Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Piaskownia na zakręcie 14:32, 30 lis 2014

Do góry
iwonadm napisał(a)
Ewuniu życzę powodzenia
w wolnej chwili wrzuć zdjęcia swoich jeżówek
masz taką białą różę z pełnym lekko żółtym środkiem
czy to My girl?

Iwonko, za godzinę wyjeżdżam do Warszawy bo tam mam jutro egzamin.

W wolnej chwili wrzucę moje roślinki z opisami i spostrzeżeniami.

Ta róża to stockholm castle, lubię ją. Ciekawe jak się spisze w tym roku.

Życzę wszystkim miłej niedzieli, trzymajcie za mnie kciuki

Nasz przydomowy ogródek 14:29, 30 lis 2014

Do góry
Przy adwentowej niedzieli życzenia radosnego oczekiwania przesyłam.

Ogrodowe przygody 14:27, 30 lis 2014

Do góry
Łukasz wiem, że mieszkasz niedaleko bylinowego raju

ja mam właśnie wszystkie sadzonki od nich mają pełno odmian, aż dech zapiera. Jeszcze kilka z pewnością dokupię, a te z tego roku, mam nadzieję, że się rozrosną i będę dzielić i porozsadzam na innych rabatach
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 14:25, 30 lis 2014

Do góry
Aniu-monte--Piwny kurczak mi nie przeszkadza, w ramach neutralizacji kieliszek białego winka,polecam.
Kochane Anie, dzięki za zauważenie mojej bytności na Ogrodowisku.
TYm bardziej się cieszę, bomój ogródek nie jest wymyślny w szczegóły dekoracyjne, ani w ekstra nasadzenia, ale widać, że po oglądaniu swoich perfektów, czymś trzeba się odstresować. No to lu do Hanusi!

Popatrzeć, że mogłoby być tak jak u mnie, ale coś w tym chyba jest. Lubimy wracać do natury. A u mnie....sama natura. Teraz już miesiąc rządzi się beze mnie.

Olii,na kalendarz adwentowy dla dziecków jest akurat pora, Prosty kijek i 24 pakuneczki, z 1 cukiereczkiem ,czekoladką, zelkiem, dużo nie trzeba, a umili dziecku to poranne ciemne wstawanie do obowiązków.

Miłego oczekiwania na BN. Za fiołeczka buziaczek!

W cieniu - zacieniona 14:18, 30 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
Bogusiu u mnie od kilku dni też słonecznie ale towarzyszy mu mrozik -7 i rankami więcej a do tego zimny wiatr, jest dobry czas dla domu i siebie, ale tak z ukosa patrzę na twoje smakowite wypieki żeby nie ulec pokusie bo będę zgubiona
chętnie spaceruję po twoich zacienionych alejkach i wspominam miłe chwile spędzone tam z wami a pomaga mieć na wszystko oko mój awatarek
przesyłam cieplutkie pozdrowienia
Aniu...popatrz swoim życzliwym wzrokiem na Zacienioną...roślinki będą lepiej rosły.U nas tez od wczoraj zimno...rankiem -7 ...i teraz trochę mniej ale minus nadal.Nie chce się wychodzić,trzeba przyzwyczaić się do takich temperatur,już czas.
Moje ukochane miejsce na ziemi 13:50, 30 lis 2014

Do góry
agata19762 napisał(a)
dekoracje w śniegu...

u mnie jeszcze tego białego nie było i oby jak najpóźniej przyszedł
super trawki powiązane, moje jeszcze rozczochrane
pozdrawiam
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 13:39, 30 lis 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
ale rabat już powiększać nie będę, to postanowione już i tak się wszyscy dziwią, ze tak dużo zagospodarowałam na rośliny ozdobne, a i ten ro pokazał mi, że trzeba mieć na uwadze własne możliwości, bo i zdrówko nie to samo co przed rokiem

No i Zbyszek musi mieć co kosić milej niedzieli Aniu
Ogrodnik Mimo Woli cd 13:37, 30 lis 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Matylda, Iza - dzieci najbardziej i tak kochają latać z gołym tyłkiem.. i nie lubią się ubierać... coś tam mamy z człowieka pierwotnego

Małgosiu - ty tak szybko nie spadaj, bo się możesz poobijać Że czytałaś to wiem, bo Ty jak już gdzieś zajrzysz to dogłębienie zawsze studiujesz i pismo literowe i obrazkowe.. i jeszcze zostawiasz długie wpisy. Wiec czasami możesz na spokojnie tylko uśmieszka wrzucić
Ja się kulę z zimna jak rodki... oj jak ja lubię ciepełko... odliczam dni do wiosny...

Myślałam Aniu że lubisz zimno, bo te narty... a widać Ty ciepłolubny człek jak ja u mnie rodki też tak stoją a robić nic nie robię bo ziemia zamarznięta, pozdrówka
Kiedyś będzie tu ogród 13:28, 30 lis 2014

Do góry
Mróz i słoneczko potrafią rzeźbić w ogrodzie. Żeby jeszcze tylko tak nie wiało.

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:26, 30 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Jutro Irenko? Kurczak pieczony na piwnej butelce z piwem i do tego dynia pieczona zamiast ziemniaków, i jakaś surówka, może być mizeria.
Samo sie piecze.

Haniu bardziej mi smakuje na butelce z pół wytrawnym winem, po piwie miałam lekką goryczkę a Ty?pozdrówka i buziole na 4 rocznicę, fajnie że jesteś
Połowa działki - czyli mam powoli dość 13:24, 30 lis 2014

Do góry
Nikt nie może mi pomóc w odgadnięciu co to za roślina ?????? Pięknie urosła po wystawieniu do ogrodu w słoneczne miejsce już jej nie przycinam zobaczę jak dalej będzie rosła lubi słońce ----A może ktoś rozpozna co to jest ?????Pozdrawiam zaglądających
Przedogródek - gotowe przykłady ładnych aranżacji 13:23, 30 lis 2014

Do góry

Kwiatowy ogródek Monteverde 13:18, 30 lis 2014

Do góry
Basiu, Bogdziu, Marek pozdrawiam serdecznie w adwentową niedzielę u mnie teraz słoneczko ale mrożno rano było -7 st. teraz -5 więc nie ciekawie ptaszki korzystaja już ze slonecznika, w tym roku będą dostawały tylko te ziarenka, słoninkę i jabłka, bo znowu by mi się w ogrodzie na wysiewało pełno różnego chwastu

Moja "przyziemna" :) pasja 13:06, 30 lis 2014

Do góry
A teraz mój dylemat i zmartwienie. Nie wiem co zrobić z tym bardzo ważnym odcinkiem, bo to rabata najbliższa wejścia do domu, widoczna z ulicy i jednocześnie odkryty nieciekawy widok.
Za żywopłotem z ligustru zaczyna się donica.

Kostka z czasem będzie wymieniona. Chciałabym zrobić to w miarę taktownie i tak, aby nie zacienić całkiem sąsiadom działki. Z drugiej strony, chcę mieć ładny widok.

Oczywiście wszystkie stare rośliny przeznaczone są do eksmisji.
Ogródek Hanusi - kolejny sezon 13:03, 30 lis 2014

Do góry
hanka_andrus napisał(a)
Edytko, byłam wieczorkiem u Ciebie, ale ty drewno jeszcze układałaś,
a ja, jeszcze tylko spacer zaliczę i lulu.

Dziś nic nie robiłam, ogłosiłam dzień lenia. Ugotowałam gar grochówki, i ma starczyć na 2 dni.
Jutro, jakąś pracę muszę wykonać przedświąteczną. Może adwentowy kalendarz? Na Fb widziałam Anula z naszego forum swemu synkowi zrobiła, na gałęzi pozawieszane kolorowe pakieciki z nr. Świetnie to wygląda. U mnie jest taki lniany z kieszonkami, chyba mus zmienić lub odmienić.

Kreatywnych pomysłów życzę.

Cuudny ten kalendarz!!
Przedogródek - gotowe przykłady ładnych aranżacji 12:58, 30 lis 2014

Do góry

Przedogródek - gotowe przykłady ładnych aranżacji 12:52, 30 lis 2014

Do góry
Fajny wątek to i ja dodam kilka przedogródków może kogoś zainspiruje(Niemcy)

Tworzę mój skromny ogród 12:50, 30 lis 2014

Do góry
Bardzo dziekuję Dorotko, Izo, Iglaczku i Asiu za rady.
W podzięce mój skromny, domowy kwiatuszek
A teraz po kolei piszę:
Altana jest z trzech boków otoczona kamykami, bo podczas deszczu na boki altany pryskała ziemia. Wzdłuż jednego dłuższego boku altany w kamykach rosną bukszpany. Z drugiej są same kamyki i tam Dorotko, widzisz te trawy?
Trawy by tam ładnie wyglądały, ale jak mam te kamienie ułożyć, wzdłuż czy jakby przykryć całą szerokość tego pasa?
Iza, tak zrobię z magnoliami. Myślimy podobnie

Iglaki kiedyś kupiłam w OBI bardzo malutkie, działka jeszcze była nieopanowana, a o Ogrodowisku nie miałam pojęcia.
Teraz już nawet ładnie podrosły i chciałabym, aby osłoniły trochę sąsiednią działkę, bo tam są chaszcze. A jak będą zbyt wybujałe, to je będę przycinać.

Asiu, za iglaki się zabiorę zaraz na wiosnę. Przede wszystkim usunę z spod nich agrowłókninę (założyłam ją przed poznaniem ogrodowiska) i za przykładem Dorotki położę gazety a na nich korę.
Asiu, a co sądzisz o małych szyszkach,aby nimi też wysypywać miejsca wokół iglaków? Jest ich pełno wokół.

Jeśli chodzi o hortensje, tam sa trzy limelight, a za nimi idą znów iglaki (tym razem już jednolite w kolorze) Posadzilam je w tym miejscu jakby celowo, bo maja tam trochę cienia od altanki, ale widzę je też siedząc na tarasie.
Hortensje mam zamiar powtórzyć na nastepnej rabacie, ale nie przy samym ogrodzeniu, a przed thujami.
Ależ się rozpisałam
Mała Eleczka 12:41, 30 lis 2014

Do góry
bleebla napisał(a)

Dla Nicol, kałuża

Wnoszę prostest do mojego słowowtfórstwa... to nie jest kałuża. Kałuża jest rozlewiskiem, to bardzie jak zbiornik retencyjny Swoją drogą bardzo ładny
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:03, 30 lis 2014

Do góry

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies