Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:30, 08 paź 2014

Do góry
kitek81 napisał(a)

dziwisz się, on taki słodki a może specjalny wątek trzeba dla Niego założyć
pozdrawiam :*

Mam iść jeszcze na forum dla Babć????? Odpada.. już i tu nie wyrabiam

Będę tylko na kfiotkach

Moja działka na Dębowym Lesie 23:29, 08 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Tego ostatniego też mam

zima długa to pokażę inne.

A teraz jeszcze jesienne
hiacynt kalifornijski jeszcze sobie kwitnie

i marcinki
Ogrodnik Mimo Woli cd 23:24, 08 paź 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Aniu pw wysłałam

Czytałam, dzięki..

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:23, 08 paź 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)

Aniu siadamy na laurach.... ale tylko do wiosny

też uważam, że w tej zabawie nie chodzi o to by złapać króliczka, ale o to by gonić go ...

U mnie kilka zdjęć "jesieni"

Byłam widziałam.. jesieni jeszcze brak..
U mnie też tylko kilka krzaków wygląda jesienie. Ale nie tęsknie do jesieni Tęsknie do lata.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:22, 08 paź 2014

Do góry
O weszło..
Ogród do odświeżenia 23:15, 08 paź 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Dla tych wszystkich, którzy się tak martwią o moje zdrówko

pamiątka z czerwca....aj lata kcem

Witaj

Jaka to odmiana róży?
Jest faktycznie taka porcelanowa, słodka, różowa, czy to filtr polaryzacyjny taką ją uczynił?
Towarzystwo dla świerków serbskich 23:04, 08 paź 2014

Do góry
Kiedyś to będzie małe osiedle na uboczu, więc może być ciekawie, a nasadzenia takie z każdej strony są konieczne, bo widoki są dość nieciekawe, delikatnie mówiąc, to prawie 3 ha, więc ciężko będzie zmniejszyć działkę

Danusia jest nieoceniona, przynosi powiew świeżych pomysłów!
Co do zdjęć nie na temat, to napisałem, że w moim przypadku

Rzeczywiście świetnie to wygląda...a co można dać pod "nogi" z niższych...może liściastych. Teraz pytanie, czy ładnie będzie

purpurowe liściaste - 3 tuje - purpurowe itd. Może dać 5 tui w odstępach od drzew ?

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:01, 08 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)

W sumie dodam jeszcze jaki mam obecnie widok wychodząc z domu, nie przepadam za pokazywaniem całości, ale co mi tam Jak wszystko co zrobiłęm w tym roku wypali to w przyszłym płot (mój ulubiony ) będzie tylko lekko prześwitywał prze różne rośliny.

Nawet już płota nie widać.... oko skupia sie na rabatach
"Niezdecydowana ogrodniczka" 22:58, 08 paź 2014

Do góry

i tym widokiem zamyka się rabata. pod schodami i tarasem jest placyk wyłożony kostką(kiedyś było tam szambo - ale już jest zasypane)
Tak sobie myślę czy nie wykorzystać tego miejsca na jakis zakatek ze stoliczkiem i krzesełkiem - romantycznym Jakby zlikwidować tą pergolę z hortensją i dąć trochę prześwitu rabacie?
Taki pomysł mi przyszedł

Ale czekam oczywiście na dyskusję i Wasze podpowiedzi dziewczyny, z góry dziękuje i dobranocka na dzisiaj
Oliwnik wąskolistny 22:57, 08 paź 2014

Do góry
Mnie się też podoba to drzewo i mam nawet zdjęcie. Zrobiłam w szkólce, osobiście nie mam w ogrodzie, bo u mnie półcień, więc za mało światła.

Elaeagnus 'Quicksilver'

Drzewo ma srebrzyste ulistnienie i żółte, pachnące kwiaty. Wysokość drzewa tej odmiany około 4 m, szerokość podobna.

Lubi zyzne i przepuszczalne gleby. Jako ciekawostkę podam, że może rosnąć w rejonach nadmorskich, bo toleruje sól w powietrzu.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 22:55, 08 paź 2014

Do góry
Jolu, winorośl rosnie na zewnątrz. Ale jak wiesz , u nas zimy -22 C Najwyżej. Późno startuje dopiero po majowych przymrozkach, i nie zawsze zdąży dojrzeć. Ten rok wyjątkowo słoneczny, zdążyłam już prawie wszystkie grona oskubać.
Ale może u Ciebie wiosna wcześniej zaczyna urzędowanie? Wcześniej by kwitła, to i wcześniej owoce dojrzeją. Zamiast bluszczu warto posadzić winorośl.

