Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kolorowy ogród na piasku 12:17, 11 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Agnieszko, tym razem wiosenna rabatka

Viva jeszcze jedno- co to jest obok piwonii, wydaje mi się , że kiedyś chyba wiedziałam ale wyleciało mi z głowy. I czy ten łubin to sama siałaś kupiony w takich kolorach ? Ten biały piękny. Chociaż teraz się zastanawiam czy to napewno łubin bo mam jednak wątpliwości. Jeśli nie to co to ?
Ogrodnik Mimo Woli cd 12:16, 11 gru 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Ania, a ja obstawiam St. Keverne - widziałam właśnie u Jasi na żywo.

Choroba kalinowa .

Raczej odpada, bo Keverne potrafi mieć trochę owocków i chyba bardziej na fiolet sie wybarwia... patrzyłam na nią i bardziej pasuje Lenarth. Ale mogę sie mylić, one tak do siebie podobne. I ani jednego owocka

Kwiatowy ogródek Monteverde 12:09, 11 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 12:03, 11 gru 2014

Do góry
Moje nowe deco

Kapuściane

dereniowe

i takie tam różne

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:01, 11 gru 2014

Do góry
Danusiu im więcej spaceruję po Ogrodowisku to tym częściej zastanawiam się ile godzin ma twoja doba. Swój wspaniały ogród- perełka, cudowne realizacje, forum, artykuły, książka... Niesamowita jesteś.

Mały ogród Kasi 12:01, 11 gru 2014

Do góry
I jeszcze wianuszek dereniowy dla przyjaciółki. Amulet na kłopoty sercowe
Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 11:58, 11 gru 2014

Do góry
Jeszcze orzechy na srebrno i tykwy na klonie

Mały ogród Kasi 11:57, 11 gru 2014

Do góry
na kuchennym parapecie świątecznie i wesoło
Mały ogród Kasi 11:56, 11 gru 2014

Do góry
Kapusta też chce być piękna na Święta

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:46, 11 gru 2014

Do góry

Ciemiernik chwilowo w komitywie z bałwanem

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:42, 11 gru 2014

Do góry
Hej, hej dziewczynki Jak ja Was uwielbiam

Ogród wysprzątany to dostał już ozdoby świąteczne
Wianek na płot

Tykwy na klon
Chyba dam im większe kokardy.

Połowa działki - czyli mam powoli dość 11:41, 11 gru 2014

Do góry
To ta pieruńska rabata co zrobię to żle wiem to sama bo mi się nie podoba co potwierdiła Danusi i wieklkie dzięki za to
W cieniu - zacieniona 11:27, 11 gru 2014

Do góry
Mam kalinę...

jeszcze maleńka...przetrwała jedną zimę ...teraz czeka ja druga..
.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 10:52, 11 gru 2014

Do góry
anka_ napisał(a)

Gosiu na na jaką szerokość jest cięty ten żywopłot? Bo wspaniale wygląda- taki zielony parawan.
Przepraszam Gosiu, że tak dopytuję ale muszę skasować swój "żywopłot" z ałyczy. W zamian rozważam graba i tuję. Żywotniki maja tę przewagę, że są zimozielone tylko tak normalnie puszczone nie bardzo mi pasowały. Ale taki zielony parawanik ....

Gosiu powiedz mi jeszcze co to za jeżyk?

Aniu nie mierzyłam nigdy szerokości żywopłotu ale myślę, że nie przekracza 1 m. Jak nie zapomnę to któregoś dnia zmierzę. Ja kupując tuje na ten żywopłot od razu wiedziałam , że nie chcę Smaragdów bo nie pasował mi ich pokrój kolumnowy. Chciałam takie bardziej naturalne . I wiedziałam, że będę je w przyszłości cięła tak aby stworzył własnie taką ścianę. Nie jest ten żywopłot posadzony prawidłowo , Niestety nikt mi wtedy nie podpowiedział, że powinien być on posadzony w większej odległości od ogrodzenia tak by można go było swobodnie przycinać od strony siatki. W tym roku mój M. powiedział , że ostatni raz pchał się pomiędzy ogrodzenie a tuje w celu ich przycięcia bo był cały pokłuty. I już od przyszłego roku będziemy musieli go przycinać już od zewnętrznej strony przy siatce od strony drogi. A poza tym pies nie ma którędy biegać- nasza suka zrobiła sobie pare takich okienek w żywopłocie tak , żeby mogła wiedzieć co się dzieje na drodzę. Aniu a ten jeżyk to przycinany Lilak Palibin na pniu. Stwierdziłam , że pomimo tego , że kwitnie bardzo krótko ( wtedy jest piękny i pachnący ) to również jest ozdobą przez cały sezon zarówno gdy ma liście jak i bez nich i chyba dokupie sobie go jeszcze w tym roku. Pozdrawiam Aha Aniu jeszcze jedno - z tym żywopłotem naprawdę nie ma żadnego problemu. Ja muszę się przyznać, że nigdy go nawet nie nawoziłam ani nie pryskałam od żadnych chorób czy szkodników- on tak rośnie sam z siebie. Kiedyś na początku nawet kupiłam nawóz ale go nie użyłam. A faktycznie tworzy taką ładną gęstą scianę. Może powinien być ciety 2 razy do roku- będzie wtedy może jeszcze ładniejszy ale nasz był napewno cięty raz w roku i to dopiero od 4 lat. Przez dwa lata cięłam go ręcznymi norzycami a od dwóch lat elekrycznym nożem do żywoplotów.
Ogródeczek 10:43, 11 gru 2014

Do góry
Ślicznie było przez dwa dni
Mój nowy stary ogród 10:39, 11 gru 2014

Do góry
Melduję,że zakupiłam ciemierniki dwa ostatnie z L na razie stoją w osłonkach, wiosna pójdą do ogrodu

Moje róże mają poobrywane listki, a ja dłonie mam w opłakanym stanie po tej operacji
kopczyki niestety nie zrobione
Ogródeczek 10:35, 11 gru 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Mój oszroniony ogródek

Bajkowe widoczki
Ogródeczek 10:34, 11 gru 2014

Do góry
bartek_luberda napisał(a)
Najmłodsza ogrodniczka

Ślicznotka imienniczka mojego diabołka jakie piękne oczka mamo tato chłopaki na parapetach będą wisieć ! miłego na dziś paaa
Kolorowy ogród na piasku 10:34, 11 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Ach, widzisz jakie spryciary, tak się wyhodowały
Ja nic dla nich nie robię, troszkę kompostu pod korzeń, tyle.

Tutaj rozpoczynają kwitnienie.

Te ostróżki są piękne. Uwielbiam je A czy u Ciebie nie łapią mączniaka ? czy często robisz oprysk jakiś - chemicznie czy naturalnie zwalczasz mączniaka ? Piwonie cudne- aż czuję ich zapach. Piękny ten Twój ogród- chciałabym móc go zobaczyć na żywo kiedyś.
Kolorowy ogród na piasku 10:31, 11 gru 2014

Do góry
viva napisał(a)

Mario, witam i dziękuję za czułe słówka
Zapraszam byle do wiosny
Witając

Viva poproszę nazwę tej róży jasnoróżowej po lewej stronie. A ta biała po prawej to też róża czy coś innego- napisz co to jest bo pięknie kwitnie i czy długo kwitnie ?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies