Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ciasny, ale własny 19:16, 24 paź 2014

Do góry
Rada Toszki jest bardzo dobra.
Co do lini rabat to chyba do działki i waszego domu bardzie pasują linie proste. Jeżeli planujecie trawnik wzdłuż domu to też wydaje mi się, żę nie ma potrzeby robienia jakiś dodatkowych ścieżek wokół domu, ew. jakieś płyty zagłębione w trawniku (zerkinij na wątek malkul https://www.ogrodowisko.pl/watek/976-ogrod-tworze-nowoczesny-czyli-wewnetrzna-walka-jak-nie-zostac-kokoszka)
Ja od strony ulicy jednak dałabym jakieś wyższe iglaki (Elegantissima brzydko przebarwia się jesienią). Wydaje mi się, że dobrym rozwiązaniem były by też trejaże na które można póścić pnącza (tu z kolei podpatrz wątek greglis który jest bardzo podobny do Twojego https://www.ogrodowisko.pl/watek/639-to-bedzie-zaczarowany-ogrod).

W cieniu - zacieniona 19:16, 24 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Cieszę się u mnie tylko żurawki od ciebie ładne i bardzo się z nich cieszę
Na wiosnę już podzielisz...też czekam z podziałem,nie chciałam dzielić jesienią,będą miały czas na lepsze przyrosty.Dzieliłam tylko Sweet Tea.
W cieniu - zacieniona 19:12, 24 paź 2014

Do góry
Cieszę się u mnie tylko żurawki od ciebie ładne i bardzo się z nich cieszę
W cieniu - zacieniona 19:11, 24 paź 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Witam Bogusiu
U ciebie jeszcze sporo kwitnie a u mnie wszystko pościnane bo był mróz i wszystko pomarzło zostało czekac do wiosny
Minusowej temp., jeszcze nie było...teraz bywam na Z. tylko okazjonalnie...u mnie sezon już zakończony...wpadam tylko na kawkę i pooglądać roślinki.Kwiatów coraz mniej...

W cieniu - zacieniona 19:09, 24 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Już kiedyś miałam cię zapytać czy kwitły,a calia ci kwitła bo pokazywałaś,
moja już w piwnicy.

...kwitły Bogusiu...kwitły ...i te żółte słoneczka i łososiowe też...calia była różowa.
Moja działka. 19:04, 24 paź 2014

Do góry
Szczawik i żurawka w deszczu.

Matyldowo 19:03, 24 paź 2014

Do góry
Sądzę ,że to Pinus nigra 'Marie Bregeon' ,ale jeśli się mylę to proszę o info

Kiedyś będzie tu ogród 18:57, 24 paź 2014

Do góry
Ogromnie przepraszam, że odpisuję dopiero teraz ale byłam odcięta od internetu.

Kasiu dziękuję, oczywiście masz rację- rozplenica jest trawą cudownie wyglądającą o każdej porze roku, a przede wszystkim jest bezproblemowa.

Dorotko witaj i serdecznie zapraszam do odwiedzin. Brak ogrodzenia spędza sen z powiek. Miałam nadzieję, że uda się w tym roku ogrodzić chociaż jeden bok- ale cóż życie pisze czasami swoje scenariusze. Najgorsze jest to, że kupiłam kilka większych drzewek i nie wiem czy sadzić czy przetrzymać w donicy (hmmm -tylko ile?}

Asiu z ogromną rozpaczą czytałam o zamknięciu twojego wątku. Jesteś moją mentorką, matką chrzestną mojego ogrodu. Mam wielką nadzieję, że przyjdzie chwila twojego powrotu na forum.

Agatko bardzo ci dziękuję za odwiedziny i rady. Owszem czytam wątki- to ogromna skarbnica wiedzy i doświadczenia.

Co do żywopłotu- Długość ok 24 metrów. Szerokość maksymalnie mała , bo z jednej strony jest część sadownicza, z drugiej rabata której ma być tłem. Pomiędzy żywopłotem a tą rabatą będzie pas trawnika- taka droga techniczna do obsługi kaskady oczka. Ma też za zadanie osłonić rabatę przed wiatrem- zwłaszcza zimą i , taras przed ciekawskimi spojrzeniami sąsiadów. Ostatnio bardzo poważnie chodzi za mną inne rozwiązanie- mur- połączenie kamienia i cegły- nawiązujący do grilla i studni.

