Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Laskiem

Pod Laskiem

Tess 17:25, 23 sty 2015

Pytam o irysy, bo tak myśle, że jakieś nasycone kolory by się przydały, np. niebieskie irysy syberyjskie.

A do róż to bym coś jednak dała, podkreślającego ich urodę. Na razie nie wiem, co.
Tess 17:31, 23 sty 2015

Pisałam o kancikach, że wprowadzają ład.
Zobacz, jak u Wilczej to super wygląda
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3842-wilcza-gora?page=4
monia 17:54, 23 sty 2015

Tess myśl co z tymi różami bo ja nie mam pojęcia myślałam żeby te byliny wszystkie przesadzić ( na pewno znajdzie się miejsce). Z różami myślałam jeszcze jasną kremową aksamitkę podobała mi się w igiełkowym ogródeczku. Zamiast kanciku to myslałam o kostce w okresie maj- wrzesień nie mam za dużo czasu oprócz zwykłego agro jest spa mam wtedy dużo zabiegów a i jeszcze wyżywieniem się zajmuję a i nie raz jako przewodnik jeżdżę i mało czasu, dlatego myśle coś mało czasochłonnego. Muszę tam jeszcze na tą rabatę jeszcze jedną tą samą róże wcisnąć ponieważ tam do wisterii będzie taras, będzie ciasno tyły pod murem są za to łyse tam najgorzej
Tess 18:01, 23 sty 2015

OK,obrzeże z kostki będzie dobre.
Byliny jeśli kwitną w tym samym czasie co róże i są niższe przesadź, bo i tak ich nie widać.
Aksamitka kremowa? Ładna jest, ale czy będzie ją widać, nie zleje się z białymi rózami?

Myslę, myślę o tym co do róż, ale muszę polukać gdzieś u innych.

Nie rozumiem, jaką tą samą różę chcesz wcisnąć? Taką czerwoną? Na tę rabatkę z różami, tak?

A na tej rabacie to jest cały dzień słońce?
monia 18:08, 23 sty 2015

Tess napisał(a)
OK,obrzeże z kostki będzie dobre.
Byliny jeśli kwitną w tym samym czasie co róże i są niższe przesadź, bo i tak ich nie widać.
Aksamitka kremowa? Ładna jest, ale czy będzie ją widać, nie zleje się z białymi rózami?

Myslę, myślę o tym co do róż, ale muszę polukać gdzieś u innych.

Nie rozumiem, jaką tą samą różę chcesz wcisnąć? Taką czerwoną? Na tę rabatkę z różami, tak?

A na tej rabacie to jest cały dzień słońce?

Na rabacie jest cały dzień słońce muszę przesadzić też taką samą różową będzie gęsty cały rządek różowych. Z tą czerwoną nie wiem co będzie jest to młody krzak ale usycha. A może jakieś trawy na tył albo bluszcz żeby się wił po murze albo wiem powojnik o jakimś intensywnym kolorze ?
monia 18:12, 23 sty 2015

w te miejsce przesadzę jest tu luka, tutaj różowa też tego samego gatunku
monia 18:13, 23 sty 2015

tą czerwoną zetnę nisko i znajdę jej inne miejsce, może da radę
Tess 18:15, 23 sty 2015

O wysokich trawach myślałam i o ciemnoniebieskim powojniku też.
Ale powojniki musiałyby mieć kratki.
Można takie, jak na ogrodzenia się teraz kupuje.
Nie musiałyby być po całej długości, szczelnie, tylko w odstępach kilka.
Albo może nawet lepiej by wyglądały na obeliskach (takich stożkach), dość wysokich.

Po murze można puścić bluszcz, byłoby bardzo klimatycznie, ale oprócz bluszczu kolor by się przydał.

Te róże są różowe?
monia 18:35, 23 sty 2015

Tess napisał(a)
O wysokich trawach myślałam i o ciemnoniebieskim powojniku też.
Ale powojniki musiałyby mieć kratki.
Można takie, jak na ogrodzenia się teraz kupuje.
Nie musiałyby być po całej długości, szczelnie, tylko w odstępach kilka.
Albo może nawet lepiej by wyglądały na obeliskach (takich stożkach), dość wysokich.

Po murze można puścić bluszcz, byłoby bardzo klimatycznie, ale oprócz bluszczu kolor by się przydał.

Te róże są różowe?

jasny róż może bluszcz a przed bluszczem na podporach powojnik jakiś ciemny róż albo fiolet może w kolorze wisterii albo ciemniejsza zastanawiam się czy ostróżki dałby radę ale to bym dwa lata musiała czekać na efekt ale może warto by było gdzie niegdzie ostróżki by się zmieściły pomiędzy i na tył co myślisz ?
monia 18:46, 23 sty 2015

Takin jasny róż