Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moje trudne początki, domek przy lesie. 19:32, 05 paź 2014

Do góry
MIgawki z moich roślinek

Bergeniaa mnie jeszcze zaskoczyła na jesień, danica z tle się chyba pochorowała

Red baron i bezkształtny troche dereń, który czeka na przeprowadzke i metamorfoze

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:32, 05 paź 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Aniu, byly juz u ciebie przymrozki ? Jak twoj tułacz ?
Bo moj ma zmarzniete listki
Na zime go trzeba okrywac jakos dobrze ? bo on chyba zimozielony powinien byc. czy nie ?

U mnie nie było jeszcze, nie martw się o tułacza łodyżka zmarznie ale on idzie korzeniami i na wiosnę sam się pokażenie okrywam nigdy
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:30, 05 paź 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Hmmm, chyba jednak trzeba. Ania, ja postępowania z różami dopiero się uczę. To był mój pierwszy rok Takie są moje spostrzeżenia. Późno przycięłam różę Maria Teresa i nie wiem, czy zdąży rozwinąć pąki. Chyba są róże, które potrzebują przycinania

Mariatheresia też nie przycinałam, bo wsadziłam ją dopiero latem z donicy do ziemi, przytnę ja wiosną, kwitła dwoma kwiatkami po wsadzeniu ja tylko wiem, że obcinanie przekwitniętych kwiatostanów pobudza je do kwitnienia
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:28, 05 paź 2014

Do góry
Miskantowa sesja.

Ogrodowa symfonia 19:27, 05 paź 2014

Do góry
Tak na koniec sezonu (przynajmniej u mnie ) jeśli chodzi o sadzenie, pojechawszy po jarząba, przyjechałam z tym:

I mój piękny grujecznik z dalszej perpektywy

To dzięki Szefowej Ogrodowiska zwróciłam na niego uwagę. Wcześniej nawet nie wiedziałam, że coś takiego jak grujecznik wogóle istnieje. Pojechałam po jarząba pendulę, ale w trakcie okazało się, że chyba za ciasno dla niej na mojej "leśnej" rabacie. Za to jarząb fastigiata niczego sobie. Myślę sobie, że przemyślę to jeszcze, ale wychodząc tak tylko z ciekawości zapytałam, czy nie mają grujecznika. Mieli - jednego. No cóż, nie miałam wyboru - Mój ci on
Piękne drzewo. Można siedzieć i podziwiać. Szkoda tylko, że nie mieli więcej. Rabata leśna musi poczekać chyba na swoją fastigiatę
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:22, 05 paź 2014

Do góry
Zamiast zwolnić tempa i cieszyć się ciepłymi dniami, tyram od tygodnia jak goopi
Sam w to nie wierzę, ale wygracowałem cały ten kawał. Została mi jeszcze skarpa na ten tydzień. Zajęło mi to ok. 15 godzin, z czego 7 wczoraj. Jeszcze nie do końca posprzątane i wygrabione. Zabrakło czasu a i tak będą poprawki i równanie terenu.

Rododendronowy ogród II. 19:17, 05 paź 2014

Do góry
Urszulla napisał(a)

Jedynie brzozy zżółtły i fajnie teraz wygladaja.

świetna kolorystyka Bogdziu wyszła i bardzo podoba mi się ten zakręt z czerwonymi begoniami, a na przeciwko jeszcze kwitnące różei te trawki i brzoza się zgrały dla mnie super naturalna fotka

Chciałam właśnie ten obrazek zacytować Ula napisała dokładnie to co i ja chciałam Uwielbiam ten widoczek Buziaczki
Przyjazny ogród 19:13, 05 paź 2014

Do góry
Mariusz napisał(a)
Trawiasta rabatka, moja cepeliada ... na trzecim zdjęciu miskant Cabaret.

Mariusz czy wysiewałeś może trawy z nasionek jak tak to jakie i w jaki sposób?
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 19:12, 05 paź 2014

Do góry
Teraz Aniu muszę wypróbować Twoją metodę na sadzonki werbeny. Potrzebuję jej dużo na przyszły sezon.

Skoro Jenneke nie zimuje, muszę się nią nacieszyć. W tym miejscu i tak będą fioletowe żurawki:

Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:11, 05 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Lubię te moje kuleczki

Cudne! Mniam
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 19:10, 05 paź 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Będzie

kupiłam dzisiaj carex golden bowls i bedzie wymiana evergoldów

No i jak dla mnie extra to zastępstwo wygląda. Czy z bliska również?
Mam nadzieję, bo Cię namawiałam Dziś przy obchodzie rabat znalazłam dla nich miejsce i żałuję, że nie kupiłam. Gdyby Ci nie konweniowały, to chętnie odkupię
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 19:08, 05 paź 2014

Do góry
an_tre napisał(a)
miło mi

pozdrowionka, miłej niedzieli

Ale się fajnie pomalował . Pozdrówka.
Ogród prawie romantyczny 19:07, 05 paź 2014

Do góry
Napia napisał(a)
Nowa rabatka z klonem palmowym

Agnieszko co to za trawki posadziłaś ? Bardzo podoba mi się ta biała oblamówka

Z klonami palmowymi mam złe doświadczenie Jednego kupiłem za 200 zł i padł po dwóch latach a chuchałem na niego jak mogłem Teraz zakupiłem tańsze po 30 zł Rosną w donicach, na zimę chowam je do pomieszczenia gospodarczego ale są strasznie rozlazłe i nie maja zwartego pokroju Cena robi różnice
Połowa działki - czyli mam powoli dość 18:56, 05 paź 2014

Do góry
zawitka napisał(a)

Do cięć u mnie zaliczają się też buksy ---jak to któraś z Koleżanek nazwała na uwięzi -----to w ramach eksperymentu czy uda się zrobić bonzaja .I chyba to ciężka sprawa bo gałązki buksa odrastają w miejscach usuniętych dlatego z buksa ciężko zrobić bonzaja .Zobaczymy ????????

Co to za szalenstwo bedzie
Biały domek pod lasem 18:42, 05 paź 2014

Do góry
Prawa strona rabaty:

a lewa przechodzi rewolucję:
Biały domek pod lasem 18:39, 05 paź 2014

Do góry
Nasze drugie hobby - rysunki, obrazki, pastele, oleje, rzeźby - roślinne inspiracje 18:33, 05 paź 2014

Do góry
zawitka napisał(a)
No to Nusia jest wyszykowana na kazda okazję

Chyba tak
Jeszcze sukieneczka.
Ścieżka ogrodowa 18:27, 05 paź 2014

Do góry
ja myślałam o czymś takim tylko zastanawiałam się czy nie będzie tego za dużo wszystkiego, a przy okazji doradźcie proszę jakie rośliny posadzić w rabatkach bo pod wierzbami nie wiele chce rosnąć. Myślałam ze przy ścieżce mogłyby rosnąc juki bo jest tam dosyć dużo słońca, a wokół altany jest zrobiony łuk rosną sobie tam młode rośliny liliowców i drobnych irysów oraz na samym przodzie na dwóch słupkach rośnie powojnik.

Ja w ogóle mam bardzo duże podwórko na które nie mam kompletnie pomysłu, mieszkamy na teranie przemysłowym i posadziłam na płocie bluszcz ale nie za bardzo chce rosnąć a chciałabym się trochę oddzielić od maszyn
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:23, 05 paź 2014

Do góry
Danusiu pomponella dla ciebie

Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 18:08, 05 paź 2014

Do góry
Wczoraj za miast w ogrodzie działałam w kuchni, wieczorem świętowaliśmy urodziny męża
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies