Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "wianek"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 17:36, 28 lut 2014

Do góry
Zrobiłem również wianek...Jednak za mały podkład kupiłem i wydaje mi się, że za dużo tam tego...

A po drugiej stronie zawisł zeszłoroczny

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 16:59, 28 lut 2014

Do góry
Przecudny ten wianek - też dziś popełniłem, ale do Twojego mu brakuje dużo
Zapach ziemi 09:46, 28 lut 2014

Do góry
Wianek z hortensji wyszedł prześlicznie ,ale bluszczu nie znalazłam

Buziaki
Ogrodnik Mimo Woli cd 07:38, 28 lut 2014

Do góry
Weronika - widzę że obudziłaś się na wiosnę i uaktywniłaś forumowo

Bożenka - jest wszytko w porządku.. u mnie codziennie są tylko przymrozki.. i rano szyby w autach do skrobania, woda w ciurkadełku jest na powierzchni zamarznięta... ale w dzień puszcza.

Kasiek - daje foty, dajem, a potem nie mam czasu na grandzenie na innych wątkach...

Mathildis - mnie zawsze najbardziej cieszą krokusy.. i nic na to nie poradzę Kwitną o porze roku której najbardziej nie lubię.. i oznaczają, że teraz będzie coraz lepiej

Madżen
- tak sobie myślę dlaczego u Ciebie taka posucha... kupowałaś te późne to na nie pora.. moje późne też jeszcze nie wszystkie skiełkowały.. a może skiełkowały, tylko nie zaglądam.. po drugie.. cebule do wegetacji potrzebują okresu przemrożenia, dlatego je sadzimy na jesień a nie na wiosnę. Okryte jeszcze korą, miały cieplutko ... mogły sie odpowiednio nie przygotować do życia.. Wczoraj przystawiłam sekator do budlei i barbuli, które mi co roku wymarzają do podstawy... oczy wylazły mi na wierzch..... nie umarzł ani centymetr. Budleje skróciłam, bo po co mi takie wielkie krzaczory.. A cholerne jeżyny są już z zielonymi listkami.... jak ja ich nie cierpię.....

Melduję, że rękawice od Kas1a rozdziewiczyłam, ubrudziłam i poszarpałam...... ale jeżyny wycięłam do zera, pozdzierałam wszystkie pędy z jodeł.. rekordzistki miały po 8 metrów długości... bez rękawic nie miałabym szans. Jesienią pół dnia malowałam cholery po raz trzeci w sezonie randapem... one są nieśmiertelne.... jeszcze tydzień i znów będę je malować (z uwagi na jodły nie da sie opryskać)... rozmnażają sie w tempie ekspresowym. Nienawidzę jeżyn...

Wycięcie moich bylin i przycięcie krzaków... tak z grubsza i byle jak, nie tak jak większość pedantek z forum..... bez sprzątania uschniętych tujek, igiełek sosen, liści jesiennych i takich tam, bez sprzątania oczka, kamyków, chodniczków, bez pielenia i zruszania ziemi ..... takie samo ciachanie na tempo badyli... to zadanie na 4 dni po 8 godzin. Nie liczę ciecia lawendy, wrzosów, wrzośców i róż bo je sie tnie później..... bez czesania traw i skubania listeczków. Wiec sorki, że do Was tak mało zaglądam, ale po prostu fizycznie nie mam szans.. muszę zrobić porządek w ogrodzie i zdjąć świateczny wianek z drzwi, bo wstyd..
Muszę opryskać rh...... i kiedy tym czymś pryskać bukszpany???? Trochę brązowawe, ale chyba wyglądają nie najgorzej.. wianka świątecznego nie widzimy.....

Miejsko & sielsko 22:22, 27 lut 2014

Do góry
Enya73 napisał(a)
Jak panowie skończą prace, to wrzuć aktualne fotki Buziaki i uśmiecham się do Twoich kwiatków. Wianek już wisi na właściwym miejscu, czyli na drzwiach do domku

panowie w dniu jutrzejszym kończą, został jedynie grill do dokończenia, prace porządkowe

Ziemia jest już w donicach Wyglądają szałowo
Miejsko & sielsko 20:54, 27 lut 2014

Do góry
Jak panowie skończą prace, to wrzuć aktualne fotki Buziaki i uśmiecham się do Twoich kwiatków. Wianek już wisi na właściwym miejscu, czyli na drzwiach do domku
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:43, 27 lut 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Sylwia.... ja zawsze po wizycie u Ciebie łapię doła... i jak czytam, że trawki ścięte będą wyrównane, to mam ochotę zapaść się pod ziemię
Po raz drugi łapię doła... bo jeszcze nie zdjęłam wianka bożonarodzeniowego... jeszcze trochę... to będzie jak znalazł w grudniu A u Ciebie taki nowy śliczniusi.....

