A ogrodnicy?
Rozwieźli obornik koński co do kupki i czekają na kolejną dostawę:
Parcelują kompost na bieżące potrzeby:
Rąbią drewno, bo zima przyjdzie, o czym mówią klucze na niebie:
Odważyli się przesadzić dużego graba a kolejny czeka na swoją kolej na wiosnę (musi zostać odkopany z kamieni):
Dla wszystkich zaglądających zostawiam życzenia już tam gdzie być powinny czyli tutaj i na wątku świątecznym
Kochani życzę Wszystkim cudownych, pełnych miłości, radości i spokoju Świąt Bożego Narodzenia. Spędźcie je w gronie tych których kochacie, niech niczego Wam nie brakuje a gdy miną niech pozostawią najmilsze wspomnienia
Nowy Rok niech przynosi dni radosne i ciekawe a ogrody niech nam wszystkim rosną i kwitną pięknie i bujnie
Mieszamy w garach, kuchnia rozświetlona, w tle muzyka (najlepiej adwentowy Bach):
Jedna gwiazda zdobi drzwi starej szopy:
Pozostałe już spadają na ziemię:
Pachnie piernikami, anyżem, cynamonem, goździkami:
Wczoraj odwiedziliśmy raz jeszcze Jarmark na Rynku we Wrocławiu klimat był cudowny , a ja zajrzałam do mojej ulubionej kwiaciarni i wyszłam z pięknym wiankiem z jemioły
jutro jeszcze pracuję … ale po 17 tej będę mieć już Święta
nie wiem jak tam dzisiaj u Was z pogodą bo w Zaborowie lało całą noc i cały dzień
-do tego jeszcze silny wiatr ...
wspaniała pogoda na wędzenie
7 godzin spędziłem w tych ekstremalnych warunkach ale udało się wszystko uwędzić
Jest nowy zwyczaj wklejania życzeń w specjalnym wątku ale Ty teraz mozesz do niego nie dotrzec wiec tu Ci zyczę zdrowych i jednak wesołych Świat bo rodzinę pewnie bedziesz mial na Skype wiec nie bedziesz odczuwał jej braku.Wszystkiego dobrego Robert.