Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik Mimo Woli cd

Ogrodnik Mimo Woli cd

monteverde 22:03, 14 sty 2015

Aniu mnie ten bodziszek wygląda na kantabryjski Karmina jak rośnie tak na 30 - 40 cm kwitnie czerwiec - lipiec, pozdrówka
22:06, 14 sty 2015
Aniu i Zaglądający - bordowa róża ok. 1 m, niechorująca, lubiąca półcień, powtarzająca kwitnienie - potrzebna. Pomożecie?
Mala_Mi 22:06, 14 sty 2015

Magnolia - jak miło Cię widzieć Japa się roześmiała od ucha do ucha

Karola - no to czekamy..

Kasya - są najróżniejsze bodziszki.. i każdy zachowuje się inaczej... każdy też rośnie na innym stanowisku... na razie testuję które są najfajniejsze.. nie lubię pustych przestrzeni na rabatach, bo zaraz tam rosną chwasty.. wiec poszukuję idealnych O tym piszą że zimozielony.

Ula - Bodziszek kantabryjski Karmina, na taki wygląda.... liście do tej pory ma wszystkie Kwitnie maj/czerwiec.. o tak..

Viola - najpierw musi powstać baza ..

Agata - a może to hiacynty??? wyglądaja podobnie, a startują szybko.
ana_art 22:12, 14 sty 2015

Mala_Mi napisał(a)

Raport z ogrodu.. mam focha na żurawki...wszystkie wygadają beznadziejnie.. szukam zamienników.. i to nie opuchlaki... jesienią zaczęły marnieć, testwow wygrzebałąm kilka..

większość żurawek posadzonych przy trawniku tak u mnie wygląda, moja teoria to woda i mróz. Może dziwnie to brzmi ale zanim wyłączyłam nawadnianie to było kilka nocy z przymrozkiem a zraszacze działały. Zmieniły się tak w ciągu dosłownie 2 dni. W innym miejscu gdzie daleko od zraszaczy wyglądają normalnie...
ana_art 22:15, 14 sty 2015

a'propo szczoteczki, polecana od 3 rż, bo wszystko co poniżej musi mieć specjalniejsze certyfikaty
Mala_Mi 22:18, 14 sty 2015

lew_ogrodowy napisał(a)
Aniu i Zaglądający - bordowa róża ok. 1 m, niechorująca, lubiąca półcień, powtarzająca kwitnienie - potrzebna. Pomożecie?

Pomożemy.. leć do Reni ostatnio dała spis z opisem dobrych róż.. musisz cofnąć.. https://www.ogrodowisko.pl/watek/3702-pomozcie-wyczarowac-mi-ogrod?page=161#post_3, albo do drugiej Reni, do Ani MOnte .. i wiele innych specjalistek....bo ja w różach to dupa wołowa..

Róże mam ale chyba nie bordową Oglądam Fotki mojego ogrodu od Łukasza.... fajne som

22:19, 14 sty 2015
Ta różanka to Twoja? A pokazywali ją u Mai?
ana_art 22:25, 14 sty 2015

lew_ogrodowy napisał(a)
Ta różanka to Twoja? A pokazywali ją u Mai?

pokazywali, tylko z lekka sie spóźnili i już tak nie kwitła
Luki 22:26, 14 sty 2015

No, a ja się zastanawiałem od kilku dni co mnie tak czkawka straszy a tutaj mnie wspominano. Powiem Ci Aniu, że moje żurawki w większości tak po zimie wyglądają i zawsze mnie dziwiło uznawanie ich za zimozielone i ozdobne o tej porze. Zdobią do momentu aż nie przyciśnie ich grubsza warstwa śniegu, później daleko im do ozdobnych
Dlatego na mojej ostatniej rabacie żurawek będzie tylko kilka bo już za dużo tego mam, a utrzymanie tylu odmian jest strasznie pracochłonne.
Cieszę się, że moje zdjęcia się podobają, ja również bardzo często do nich wracam, żeby poprawić sobie humor
Kasik 22:26, 14 sty 2015

Aniu- planujemy postawić u siebie szklarnię i przyszłam zapytać o namiary na Twojego Pana od szklarni. Mogłabyś podać jakieś namiary? Będę wdzięczna.

A co do ciemierników- to chyba się choroba rozprzestrzenia - kupiłam trzy. Trzymam je na oknie w chłodnym pomieszczeniu i nie wiem kiedy je wyeksmitować na zewnątrz. Muszę doczytać.