniem takich okazów, tafla w oczku cudownie obrośnięta

Pozdrawiam
Borówcowy raj 07:01, 21 paź 2014

Do góry
Borbetka napisał(a)

Róże na różance coraz większe.

Podwyższam rabaty jak się da, ratując rośliny od zalewającej wody. Zobaczymy, czy to pomoże.

Śliczne te róże na różance i wyglądają na bardzo zdrowe. Zachwyciły mnie strzyżone stożki na pięknej rabatce. To bukszpany?
Kamienny ogród 06:51, 21 paź 2014

Do góry
Ależ powrót w wielkim stylu
zmiany i pomysł świetne

Odpisałam , ale powtórzę jeszcze u Ciebie
Powojnik ma kwiaty w kolorze żółtym do 5 cm , a po przekwitnięciu zostają mu czuprynki(nasienniki ) , szybko rośnie nawet do 2 m ,co roku należy obcinać na wiosnę zeszłoroczne pędy. Stanowisko słoneczne. Kwitnie we wrześniu .
Mój mały skrawek ziemi 06:40, 21 paź 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Róże w rosie... prześliczne

Martuniu dziękuję , trafiłam na dobry moment o poranku
Dla Ciebie jedna taka

Mój mały skrawek ziemi 06:37, 21 paź 2014

Do góry
BaRa napisał(a)
Madziu, mam pytanko: jaki kolor ma ten powojnik tangucki?

Powojnik ma kwiaty w kolorze żółtym do 5 cm , a po przekwitnięciu zostają mu czuprynki(nasienniki ) , szybko rośnie nawet do 2 m ,co roku należy obcinać na wiosnę zeszłoroczne pędy. Stanowisko słoneczne. Kwitnie we wrześniu .

Mój jesienny ogród 04:52, 21 paź 2014

Do góry
Witajcie, dziś nie mam czasu, więc nie będę się rozpisywał, wstawię tylko kolejnych 10 fot z botanika. dzięki za odwiedziny Hani i Moni, pozdrówka dla was.

Borówcowy raj 04:35, 21 paź 2014

Do góry
Moniko witaj. Niedobrze że tak wcześnie dopadło Cię choróbsko, ja się wystrzegam tych pierwszych zimnych dni. Dobrze że już się wykurowałaś ale pilnuj się. Ja też miałem małą przerwę ale ja leczę swoje ręce z kontaktu z małą trującą roślinką. W tamtym tygodniu brałem hydroxyzynę i mnie strasznie po niej zamuliło, nawet na rower nie siadałem a po drugie było strasznie pochmurno i trochę padało. Ja się nie wyleczyłem ale przynajmniej mi się przyhamowało, może pod koniec tygodnia coś się poprawi. Sprzęty używam i jestem zadowolony, jeszcze kupiłem sobie zestaw noży, też kitchen aid z bambusowym stojakiem, już zdążyłem się pociąć, ostre jak diabli. U mnie teraz jest najładniejszy okres jesienny, drzewa rzucają mnie na kolana, to dowód i prezencik na poprawę nastroju. Twój ogród jest tak piękny i zadbany, że te kilka dni niedopatrzenia na pewno nie zaważą na jego wyglądzie, choć wiem że na jesieni jest w nim najwięcej roboty. Trzymaj się zdrowo i ciepło. Jest mi miło że tak ładnie mi napisałaś, teraz byłem na kilku wspaniałych wycieczkach i foty mam cudowne, tylko nie jestem w stanie tego pokazać, tyle ich mam, myślę że powoli jakoś dam rade. Hejka

RRR - różane rozmaitości Renaty i nie tylko różane :) 00:47, 21 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)
Ela-masz zupełną rację
Aniu-co jeszcze tam kwitnie,jutro sfocę, dzisiaj po pracy byłam na wycieczce w Bolestraszycach, pokaże jak tam jest o tej porze roku,bo latem byłaś

Taka piękna lilia, wygląda jak sztuczna

i jakieś roślinki wodne,których nie widziałam nigdy

Z chęcią bym je obejrzala jesienią ta lilia jak dobrze pamiętam to Tina, a tą"kończynkę" też pamiętałam ale teraz już nie ale u Mariusza w wątku można znaleźć nazwę
Ogród do kwadratu 00:37, 21 paź 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Bujam się na fotelu.... i pochłaniam widoczki ... chwilo trwaj...

a trawki szumią i kołyszą się....

... w tle Eglantyna z różanki

Przepiękne widoki z tarasu. Trawy w takiej ilości wymiatają? A jak to wyglądało na początku? Przydało by się takie porównanie.
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 00:15, 21 paź 2014

Do góry
Sebek jesień mamy fajną dużo kwitnie roślin w ogrodach ja nimi oczy cieszę i na razie doła nie załapuję dzięki temu trochę mnie denerwuje ten deszcz przeganiający mnie z ogrodu, ale i on potrzebny mam nadzieję, że do zimy której strasznie nie lubię wyrobię się ze wszystkim w ogrodzie, a Tobie życzę cały czas powodzenia w nauce trzymaj się zostawiam chociaż czerwonego nie lubisz
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:09, 21 paź 2014

Do góry
Ogródek Ewy 00:08, 21 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Ewo, Twój wątek czytam na raty. Początek i koniec zaliczyłam, a na środek znajdę czas później.
Cieszę się, że pasjonatkę ogrodów mam wreszcie w zasiegu ręki. Tak mi się wydaje, że kiedyś zajrzałaś do mojego wątku, ale nie mogę znaleźć tego postu.

A to pierwiosnek omszony. Co roku we wrześniu i październiku zakwita powtórnie. Słabo, ale jednak. Aktualnie niepozorne kwiatki ma również pierwiosnek wyniosły.

Witaj Basiu. Byłam u Ciebie nie raz, podziwiałam Twoje rośliny i ich piękne zdjęcia. Zaimponowała mi Twoja wiedza na temat roślin, i z pewnością jeśli pozwolisz chętnie z niej skorzystam w razie problemów czy wątpliwości
Pozdrawiam Cię serdecznie, jutro wpadnę do Ciebie nacieszyć oczy.
Dziękuję za kwiatuszka.
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:07, 21 paź 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:03, 21 paź 2014

Do góry
Kwiatowy ogródek Monteverde 00:00, 21 paź 2014

Do góry
Graham Thomas

Papa Meiland

Moulineux

Larissa

Lugdunum

B zu G
Moja działka na Dębowym Lesie 23:58, 20 paź 2014

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Trzmielina europejska

Jak wygląda ta trzmielina w całej okazałości ?
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:55, 20 paź 2014

Do góry

rodki jak nie pomarzną to kwiaty będą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies