Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek

Katkak 19:57, 12 sty 2015

kasiek napisał(a)

O to szkoda że fotek nie masz, bo dzieciaki na lodzie to lodzio miodzio

U na spingwinki tez były, ale mała juz jeździ bez - za to mnie by się przydał bo zamiast figurówek załozyłam pancheny - dramat, wygladałam jak po kilku głębszych
Za narty trzymam kciuki, tez super zabawa

Jak po kilku głębszych powiadasz? Szkoda, że tego nie widziałam . Buziaki
renatamama3 09:57, 15 sty 2015

kasiek napisał(a)

To trzymam kciuki za pogodę
U mnie babcie biora wnusie na zakupy i słuchaja co chcą Oj fajne to Zwłaszcza że ja mało szmatowa jeste, tzn. zakupy nowego ciucha sprawiają mi radochę, ale zebrac się na nie.... najczęściej rezygnuję i grzebie w ziemi
Co do Krzywaczki to zobaczymy, jak wiosna przyjdzie szybciej to i szybciej ruszą
Umówimy się tam razem

Kasiu,ja pewnie bardziej do Jawornika ,ale do Krzywaczki też lubię kuknąć ,najbardziej lubię szkółkę Hajdrowskich i Jawornik właśnie ,tu najwięcej wydaję kasiorki .pozdrawiam
kasiek 19:27, 15 sty 2015

Urszulla napisał(a)
Ja też będę się uczyć jazdy na łyżwach w czasie ferii zimowych, jak tylko młody będzie chciał a przynajmniej spróbuję

Próbowac zawsze warto! I nie zrażać się, dzieci fantastycznie mobilizują
kasiek 19:28, 15 sty 2015

Katkak napisał(a)

Jak po kilku głębszych powiadasz? Szkoda, że tego nie widziałam . Buziaki

No i raczej trudno Ci będzie zobaczyc, bo ja z tych nie pijących, ale jak sama zauważyłac mnie upija adrenalidna i endorfiny
kasiek 19:28, 15 sty 2015

renatamama3 napisał(a)

Kasiu,ja pewnie bardziej do Jawornika ,ale do Krzywaczki też lubię kuknąć ,najbardziej lubię szkółkę Hajdrowskich i Jawornik właśnie ,tu najwięcej wydaję kasiorki .pozdrawiam

No to kto wie, moze tez coś nowego zwiedzę
kasiek 19:36, 15 sty 2015

Kurcze jak mi czas leci, w robocie zakretu nie łapie i na kompa nie moge patrzec, ale jak wracam to czasem nawet nie zjem obiadu byle coś w ziemi grzebnąć. Dla mnie sezon nie miała przerwy - przesadzam cały czas - zobaczymy jak to rosliny zniosą, ale mam wene i pomysły więc korzystam.
Dziś u mnie ogrodnik przycią starą wielką jabłonkę, w sb planuję wielkie cięcie - ten rok to wogóle będzie rokiem ciecia

Wklejam fotki z 2005r - sentyment mnie zadławił - segreguje katalogi i wpadłam na coś takiego - zabawy mojego eM z psem - 10 lat temu - ogród zima prawie żaden urok - rosliny w powijakach !!

2005

kasiek 19:40, 15 sty 2015

Dziecie - pierwsze ma tu dopiero 3 latka - no rozpływam się w we wspomnieniach drzewka nie przerosły jeszcze płotu

W oczekiwaniu na kulkę (widzicie ją?)

I na koniec bam do pierzynki

kasiek 19:44, 15 sty 2015

A teraz prezentacja ogródka w 2005r - dla porównania jakie wszystko było malutkie

Ten płot jest juz całkiem zarośnięty (to strona z oczkiem)

Tu przy okazji jabłonka jeszcze królowa tego miejsca - teraz prawie w wiekszości wystrzyzona

Nie ma jeszcze garazy, a kalifornijka obecnie ma ok 6 m!

kasiek 19:51, 15 sty 2015

Moj lasek - o mamuniu nie wierze - te swierki maja teraz po 4-5 metrów

lasek - przedszkole I jeszcze stary basen- potem tu było pierwsze oczko a teraz jest japoniec

Katkak 21:16, 15 sty 2015

Rany, Kasia nie do wiary, nie ten sam ogród. Ale wszystko było tycieńkie, widać domy dookoła, a teraz masz taką cudną, zieloną enklawę. 100% prywatności, bomba . Babcina altana też inaczej teraz wygląda. A Dora na 2-gim zdjęciu wygląda jakby lambadę tańczyła . Ech, że też mnie pomysły z taką łatwością nie przychodzą. Ale plan mam taki, że pierwsze co kupię wiosną to kostka granitowa, że by wyznaczyć nowe linie rabat, trochę zmodernizuję też te stare. Lista roślinnych chciejstw rośnie i jakoś trzeba to będzie tak skomponować żeby miało ręce i nogi. Ciekawa też jestem jak ogród będzie wyglądał wiosną jak prawie całego orzecha ciachnęłam i co na to roślinki pod nim posadzone. Ufff, ale się rozpisałam . Buźka