Ogród jak z żurnala...... szkoda tych traw.. strasznie nie lubię okresu po ścięciu ich... jest łyso Ze swoimi poczekam, bo jakoś jeszcze wyglądają, a potem cyk piła spalinowa.. i 15 minut i pokoszone

A Malkula runianaka (widziałam ja) musiała być jakaś trefna kupiona (wyglądała na chorą).. bo u mnie rośnie w cieniu,rośnie w słońcu.. i nigdy jej nie podlewałam i nigdy nie nawoziłam... jesienią kilką pędów wydarłam łapami z istniejacej, wetknęłam do ziemi w cieniu koło lilaków.. i też rośnie... w zapomnieniu..

Aniu co też tu mi napisałaś .... doła ??? tylko dlatego , że wianka nie ściągnęłaś ??? daj spokój ..... ozdoby choinkowe z choinki na zewnątrz ściągałam dopiero w niedzielę

Jak kcesz to Ci upletę wianek i wyślę co by Cię rozweselić !!! wiosna przecie .... wiosna !!!!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 15:48, 27 lut 2014

Do góry
Rzeczy na wianek są, ale wianka nie ma, coś dzisiaj weny nie było w ten tłusty czwartek i głowa boli
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:55, 27 lut 2014

Do góry
Sebek napisał(a)
Wianek wyszedł Ci cudniasty

miły jesteś
Ogród Sylwii od początku cz.II 09:54, 27 lut 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...cudny wianek...ja wciąz szukam inspiracji na mój własny...może się skuszę w ten weekend

pozmieniałyście dziewczyny avatarki , że się gubię na pewno znajdziesz pomysł na swój własny wianek , ja swój już powiesiłam hmmm już dopiero
Ogród Sylwii od początku cz.II 07:46, 27 lut 2014

Do góry
...cudny wianek...ja wciąz szukam inspiracji na mój własny...może się skuszę w ten weekend
Ogród Sylwii od początku cz.II 23:31, 26 lut 2014

Do góry
Wianek wyszedł Ci cudniasty
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 22:24, 26 lut 2014

Do góry
Anita !!!!!. wianek twój na pewno będzie skopiowany ..własnie siem zastanawiałam co tu wymyślić .....
a z jakiego drzewa gałązki ...brzoza ?
kwiatki sobie zrobię...umiem ...a co ....ma się zdolności z młodych lat ....fajny pomysł bo nie trzeba zaplatać ...
ja już sprzątam równo ..jak na wiosnę . na nic już nie czekam , mam teraz czas i pogodę . za chwilę ani tego ani tego ...pozdrawiam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:57, 26 lut 2014

Do góry
Pomysł na wianek inspirujący trzeba będzie zrobić dużo wiecej również na moj wianek pięknie wypleciony przez zdolne i serdeczne rączki koleżanki... Również pięknie dziękuję
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:57, 26 lut 2014

Do góry
Pomysł na wianek inspirujący trzeba będzie zrobić dużo wiecej również na moj wianek pięknie wypleciony przez zdolne i serdeczne rączki koleżanki... Również pięknie dziękuję
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:34, 26 lut 2014

Do góry
Oto nowy wianek, który został wykończony pięknymi kwiatkami hand made by Ewa z Katowic z Szeregowego

Sorki za jakość zdjęcia, ale robione z tableta.

Śliczne kwiatki, jeszcze raz serdecznę dzięki Ewa
Ogród Sylwii od początku cz.II 20:02, 26 lut 2014

Do góry
Piękne, delikatne. Kiedyś w końcu muszę zrobić swój własny wianek.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 19:28, 26 lut 2014

Do góry
Ładny ten wianek.. mus zrobić nowy.... bo u mnie wisi świąteczny... masakra... dobrze, że sąsiedzi tego nie widzą
Kubusiowo II 07:51, 25 lut 2014

Do góry
macham Gosiu...wianek śliczny
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 22:49, 24 lut 2014

Do góry
Dobrze że wianek przpomniałaś, mnie się wcale nie znudził)
a z tymi przymrozkami i gonieniem po rabatkach to rozumiem,
bo to motywacja żeby takie piękności ochronić
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies