Witam.
Pielęgnacja roślin domowych idzie mi duuużo gorzej niż ogrodowych Powiedzcie, co jest mojej kliwii? Ziemia wygląda tak nie tylko w tej doniczce, ale i w innych - za twarda woda? Czy jakieś grzyby? Co z tym robić?Roślinka wygląda marnie, końce schną, pojawiają się żółte przebarwienia. Ucinam tylko liść za liściem Kwitła w zeszłym roku przed przesadzeniem, ale liście też były chore.
Po lekturze wątku wiem, że powinna mieć przerwę zimową, ale chyba najpierw trzeba ją podleczyć?
Teraz ja przyszłam się przywitać. Bardzo ładny i gustowny ogród rozplenice wyglądają w tym miejscu super! Zadbany i czyściutki ogród - takie lubię będę zaglądać.
Agatko, one mają prawie identyczny kolor (na moje oko ) Na zdjęciu z leżaczkiem na dole jest Red Leonardo a na górze Tess...
Przymiotno mam w dwóch kolorach, fiolecik dostałam od koleżanki i ten bardziej mi się podoba. Jest delikatniejszy, trochę niższy i dość prosto stoi. Mam też różowy (bardzo chłodny róż) siany z nasionek, rośnie wyższy i pędy ma zawsze trochę pokręcone. Musi mieć coś do oparcia. U mnie róże
Ania już odpowiedziała, że to rutewka, dodam tylko, że to rutewka orlikolistna Są różne odcienie różu, fioletu a także żółte
Za nimi łubiny Sama siałam kolor biały i czerwony, żółty kupiłam jako sadzonkę w woreczku z torfem.
Zdjęcia pokazują łubiny z przed dwóch lat, rosły w innym miejscu.
W tym roku będę znowu siać, bo te już nie kwitną tak okazale.
Potrzeba odnowić nasadzenia