"Niezdecydowana ogrodniczka" 22:52, 08 paź 2014

Do góry

w tym pasie mam posadzone od dołu 3 choiny kanadyjskie na razie malutkie , potem jest forsycja-odmłodzona, mocno przycięta, i dalej 5 cisów na płocie jako ekranik i dalej jest rabatko z 3 tujami szmaragdami w końcu.
Potem jest budynek-garaze i na tej rabacie rosną jakies marne rth , magnolia, i koreanka i dalej ta trzmielina. jakies niskie iglaki, ktore moge wyciepać. A jest też tam jasminowiec ale też myslałam sie go pozbyć z tego miejsca. Potem jeszcze przy schodach z tarasu jest kratka z hortensją pnącą( to za trzmieliną). I to taki galimatias z tego wyszedł.

Towarzystwo dla świerków serbskich 22:30, 08 paź 2014

Do góry
To potem będzie podzielone na działki , wiec wyjdzie mniej więcej tak, że na jednej działce będzie się dwa razy powtarzało tak, jak jest tutaj na zdjęciu . Po drugiej stronie płotu jest duży zakład pracy i żeby się jakoś odgrodzić trzeba nasadzić dość gęsto i żeby ładnie to wyglądało wizualnie

Rododendronowy ogród II. 22:29, 08 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jeszcze sie drzewa nie przebarwiły więc wiele nie pokazuje a zresztą co rok u mnie to samo więc juz nudne się robi. Wkleje dla Ciebie zdjecia wczorajsze rudzika i sójki obydwa robione przez okno (mało teraz zdjec robie)

Bogdziu, widok Twojego ogrodu na pewno nie jest nudny U Ciebie jest pięknie bez względu na porę roku, ale gdy kwitną rododenrony to robi się baśniowo
Ptaszki na zdjęciach wyglądają jak żywe Sójki mieszkają niedaleko i często je widuję, ale rudzika widzę po raz pierwszy taki zapatrzony przed siebie Pan Rudzik a kropelki na pajęczynie zjawiskowe
Pozdrawiam serdecznie
Ogród prawie romantyczny 22:28, 08 paź 2014

Do góry
Agnieszko,

Z tymi fotkami proszę o cierpliwość ...a w ogrodzie wiśni nie mam za to jest migdałek (z trzech egzemplarzy ostał mi się tylko jeden) ale przyznam Ci się że nie zdążyłem pstryknąć mu fotki na wiosnę jak zakwitł.
Ale specjalnie dla Ciebie Sakura w wersji oryginał:

https://www.youtube.com/watch?v=xPH_HTVwOoQ

...... i wersja instrumentalna też jest beauty! ( moim zdaniem lepsza ):

https://www.youtube.com/watch?v=6DOg2Rpg0-4

pozdrawiam
Jan
Towarzystwo dla świerków serbskich 22:26, 08 paź 2014

Do góry
"Niezdecydowana ogrodniczka" 22:25, 08 paź 2014

Do góry
acha jeszcze ta rabata z tyłu

a tak wyglada moja posesja w google ( srodkowa dzialka)

miejsce któere chcę zmienić to miedzy budynkami ( tam przy schodach) na wprost altanki
Towarzystwo dla świerków serbskich 22:25, 08 paź 2014

Do góry
Towarzystwo dla świerków serbskich 22:19, 08 paź 2014

Do góry
Danusiowe propozycje:

Kwiatowy ogródek Monteverde 22:19, 08 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Maja to jest wspaniała róża do cienia Centenaire de Lourdes tzn. zostało imię nadane na 100 Lourdes
jeszcze teraz tak wygląda, długo kwitnie tylko prawie nie pachnie

Piękna ta biała...I różowa też. Prawdziwy zawrót głowy z tymi różami. Trudno na cokolwiek się zdecydować Ale czy jeszcze można kupować i sadzić róże? Mam obawy, bo parę lat temu po jesiennym sadzeniu przyszła ostra zima i większość róż wymarzła. I dlatego nie myślałam o jesieni, ale patrzę na te piękności u Ciebie i one mnie kuszą... Bardzo
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies