Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów...

Kuklik 14:43, 22 gru 2014

wojtas2101 napisał(a)
Witam
Wpadam z rewizytą, idę pospacerować po twoim ogrodzie. Pozdrawiam

Zapraszam Dzisiaj pada i wieje to nawet mój pies nie będzie Ci przeszkadzał
Miłego ogladania
Mala_Mi 19:03, 22 gru 2014

Ania ci oko podbiła?
Na ogród z Mai zrobiłam klik na plusika bo fajny i ogrodniczka fajna...
Schody nie moga być do nikąd. ..
Z w iewam do garow ponownie.
monteverde 20:47, 22 gru 2014

Kuklik napisał(a)

Wolę karmnik, bo po macierzance pszczółki lubią chodzić, a ja po ogrodzie często boso, więc sama rozumiesz...
Ta kobieta z Mai to moja bliska koleżanka, w ubiegłym roku byłam u niej nad morzem dwa razy i tam właśnie widziałam moją Satisfaction dorosłą na żywo i oczu nie mogłam oderwać Mam nadzieję że moja tez taka urośnie
Ta wielka hosta o której mówiła, to Empress Wu. Oczywiście rośnie u mnie Zresztą niedaleko do tych schodków. Moja ma dwa lata i jeszcze nie poraża wielkością, ale na pewno urośnie
Satisfaction będzie mniejsza, ale ma piękne lekko falujące jasne brzegi i fantastyczny pokrój.

Z nowych rzeczy u mnie to jeszcze świeżutki Zakątek Olbrzymów (oczywiście host), ale o tym potem

Oko ok limo się nie zrobiło, tylko strup już się goi Cieszę się że z ręką lepiej

A to teraz rozumiem Faktycznie ta Empress Wu to olbrzymka ale nie taka ladna jak Satisfaction w moim ogrodzie tylko jedna duża a reszta to male i myszkino to czekam na zakątek olbrzymów pozdrówka
Mala_Mi 23:09, 22 gru 2014

Iza... może w święta uaktualnię wizytówkę.. to pooglądasz... wątek oglądać to porażka... za dużo tego.
Kuklik 23:32, 29 gru 2014

Znalazłam zdjęcie, co prawda beznadziejne, bo w ostrym słońcu i jeszcze przed zrobieniem schodków. I przywrotników nie widać. W lewym rogu widać trochę ten łuk z wisiadełkiem co będzie okalało hostę... no trzeba trochę to sobie wyobrazić... efekt za trzy lata dla cierpliwych

Przy okazji widać, co prawda kiepsko, inną nowość w ogrodzie. Mój judaszowiec wzbogacił się w świeżo zasadzony miniżywopłot z tawuły Magic Carpet. Też trzeba sobie wyobrazić jak się rozrośnie i zostanie przycięty
Kuklik 23:52, 29 gru 2014

Ostatnio spędzam czas ogrodowiskowy zwiedzając Wasze ogrody, ale może pokażę jeszcze jedną zmianę.
Spędziłam całe jedno któreś wrześniowe popołudnie na wcielenie w życie planu który dojrzewał już jakiś czas.
W przedogródku rosną u mnie trzy tuje cięte od lat w kule na pniu. Marzyły mi się grzybki...
I zrobiłam sobie grzybki...

Widać na zdjęciach że to było pierwsze cięcie w tym roku, nawet kul już nie przypominały.

Teraz widzę, że nie mam zdjęcia efektu końcowego wystrzyżonych wszystkich trzech...
Jutro zrobię zdjęcie. Zima niewiele zmienia w wyglądzie tuj
bartek_luberda 00:06, 30 gru 2014

Ale fajnie wyszło Pozdrawiam wieczorową porą
Karlinka 22:58, 30 gru 2014

Ogród po prostu ... uroczy, można patrzeć i patrzeć.

Piruet na polnej drodze
renatamama3 09:21, 07 sty 2015

Izo,wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku .pozdrawiam
Ps.skarpa hostowa miodzio.
Kuklik 09:15, 09 sty 2015

Dziewczyny, bardzo dziękuję za miłe słowa i życzenia

Zrobiłam aktualne zdjęcie moich tujowych grzybków. Ja jestem zadowolona z efektu wiosną będę nad nimi dalej pracować, ale już widać o co mi chodziło.

A wczoraj rano... listonosz przyniósł wieści z samej Anglii
Gardener's World w polskiej wersji! Teraz naprawdę jesteśmy w Europie