Miałam jakiś czas temu ogromną przyjemność gościć w Arkadii.

Makowo na Kociewiu 18:56, 24 paź 2014

Do góry
Kochani dziękuje, że do mnie zaglądacie u mnie szaleństwo i ciągły niedoczas ...
Cebule posadzone ponad 1,5 tysiąca, donice z cebulami zadołowane i szoook zmieściły się za huśtawką 20 donic!!!, cały czas czekam na róże - 4 sztuki do posadzenia
Pozostało tylko posprzątać, worki z ziemią do kopczyków znieść do piwnicy co by nie zamarzła...podobnie z korą.
Dzisiaj pierwszy przymrozek nas czeka, donice z daliami schowałam do wiatrołapu bo są takie piękne, że żal aby już zmarzły. inne ustawiłam we "wnęce biesiadnej z nadzieją, ze przymrozek ich nie poliże

W cieniu - zacieniona 18:46, 24 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...to już ostatnie,pojedyńcze kwiaty...
/original.JPG[/img]
Bogusia czy to lilia odemnie ,ona dopiero kwitnie?
Ogródek Iwony 18:38, 24 paź 2014

Do góry
Wczoraj byłam z uczniami na sesji fotograficznej - mieliśmy tylko jedną lekcję, więc tylko na obrzeżach wsi byliśmy. Fotki, jak z ogrodów, kocham te brzozy i trawy, tylko gdzie w ogrodzie to posadzić?:
Działka wkoło Lubczyka :) 17:37, 24 paź 2014

Do góry
Fotka z dzisiejszych prac ogrodzeniowych
Rano było:

Teraz jest:
Co z tym ogródeczkiem począć 17:20, 24 paź 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
Zobaczcie jakie niebo ,ani jednej chmurki

I tak przez cały urlop
Życ nie umierac

Ewa, nie padało? Burz nie bylo?! Tylko ja mialam pecha?
Do raju daleko - u Ewy 17:14, 24 paź 2014

Do góry
Ten storczyk kwitł mi od czerwca, dopiero teraz przekwita. Miał 50 kwiatów

Moja bajka 17:10, 24 paź 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Moje Skarby

nie wytrzymałam i musiałam się zalogować
przecudne i przesłodkie masz dzieciaczki i córunia na drugim zdjęciu ma przeuroczą minkę
pozdrowienia dla Was
Do raju daleko - u Ewy 17:08, 24 paź 2014

Do góry

A to storczyk miniaturka

Do raju daleko - u Ewy 17:05, 24 paź 2014

Do góry
Przemek mnie zmobilizował Zrobiłam zdjęcia storczyków, ale nie jestem zadowolona z jakości zdjęć

Moja "przyziemna" :) pasja 16:55, 24 paź 2014

Do góry
Jagodaa napisał(a)
Specjalnie dla Was pocztówka z Katowic z serdecznymi pozdrowieniami .

(efekt nie taki spektakularny, jak w zeszłym roku, nawet marny można powiedzieć, bo część ambrowców straciło już zupełnie liście, a część jeszcze nie się nie przebarwiła ).

Ha ha pieknie

Fajnie tak myslec ze tymi samymi drogami chodzimy buziolki
Kwiatowy ogródek Monteverde 16:34, 24 paź 2014

Do góry
...szkoda że dopiero teraz zrobiłaś fotki róż w wazonach...wydaje mi się,że wyglądają piękniej w takiej oprawie...są śliczne...
Ogródek Iwony 16:23, 24 paź 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Iwonko u mnie zdjęci, które dała Toszka.
Zobacz sobie bo cudne

Kopiuję do mnie, chyba Toszka się nie obrazi:

Toszka napisał(a)

To z wczoraj, a więc sedum już nie takie "róż"... za rozplenicą rośnie pęcherznica Diabolo... to miejsce jest ekstremalnie suche - podwyższona donica na ok 60cm(?, hm, nigdy nie mierzyłam) bez nawadniania...

Toszka napisał(a)

Znalazłam tylko jedno, wcześniejsze zdjęcie z boku, lepiej widać pęcherznicę.

Nie mam zbyt wiele zdjęć tego miejsca, bo cały czas chodzę z nią w ciąży (juz pisałam, ze u mnie przemyśliwania trwają ok 9 miesięcy), a to miejsce jest mocno niefotogeniczne, bo z wepchniętą architekturą sąsiedzką w formie starej czarnej komórki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies