Bardzo dziekuję Dorotko, Izo, Iglaczku i Asiu za rady.
W podzięce mój skromny, domowy kwiatuszek

A teraz po kolei piszę:
Altana jest z trzech boków otoczona kamykami, bo podczas deszczu na boki altany pryskała ziemia. Wzdłuż jednego dłuższego boku altany w kamykach rosną bukszpany. Z drugiej są same kamyki i tam Dorotko, widzisz te trawy?
Trawy by tam ładnie wyglądały, ale jak mam te kamienie ułożyć, wzdłuż czy jakby przykryć całą szerokość tego pasa?
Iza, tak zrobię z magnoliami. Myślimy podobnie
Iglaki kiedyś kupiłam w OBI bardzo malutkie, działka jeszcze była nieopanowana, a o Ogrodowisku nie miałam pojęcia.
Teraz już nawet ładnie podrosły i chciałabym, aby osłoniły trochę sąsiednią działkę, bo tam są chaszcze. A jak będą zbyt wybujałe, to je będę przycinać.
Asiu, za iglaki się zabiorę zaraz na wiosnę. Przede wszystkim usunę z spod nich agrowłókninę (założyłam ją przed poznaniem ogrodowiska) i za przykładem Dorotki położę gazety a na nich korę.
Asiu, a co sądzisz o małych szyszkach,aby nimi też wysypywać miejsca wokół iglaków? Jest ich pełno wokół.
Jeśli chodzi o hortensje, tam sa trzy limelight, a za nimi idą znów iglaki (tym razem już jednolite w kolorze) Posadzilam je w tym miejscu jakby celowo, bo maja tam trochę cienia od altanki, ale widzę je też siedząc na tarasie.
Hortensje mam zamiar powtórzyć na nastepnej rabacie, ale nie przy samym ogrodzeniu, a przed thujami.
Ależ się rozpisałam