Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Podmiejski ogródek

Podmiejski ogródek

anna_t 21:51, 10 kwi 2017

makadamia napisał(a)

Akcja przesadzanie ciągle trwa. Proces mniej więcej jak u różAnki (co za genialny tytuł wątku! nadzwyczaj poręczny), z tym że u mnie dochodzą "atrakcje" w postaci przewożenia ziemi w te i we wte.

Co wykopię głębszy dołek, to mi się płakać chce nad tym suchym piaseczkiem, który wykopuję. Nie mam serca sadzić w to roślin. Piaseczek wyrzucam (dobrze że droga u nas nieutwardzona, to mam gdzie), a w dołek daję cudowną mieszankę obornika, kompostu, gliny i mączki bazaltowej. A worki torfu i ziemi ogrodowej, które kupiłam jeszcze w zeszłym roku jak leżały, tak leżą...

Asiu ależ u mnie akcja z przenoszeniem ziemi w te i we wte tez była... przesadzałam róże w nowe miejsce więc super zaprawiona ziemie z tamtego roku zabieralam z różami. a nieurodzaj z dołka wsypywałam w dołek po rózach bo tam lawenda i trzcinnik więc w sam raz. parodia! jak ktoś patrzył z boku to pomyślał nienormalna jakaś
makadamia 09:20, 11 kwi 2017

Marta - właśnie co do tego "wszystko" miałam wątpliwości. Ale wczoraj zawilec wystawił łepek, więc czekam już w zasadzie jedynie na orszelinę

Kasiu - za późno! Już wymyśliłam wersję z liniami falistymi

Aniu - przybij piątkę
Kasia_CS 22:09, 11 kwi 2017

Asiu, baaaardzo dziękuję za różne propozycje planowe! Teraz na spokojnie sobie pokombinuję ze swoimi myślami, co gdzie chciałam. Powstawiam też w końcu istotne do planowania zdjęcia - widok z okna, przez które głównie oglądamy ogród np, żeby widzieć z niego głównie zieleń.

A Ty co u siebie dzisiaj porobiłaś w ogródku?
makadamia 09:33, 12 kwi 2017

Kasiu, nic w ogródku nie robiłam, bo w sobotę, jak wszystkie gospodynie myły okna przed świętami, to ja się bawiłam w przesadzanie kwiatków. Więc wczoraj nadrabiałam
Kasia_CS 12:32, 12 kwi 2017

Asiu, dziękuję Ci za kolejną inspirację ))) bardzo mi pomogłaś chociaz ścianek przy czerpni może nie postawię to może idąc tym tropem gdzieś uda mi sie wetknąć jakąś ławeczkę
makadamia 13:16, 12 kwi 2017

Ławeczki rulez
anna_t 22:47, 13 kwi 2017

makadamia napisał(a)
Kasiu, nic w ogródku nie robiłam, bo w sobotę, jak wszystkie gospodynie myły okna przed świętami, to ja się bawiłam w przesadzanie kwiatków. Więc wczoraj nadrabiałam
ty nie jesteś jakąś moja zaginioną w szpitalu bliźniaczką?
Kokesz 09:30, 19 kwi 2017

Asiu, zajrzyj do mnie, może podpowiesz mi w sprawie rodków
KasiaW 18:27, 25 kwi 2017

Asiu, co tam U Ciebie? Akcja przesadzanie trwa?
Pozdrawiam
Gruszka_na_w... 23:13, 25 kwi 2017

Pewnie już sadzi żarnowce na działce nad jeziorem, coby na weekend majowy było pięknie.
Pozdrowienia
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies