Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 12:18, 17 kwi 2017

Do góry
ja też za heuflerianą
Życie w wiejskim ogrodzie 12:27, 16 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
dodajesz skrzydeł, mus spróbować
Pozdrawiam

Aniu uda Ci się, trzymam mocno kciuki.
Odpozdrawiam
Na huśtawce miło płynie czas... 23:05, 15 kwi 2017

Do góry
Ja jestem za brzozami
Choć amanogawy też są piękne, mam jedną i chciałabym żeby już była wieelka
Nie widziałam wcześniej tego drugiego placyku, to na basen?
Pytałaś gdzie jest u mnie placyk, gdzieś na planie jest widoczny na pierwszych stronach wątku. Dumny z M czy zrobić na nim ognisko czy grila ...
Na huśtawce miło płynie czas... 23:00, 15 kwi 2017

Do góry
_Martini_ napisał(a)
Anna_t , Swany na razie tak wyglądają. Jakieś koślawe są, nadal mnie wnerwiają. Nie wiem gdzie postawić te doniczki, omiatam wzrokiem ogród i nigdzie mi nie pasują.

ooo krótko je przycięłas, myślisz że to pomoże z ich osmiorniczeniem? ale słowo wymyśliłam ale Ty wiesz o co mi chodzi
Jak zakwitną ładnie będę się komponować z tymi białymi doniczkami.
Życie w wiejskim ogrodzie 22:40, 15 kwi 2017

Do góry
Gardener27 napisał(a)

Wydaje mi się że ta wieść o innym Przemku
Tuje zostały stworzone po to by je ciąć, one to kochają. Pewnie że Ci się uda
dodajesz skrzydeł, mus spróbować
Pozdrawiam
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:40, 15 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

pięknie!!!!!
patrząc na takie fotki pragnę magnolii... ale czy w młodym ogrodzie gdzie jeszcze wiatr hula, tuje małe jest szansa że przetrwa?

Marzenko mam tez pytanie techniczne. kupiłam ten opryskiwacz marolexu jak polecałaś ale chyba coś źle robię.. czy to normalne ze co średnio 2 minuty musze pompować powietrze? i chmurka oprysku bardzo mała, każdą gałazkę musze pryskać prawie ze osobno takie słabe to... i taki mały dzyndzelek co jest z boku z napisem "0,4Mpa" to do czegoś służy?moze ja czegoś nie wciskam albo coś że to takie słabe jest?

Musi ci uciekać powietrze, dokręć ten boczny zawór do oporu. Wszystko musisz mieć dokręcone na maksa , wtedy oprysk wytrzymuje na długo, ale oczywiście powietrze wypryskiwane z cieczą musisz uzupełniać aby było odpowiednie cisnienie

Pokrętłem przy wylocie cieczy mozesz tez regulować siłę oprysku
Ogród, mydło i powidło. 22:51, 14 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
piękny ten wielosil nie znałam go wcześniej.. długo kwitnie? Szybko ładny jest, lubię takie rośliny

Aniu ja mam go dopiero od zeszłego roku - kilka razy mi podsychał w doniczce zanim go posadziłam ale kwiaty i tak były - bardzo długo - dopiero teraz jak jest w gruncie to zobaczę na co naprawdę go stać

Bogdzia napisał(a)
Trzmielinę oskrzydloną przesadzałam 4 razy i nigdy tego nie odchorowała.

Bogdziu Ty to zawsze mnie pocieszysz , no to tylko niech się cieplej zrobi to przesadzam, bo ostatnio pogoda nie sprzyja pracom ogrodowym

patrycja napisał(a)
Malutki baranek ma nóżki
na trawce z rzeżuszki
chorągiewką buja
i życzy Wesołego Alleluja

Patrycjo bardzo dziękuję za życzenia! Dla Ciebie i Rodziny również Wszystkiego Co Najlepsze .
Serdeczne Życzenia Świąteczne składam też Wszystkim zaglądającym i oby już nam się cieplej zrobiło
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 22:15, 14 kwi 2017

Do góry
anna_t napisała

a poza tym pamietacie jak u mnie w tamtym roku zmarzły na ogrodników hortki i grujecznik? startowały w maju od zera a i tak pięknie kwitły
trzeba być dobrej myśli

Ee, czyli nie jest z Tobą tak źle, jak opisujesz, ze wszystko Ci się chce zmarnować
Po mojemu. Ogród subiektywnie świadomy. 21:40, 14 kwi 2017

Do góry
Marta jakie róże zamówiłaś?
jaka duża jest u Ciebie pomponella?
piękna magnolia..
Nowocześnie z różAnką :D 21:34, 14 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)

u mnie tez tylko pokropiło..
a wczoraj nawodnienie na 3h chyba puściłam bo zapomnialam o nim a jak wyłączyłam o 23 to za pół godziny ulewa ... ręce z majtkami opadają

To zawsze tak jest że jak się podleje to deszcz pada.
Ogródek pachnący różami i lawendą...w budowie 20:43, 14 kwi 2017

Do góry
Dziewczyny nie będzie tak źle, myslę że rosliny tym wiatrzyskiem teraz się trochę zachartowały
a poza tym pamietacie jak u mnie w tamtym roku zmarzły na ogrodników hortki i grujecznik? startowały w maju od zera a i tak pięknie kwitły
trzeba być dobrej myśli
Rododendronowy ogród II. 20:36, 14 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
Bożenko zadowolona z deszczu?
szkoda tylko że zimnica przy tym okropna

Deszcz mnie zawsze cieszy , chłodek wiosna tez lubie bo wszystko dłużej kwitnie ale takiego zimniska i wiatru jak w tym roku to raczej nie chcę.
Madżenie ogrodnika sezon 2017 20:30, 14 kwi 2017

Do góry
Madzenka napisał(a)

pięknie!!!!!
patrząc na takie fotki pragnę magnolii... ale czy w młodym ogrodzie gdzie jeszcze wiatr hula, tuje małe jest szansa że przetrwa?

Marzenko mam tez pytanie techniczne. kupiłam ten opryskiwacz marolexu jak polecałaś ale chyba coś źle robię.. czy to normalne ze co średnio 2 minuty musze pompować powietrze? i chmurka oprysku bardzo mała, każdą gałazkę musze pryskać prawie ze osobno takie słabe to... i taki mały dzyndzelek co jest z boku z napisem "0,4Mpa" to do czegoś służy?moze ja czegoś nie wciskam albo coś że to takie słabe jest?
Na huśtawce miło płynie czas... 14:13, 14 kwi 2017

Do góry
Anna_t , Swany na razie tak wyglądają. Jakieś koślawe są, nadal mnie wnerwiają. Nie wiem gdzie postawić te doniczki, omiatam wzrokiem ogród i nigdzie mi nie pasują.

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:13, 14 kwi 2017

Do góry
malkul napisał(a)
BRAMA SEGMETNOWA ???? szukam , ale co polecacie a czego nei, macie jakieś doświadczenia?
ja polecam Krispol
Ogród, mydło i powidło. 22:54, 13 kwi 2017

Do góry
katel napisał(a)

Wielosił - niesamowita roślina, cały jest zsypany pączkami

Mam jeszcze takiego:

Dzięki! Ciekawa jestem czy mi przejdzie jak się miejsce skończy - już widzę poprawę ale tylko niewielką
piękny ten wielosil nie znałam go wcześniej.. długo kwitnie? Szybko ładny jest, lubię takie rośliny
Podmiejski ogródek 22:47, 13 kwi 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Kasiu, nic w ogródku nie robiłam, bo w sobotę, jak wszystkie gospodynie myły okna przed świętami, to ja się bawiłam w przesadzanie kwiatków. Więc wczoraj nadrabiałam
ty nie jesteś jakąś moja zaginioną w szpitalu bliźniaczką?
Malutki pod lasem 22:39, 13 kwi 2017

Do góry
M prosił
Ogród Loczka 21:59, 13 kwi 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
czyli przekonałeś się do lini prostych?
z furtka nie ma żadnej masakry, bez przesady. zostaw jak jest

No myślę poważnie o tych liniach prostych
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies