Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:22, 15 paź 2014

Do góry

Kosolkowa Pasja 11:20, 15 paź 2014

Do góry
Ola chwile mnie nie było, myślałam, ze będę miała do nadrobienia z 500 stron a tu Ciebie też nie było!
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, czekam na sadzenie róż
Pozdrawiam ciepło
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:15, 15 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Wygląda na krzaczasty. U mnie astry lubią łapać mączniaka Taki klimat Ten złapał na jednej gałązce.. chyba od pysznogłówki która tam rośnie i złapała, ale deszcz wczoraj upierdutał astry i zawilce.. wiec i tak będzie do ścięcia. Mączniakiem na pysznogłówkach i astrach sie nie martwię, bo i tak ścinam na zimę. Mączniak zimuje na resztkach, wiec tnę i nie żałuję.

Pamiętasz te szałwie co kupiłam pod Łańcutem?? Kwitnie do tej pory... pokrój i wysokość ma werbeny (moja ma 1,5m)..kolor piękny.. i dziś zauważyłam, że tworzy nasiona..podobnie jak ośmiał. Będę pilnować, może kilka sie uda zebrać.
Dzisiejsze foto, pojedynczy kwiatek ma ok. 4-5cm długości, a taka kiść ok 15-20cm

Jak nie pamiętać? Łańcuta, lata, szkółek, miejsc i czasu tego? Ach, lato. Jak nigdy żal mi jego odejścia strasznie.
U mnie niektóre rozchodniki są lubiane przez gąsienice. Te wyfikane właśnie drobniejsze.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:14, 15 paź 2014

Do góry
Zdjęcia z niedzieli:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:12, 15 paź 2014

Do góry
Mały przerywnik dla ukojenia

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:11, 15 paź 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
U mnie popadało tyle co kot napłakał... ale lepiej tyle niż nic...

Frontowa prześlicznie się prezentuje... dałaś czadu Mała

Elfrid faktycznie bardzo podobna do tej Twojej róży NN, może w przyszłym roku spróbuję... tylko ciekawe i odpowiednie miejsce dla niej znaleźć

Przez Ciebie to pół dnia straciłam na googlanie tej Elfrid A teraz suszę nogi, bo umoczyłam biegając ją oglądać jeszcze raz... w klapakach

Sesja za to jest Jesienią jest bardziej czerwona niż latem..

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:10, 15 paź 2014

Do góry
Borówkowy raj hhhahhahahah, oczywiscie do zrobienia od wiosny dokupię jeszcze 3 sztuki (tu mam 6) i dam ekobordy iraz wykoruję - będzie fajnie a od boku altany puszcze pas seslerii jak mam w projekcie.

Matyldowo 11:09, 15 paź 2014

Do góry
Pinus sylvestris 'Hillside Creeper' sosna zwyczajną ,która może być alternatywa dla osób które szukają czegoś innego niż jałowce
Tak jak na nią trafiłam

Jest formą płożącą i nie wytwarza pędu przewodniego.

Choć muszę przyznać ,ze na razie nie zachwyca wyglądem liczę ,że dopiero rozkręca się bo na zdjęciach w necie wygląda oszałamiająco

Ma 3 lata i początkowo wzrost miała silny głównie na szerokość, teraz mam nadzieje ,ze zacznie zagęszczać się i nieco wypiętrzać .

Posadziłam ją w słoneczku i dałam jej sporo miejsca do popisu i czekam

,po 10 latach dorasta do 0,3 m wys. i 1,5-2 m średnicy.

Mój mały raj na ziemi :) 11:09, 15 paź 2014

Do góry
anula_wn napisał(a)
a u mnie jesień.... liście lecą z drzew.... jest pięknie ! i wszystko pomału się przebarwia (ale znów brakuje mi czerwieni )

Anula, gdyby u mnie było tak pięknie jak jest u Ciebie to nawet bym na brak czerwieni nie narzekała, ale Filip ma rację....a kulki lubisz, więc poszukać małych czerwonych mozesz. Pozdrówka
Ogrodnik Mimo Woli cd 11:08, 15 paź 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Zaglądam podziwiam Anek u Ciebie zawsze coś ciekawego znajduję Buźka

Fruwasz tu i tam.. wiec dziwię sie keidy masz czas coś u mnie znaleźć Zwłąszcza, że nic ciekawego sie nei dzieje.. takie wrzucanie fotek na siłę..
Jeżówki przekwitły, a tu takie pojedyncze kwiatki tu i tam.. też cieszą, ale czy warto to wrzucać i zaśmiecać forum??

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:07, 15 paź 2014

Do góry
Kolejne paskudztwo:

cisy ciągle chorują, runianka rozrasta sie w miarę szybko ale póki co ściółkuję skoszoną trawą i pielę, hortki małe jeszcze i nie za gęste

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:05, 15 paź 2014

Do góry
Krys napisał(a)
Byłam pismo obrazkowe przesliczne obejrzałam i zostawiam

Krysiu, ja wolę wrzucać obrazki niż pisać ble ble...

Dziś mnie zachwycił tulipanowiec i werbena Tylko aparat wzięłam z obiektywem i nie dało się złapać całości w kadr..żółty i fiolet.. dobry duet

Szpeciele opanowane.. i wreszcie drzewo mi sie ładnie przebarwiło I znów wspominam mile Marcina i Finkę

Wilcza Góra 11:04, 15 paź 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)
i troszkę "świeżynki" jesiennej z Wilczej...owoce dzikiej róży (Rosa rugosa)

od lot
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:04, 15 paź 2014

Do góry
Wracamy do bolączek:

Rabata z dreniem kanadyjskim , który rozrastac się nie chce, i wygląda kiepściutko:

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:02, 15 paź 2014

Do góry
dalsze dachowe

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 11:00, 15 paź 2014

Do góry
cosik ładnego dla uspokojenia palpitacji serca :

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:59, 15 paź 2014

Do góry
kolejne brzydactwo to warzywnik
Muszę w przyszłym sezonei to koniecznie uporządkować!!! w tym były plany ale nie damy jednak rady ale od wiosny postaram sie zebrać w kupę.

Mam nadzieję że nie zeszliście na zawał
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:56, 15 paź 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, jak się zachowuje ten aster? Łapie mączniaka? To jest krzaczasty - dumosus?

Wygląda na krzaczasty. U mnie astry lubią łapać mączniaka Taki klimat Ten złapał na jednej gałązce.. chyba od pysznogłówki która tam rośnie i złapała, ale deszcz wczoraj upierdutał astry i zawilce.. wiec i tak będzie do ścięcia. Mączniakiem na pysznogłówkach i astrach sie nie martwię, bo i tak ścinam na zimę. Mączniak zimuje na resztkach, wiec tnę i nie żałuję.

Pamiętasz te szałwie co kupiłam pod Łańcutem?? Kwitnie do tej pory... pokrój i wysokość ma werbeny (moja ma 1,5m)..kolor piękny.. i dziś zauważyłam, że tworzy nasiona..podobnie jak ośmiał. Będę pilnować, może kilka sie uda zebrać.
Dzisiejsze foto, pojedynczy kwiatek ma ok. 4-5cm długości, a taka kiść ok 15-20cm

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:55, 15 paź 2014

Do góry
A dziś niespodzianka szokowa.

Brzydactwa kokoszkowe.

To rabata którą razdko pokazuję hortensjowo-jarzmiankowa, wieczny tam syf (czytaj: wina męża - tak tak tego samego) to raz a dwa jest jescze niedopracowana i nie podrośnięta.

I tu mma pytanie , czy ktoś wie jak wysoka rośnie hortensja POLAR BEAR? tu jest mała w tym roku tzn. też niska a ja dałam wyoskie patyki bo gdzies wyczytałam że ok 2 metrów. i tak czekałam aż urosnie, ale się nei doczekałam a patyki straszą
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:49, 15 paź 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
Cudna róża! Jak zimuje u Ciebie ta preriowa ognista trawa?? u mnie 2x padła, tę zimę - bez zimy - przetrzymała 1 szt bojam się a chciałabym więcej. ech!

pozdrawiam!

Mama ją dopiero od zeszłego roku..sadziłam w pażdzierniku... ale z tego co widzę, to carrexy potrafią rosnąć, a potem raz dwa i padają.. niekoniecznie zimą . Zobaczymy jak będzie z kolejna zimą. Sadzonki które sadziłam były w kiepskim stanie i dały radę..

W poniedziałek pod Tarnowem kupiłam rozchodnika Munsted Dark Red.. śliczny. Mam podobne, może i te same.. ale chociażby dla nazwy te 6 zł poświęciłam Taki profesjonalny ogrodnik sie robię

Munsted Dark Red

I moje.. te są najładniejsze, bo i nie za wysokie i kolor trzymają długo. Tylko te francowate krewetki niech odczepia sie od nich, mam w kilku miejscach.. chyba takie same

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies