Aniu, doskonale Cię rę rozumiem, bo nie zapisało mi na stronie postu z wczoraj, który był odpowiedzią na ten właśnie
Za daliowy prezencik pięknie dziękuję Polka jest śliczna
Dalii mam kilka sztuk, ale bezimennych, dostałam je od teściowej, bo wszystkie moje wymarzły. Niestety nie mam piwnicy, a nieogrzewany garaż okazał się zbyt zimny w tym roku spróbuję przechować u teściowej, ale to nieco kłopotliwe Polka- tak wabi się też jeden z psów mojej córki
Wczoraj robiłam tez porządek z tytoniem ozdobnym pod oknami salonu.
Póki ciepło to chcę zrobić jak najwięcej, żeby później nie marznąć w ogrodzie
Koło dalii rozrosła się biała kępa - myślałam że tam są ze 4 sadzonki jak wzięłam się za wyrwanie okazało się że to jeden wielki okaz - aż musiałam poprosić familię żeby mi cyknęła pamiątkowe zdjęcie
Jeśli ma boczne rozlogi/kłacza, wylażce nawet u młodych roslin to ice dance. Jesli nie ma to variegata. W przeciwnym razie trudno je rozrożnic. Variegata na słoncu potrafi sie wybarwić na zóltawo, ice dance jak na razie u mnie sie nie wybarwia. Ja wolę variegata..
Cyknęłam zdjęcia zakoli bo w zimę będę kombinować co z tym fantem zrobić
Od miesiąca jest tam już tak duża wilgoć, oczywiście totalny brak słońca że ciężko będzie tam dobrać rośliny
Pokażę Wam co nakombinowałam z rabatą przy śmietniku.
Już tam chyba nic nie wepchnę hahahahaha.
Na bukszpany z odzysku nie patrzymy, albo wyobrażamy sobie że są pięknie zielone