Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Grembosiowo

Grembosiowo

AniaK 18:21, 03 mar 2014

Dobrze, że są na to sposoby i dziecku lepiej.

Bratki, wianek i od razu wiosenniej się zrobiło.

Pogodnego tygodnia życzę, żeby można było z przyjemnością do ogrodu wyjść
eda 18:30, 03 mar 2014

Witam i pozdrawiam serdecznie Grembosiu Gratulacje z racji przybycia potomka rodu u mnie też wieje Buźiam
eda 18:40, 03 mar 2014

grembosia napisał(a)
Oj kochani, tyle miłych słów, Ignaś (6 tyg.) z babcią serdecznie dziękują za pozytywne fluidy

Ignacy ma straszne kolki, może macie jakieś sprawdzone sposoby?

A tu Ignacy z babcią grembosią wystawiają się na lutowe słonko.

Mamusia Ignasia szczęśliwa, ale troszkę zmęczona...

Gratulacje Jak tam zdrówko maluszka Moje też starsze miało kolki i trochę to trwało na początek noszenie pionowo nocami a później cieplutkie nie gorące pieluszki na brzuszek herbatki z kopru i czy karmione piersią jak tak to mama musi uważać co je a jak z butli to może mleko trzeba zmienić.Pamiętam że przyszedł moment i samo się skończyło tylko dla mnie to trwało wieczność a jeszcze przy końcu zdobyłam z apteki kropelki nazwa coś z: "water"ale to było daaawno . Mam nadzieje że pomogłam nie zanudziłam Miłego kochani
Zielona 20:43, 03 mar 2014

Mala_Mi napisał(a)
Grembosiu.. u Ciebie zawsze klimatycznie.... a patent na kolki od razu wprowadziłam w życie, czyli zamówiłam cab-simplex.. tonący brzytwy sie chwyta Może i naszemu coś pomoże

Aniu - u Ciebie też kolkowe lamenty? Współczuję... bo nazbyt dobrze wiem, co to znaczy. Te krople to nie taka brzytwa... mają dobry skład. Dowodem na to jest wprowadzenie polskich odpowiedników. Żaden jednak /sprawdzałam/ nie miał dokładnie takiej listy komponentów, jak niemiecki lek. Trzymam kciuki za Muminka

PS Woda, o której pisała Eda to chyba GRIPE WATER - też ją przerabiałam Wszystko przerabiałam
Kasiek 21:19, 03 mar 2014

Zielona napisał(a)

Aniu - u Ciebie też kolkowe lamenty? Współczuję... bo nazbyt dobrze wiem, co to znaczy. Te krople to nie taka brzytwa... mają dobry skład. Dowodem na to jest wprowadzenie polskich odpowiedników. Żaden jednak /sprawdzałam/ nie miał dokładnie takiej listy komponentów, jak niemiecki lek. Trzymam kciuki za Muminka

PS Woda, o której pisała Eda to chyba GRIPE WATER - też ją przerabiałam Wszystko przerabiałam

Potwierdzam skutecznosc tych kropli. Dziala w 100% i nie szkodzi dziecku
Kasik 21:40, 03 mar 2014

Ja też potwierdzam, "wypróbowane" na naszej wnuczce.

giza 22:02, 03 mar 2014

Trzy razy wracałam do zdjęcia z opisem, że Ignaś z "babcią" . Myślałam, że się babci foty pomyliły...Nie do wiary.... Dobre sobie! Cudzysłów w pojeciu 'babcia' wskazany jak najbardziej!
Przecudnie razem wyglądacie!

P.S. Oj...kolki znam niestety aż za dobrze, nic nie pomagało...Bo u nas niestety były zwiastunem alergii , ech...
grembosia 22:32, 03 mar 2014

Dzięki kochani za zainteresowanie tematem kolkowym i potwierdzenie skuteczności kropli, jednak to bardzo popularny problem wśród dzisiejszych maluchów. Wielu twierdzi, że po trzech miesiącach kolki mijają, zobaczymy.

Giza, słodzisz.
giza 22:54, 03 mar 2014

Nie słodzę, nie słodzę- mówię, co widzę. Jak tak wygląda babcia, to .. ja już nie mam żadnych pytań...tylko morze kompleksów...ech...
Kasik 23:01, 03 mar 2014

Carminativum Babynos Blahungstropfen 30 ml Cena EUR 3,76 - krople na kolki (stosowaliśmy je już 23 lata temu)

W Polsce były kiedyś do kupienia, ale ze względu na zawarty w nich alkohol wycofano bardzo szybko i musieliśmy je sprowadzać. Mojemu synowi pomogły jako jedyne i w całej naszej rodzinie ulżyły niejednemu dziecku. W Niemczech do dostania bez problemu. Nam polecił to nasz lekarz pediatra.

Buziaki