Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Połowa działki - czyli mam powoli dość 09:04, 12 paź 2014

Do góry

Zebrinus dał czadu w tym roku
Makowo na Kociewiu 09:00, 12 paź 2014

Do góry

Masz duże stipy. Moje też nieźle wyrosły. Mam dużo samosiejek. Jestem ciekawa, czy przezimują. Nic o nich nie wiem bo mam je pierwszy rok
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:50, 12 paź 2014

Do góry
No i znowu troche wiosny w środku jesieni...
barwinek, krzewuszka, i prymule

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:46, 12 paź 2014

Do góry

I jeszcze mój ostatni nabytek za 3,99 zł za sztukę

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:44, 12 paź 2014

Do góry
Oj widac ze remont w domu (w altanie materiały budowlane, na dachu drabina

Wizytówka po zmianach -Ogród złudzeń 08:43, 12 paź 2014

Do góry

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:40, 12 paź 2014

Do góry

Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:40, 12 paź 2014

Do góry
Połowa działki - czyli mam powoli dość 08:38, 12 paź 2014

Do góry
Miskanciki chińskie ML pięknie się rozrosły
Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:30, 12 paź 2014

Do góry
Moje grzybki rosna, niewazne ze nie jadalne (choć to nie purchawki), ważne że ściółka się robi odpowiednia

I huby jak kwiaty

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 08:26, 12 paź 2014

Do góry
Widok ogólny - właśnie skończyli mi sypać piach na miejscu pod basen. teraz tam będą donice z kwiatami a na lato basen. Nie musze mówić kto najbardziej się cieszy z tej gigant piaskownicy ?

Blizej altany

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 08:17, 12 paź 2014

Do góry
Wszystko się zdarzyć może.

W tej chwili pochmurno na dworze. Czekam na rozpogodzenie,
Pozdrawiam ciepło .

Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 07:23, 12 paź 2014

Do góry
Teraz widok na ulicę

Przed

Po

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 05:40, 12 paź 2014

Do góry

Pozdrawiam
Dwa ogrody 03:40, 12 paź 2014

Do góry
Skoro o różach... New Dawn przerosła leszczynowe dwumetrowe podpórki i długie baty zahaczyły o brzozę, śmieci, ale jak pięknie jeszcze kwitnie

zrobione rankiem, zanim zgubi resztę liści

nadal tłoczą trytomy

Miłej niedzieli dla zaglądających

Choroby i szkodniki sosen, sosna - Pinus 01:52, 12 paź 2014

Do góry
Czy moje sosna zwyczajna choruje? Latem było ok, a teraz zaczyna żółknąć

Rozterki "młodej" ogrodniczki ;-) 01:26, 12 paź 2014

Do góry
Witam wszystkich forumowiczów raz jeszcze. Sledzę różne wątki na forum już prawie od trzech lat. W końcu odważyłam się poprosić Was o pomoc. Mamy z mężem działeczkę rekreacyjną z domkiem drewnianym w okolicy pól i lasów. Z biegiem czasu ten domek staje sie naszym domem, gdyż spędzamy w nim ok 8 miesięcy w roku Zachłyśnięci naszym szczęściem sadziliśmy szybko i dużo roślin aby stworzyć trochę intymności gdyż zasiedlaliśmy teren jako pierwsi Od początku mieliśmy spore kłopoty z wyborem roślin oraz zaplanowaniem przestrzeni w ogóle.

To nasze pierwsze w życiu doświadczenie z posiadaniem ogrodu więc korzystaliśmy z wielu źródeł wiedzy na ten temat. Szczególnie upodobałam sobie forum Ogrodowiska, czerpiąc od Was wiele inspiracji, korzystając z porad i doświadczeń. Efekty naszej pracy cieszą nas bardzo, ale jest ciągle niedosyt. Rośliny podrosły, jednak naszym zdaniem stwarzają wrażenie chaosu.

Prośba do Was jest następująca: pomóżcie proszę okiełznać rabatę przy wejsciu oraz dwie pozostałe w głębi działki.

Postaram się wkleić zdjęcia z tego roku i będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Może na bazie roślin, które już są da się coś przesadzić aby lepiej wyglądało Rabata przy wejściu ma kształt lezki ograniczonej kamieniami. Ziemia jest raczej piaszczysta, lekka, przepuszczalna. Miejsce to jest w pełnym słońcu. Najbardziej podobają mi się rabaty angielskie i podobną chciałabym stworzyć u siebie. Mogą pojawić się również trawy ozdobne bo zakochaliśmy się w nich ostatnio. Dołączam także zdjęcie trawiastej rabatki stworzonej przez męża Z tej najbardziej jesteśmy zadowoleni. Kolejna rabata z boku domu jest w półcieniu od strony północno-zachodniej.

Nawieżliśmy tam czarną ziemię. Posadzone są tam funkie, żurawki, różaneczniki, hortensje oraz pęcherznica Lady in red oraz tawuła. Ostania rabatka przy domku gospodarczym to hortensje, szałwia, nachyłki. Słońce jest w tym miejscu dość długo w ciągu dnia. Mam nadzieję, że zdjęcia wkleją się poprawnie Z niecierpliwością będę czekała na Wasze wszelkie pomysły, za które już teraz dziękuję Pozdrawiam. Gośka

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 01:22, 12 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Rozplenice za rok zaatakują ci trawnik.. mus cofnąć do tyłu Ile na wysokość ponad tyle na szerokość Ale teraz nie ruszaj

Aniu kochana witam Cie serdecznie Jak rozplenice się rozrosną to powiększę rabatę na szerokość mam tam dość gliniastą ziemię więc ciężko było mi kopać i tyle skopałam ile dałam radę, a wiosną powiększę jak będzie potrzeba. A ten mój oliwnik to pięknie urósł od zeszłego roku więc pewnie czuł sie dobrze w tym miejscu i dlatego właśnie martwie się stanem jego liści

Swojski zakątek Lusi 01:09, 12 paź 2014

Do góry
Witam wszystkich bardzo serdecznie!
Mam na imię Sylwia, albo Lusi -tak mówi na mnie mój m.
Postanowiłam dołączyć do Waszej Ogrodowiskowej rodziny. Czuję się trochę onieśmielona oglądając Wasze ogrodowe poczynania, bo nie mam takiego pięknego ogrodu jakich jest tu wiele. Od pewnego czasu przyglądam się Waszym ogrodom i marzę, by mój był kiedyś równie piękny.
Mój mały ogródek powstaje od kilku lat zmieniając się z odziedziczonych po babci grządkach warzywnych w coraz to bardziej miłe oku rabaty i jeszcze za duże jak na tą chwilę kawałki trawnika.
Kocham kwiaty i grzebanie w ziemi bardzo mnie to relaksuje. Mam 35 lat dwie małe pomocniczki w wieku 10 i 6 lat oraz m, który mi kibicuje i zakochuje się w ogrodzie. Wspólnie z Waszą pomocą wyczarujmy coś z moich 750 m² mam nadzieję że uda nam się przemienić mój kawałek zieleni w Swojski zakątek Lusi

ściskam i przesyłam dużo pozytywnej energii i cierpliwości ponieważ będę dużo pytać i pytać bo chciałabym się od Was wiele nauczyć
A miało być tak pięknie.... 01:09, 12 paź 2014

Do góry
Rench napisał(a)

Tak mam szpaler ; )
początek czerwca

Koniec czerwca

Moja ukochana róża a teraźniejsze zdjęcie masz? pozdrówka ja też czekam jeszcze na 4 róże
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies