Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Betka 06:50, 05 sty 2015

Ewka temat wiosny teraz będzie powracał pomimo tej pogody za oknem. Zapowiadają przymrozki w ostatniej Mai było że trytomę należy przykryć i za kopczykować a ja ani jednego ani drugiego nie zrobiłam!! Muszę dzisiaj obłożyć ją jakimś igiełkami !
Jeszcze u mnie nie kwitła wyhodowałam kilka sztuk z nasion ciekawe czy się uda ?
zawitka 16:53, 05 sty 2015

Beatko wszystkim do wiosny spieszno;Ewa paczcz było 200 a jest 205 ale lecisz kocimietki tez się boję bo koty z blokowiska wszystkie się zleca
eda 21:46, 06 sty 2015

Macham i ziewam Pa patki spokojnej nocki
Ewkakonewka 22:56, 06 sty 2015

I po wiośnie chwilowo, - 12 u mnie, ale już doczytałam na szybko, że to i tak niewiele w porównaniu z resztą. Śniegu prawie nie ma. Cebulowych nie widać w ogóle jeszcze, może to i lepiej. Za to kret jakiś nadpobudliwy szaleje, kopce w dziesiątakach sztuk, jeden kąt sobie upodobał. Chyba dobre jeść tam dają.

Betka moje trytomy nie okopczykowane... W tamtym roku były też nieokopczykowane, ale przeżyły nie wiem czy to przypadek czy dają radę. Hodowanie z nasion ograniczam bo nie mam gdzie trzymać i nigdy nie dopilnuję jak trzeba, zawsze jest jakieś coś na nie, ale z uporem maniaka co roku próby robię w sumie szkoda bo dużo można sobie samemu wysiać, ale za to dzielę co się tylko da i trytomy podzieliłam na wiosnę, zakwitły Trzymamy więc kciuki, żeby i u Ciebie i u mnie przetrwały

Zawitka niby spieszno do wiosny, ale właśnie weszłam do domu i w sumie muszę przyznać, że mróz i pełnia też swój urok mają, byle nie do maja Kocimiętka na razie u mnie w dalszych planach jak już, żebym zrobiła to co już wymyślone to będę zadowolona baaaaaardzo będę

Eda odziewuję hehehehee dobrej nocki życzę
Iwk4 23:17, 06 sty 2015

Ewa, dobrej nocki. Jutro M do pracy jedzie, będę mogła dalej się uzalezniac od was
Ewkakonewka 23:21, 06 sty 2015

Hahaha Iwonko dobre, dobre Koniec świętowania definitywny, trzeba wrócić do normalnego trybu
siakowa 08:57, 07 sty 2015

wiosna juz w weekend +9 stopni ma byc nawet.
Buziaki zostawiam
guadalahara 09:37, 07 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)

wiesz może jaki to gatunek szałwii? Wydaje się dość wysoka (chyba że zdjęcie przekłamuje) i taka mi się marzy.. Szukam inspiracji na obwódki, a z tarasu na najdalszego brzegu mam jakieś 25 m, więc nie mogę mieć nic wyższego, bo nie będzie widać
lojalna_ 10:49, 07 sty 2015

Ewkakonewka napisał(a)
I po wiośnie chwilowo, - 12 u mnie, ale już doczytałam na szybko, że to i tak niewiele w porównaniu z resztą. Śniegu prawie nie ma. Cebulowych nie widać w ogóle jeszcze, może to i lepiej. Za to kret jakiś nadpobudliwy szaleje, kopce w dziesiątakach sztuk, jeden kąt sobie upodobał. Chyba dobre jeść tam dają.

Betka moje trytomy nie okopczykowane... W tamtym roku były też nieokopczykowane, ale przeżyły nie wiem czy to przypadek czy dają radę. Hodowanie z nasion ograniczam bo nie mam gdzie trzymać i nigdy nie dopilnuję jak trzeba, zawsze jest jakieś coś na nie, ale z uporem maniaka co roku próby robię w sumie szkoda bo dużo można sobie samemu wysiać, ale za to dzielę co się tylko da i trytomy podzieliłam na wiosnę, zakwitły Trzymamy więc kciuki, żeby i u Ciebie i u mnie przetrwały

Zawitka niby spieszno do wiosny, ale właśnie weszłam do domu i w sumie muszę przyznać, że mróz i pełnia też swój urok mają, byle nie do maja Kocimiętka na razie u mnie w dalszych planach jak już, żebym zrobiła to co już wymyślone to będę zadowolona baaaaaardzo będę

Eda odziewuję hehehehee dobrej nocki życzę

Ewka u mnie tak samo z nasionkami, miałam werbeny troche wysiac ale niemam gdzie tego trzymac, zapewne kupie gdzies juz ładne roslinki
Ewkakonewka 14:06, 07 sty 2015

siakowa napisał(a)
wiosna juz w weekend +9 stopni ma byc nawet.
Buziaki zostawiam

Ooooptymistka +9 to może i będzie, ale wiosną to nazywać eeeej chyba nie