Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Sebek"

Dudki 20:27, 11 sie 2011

Do góry
Nad pięknym miejscem mieszkasz. Widać, że trawa wtedy była duża - bo ogromna ilość się wysypała

Tylko ja się pytam jak na to molo wchodzisz, skoro w wodzie stoi
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:18, 11 sie 2011

Do góry
Ogród przy sanktuarium

Pięknie koszone trawniki - akurat trafiliśmy na ekipę Koszą traktorkami, bo jest tego trochę

Piękny pomnik naszego papieża. Pewnie pamiętacie tą słynną historię z berłem: Dnia 15 sierpnia 1963 roku odbyła się koronacja figury Matki Bożej Ludźmierskiej. Na zakończenie uroczystości czterech biskupów w procesji ruszyło z ukoronowanym posągiem w stronę kościoła. Wtedy z ręki Matki Bożej wypadło berło, które zdołał pochwycić bp Karol Wojtyła. W powszechnym przekonaniu wstawiennicza moc Gaździny Podhala sprawiła, że kardynał Karol Wojtyła obrany został papieżem. To Ona powierzając mu swe berło miała zapowiedzieć późniejsze wydarzenie z 1978 roku.

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:11, 11 sie 2011

Do góry
Mieliśmy ochotę na spływ Dunajcem, ale czas gonił

Trzy Korony albo były zasłonięte drzewami albo domami

A tu zdjęcie od tyłu - mam nadzieję że to one

A tu Czorsztyn
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 20:05, 11 sie 2011

Do góry
shrekol napisał(a)
Sebek gratuluję ogród rewelacja i pomyśleć, że tworzysz go tak krótko I ten Twój zapał pozazdrościć

Czasem sam się sobie dziwię, że ogród tak szybko się zmienił, jakby rósł co najmniej dwa lata
A zapał dzięki ogrodowisku - daje mi wielkiego powera
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:41, 11 sie 2011

Do góry
A tu roślinność
Bluszcz już wszedł na barierki

Jadą wozy kolorowe....

A ta waza była wciśnięta w krzaki - a powinna być przy wejściu lub na dziedzińcu

A nawet była jedna żurawka

Mam jeszcze trochę zdjęć Trzech Koron i ogrodu przy sanktuarium w Ludźmierzu, ale pokażę je jak podleję ogród - narka
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:37, 11 sie 2011

Do góry
Z dachu

Widok na zaporę

I widok z zapory
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:34, 11 sie 2011

Do góry
Już wróciłem - super było. Na początku pojechaliśmy do Nowego Targu sobie pochodzić, chciałem wrócić z wrzosami - wróciłem z butami i krówkami Wrzosy były, ale albo mizerne albo za drogie - może jutro już będą u mnie na ryneczku
Potem pojechałem do Niedzicy zwiedzać zamek - kilka fotek

Widoki na Czorsztyn z okien zamku

To okienko było takie malutkie i było jak widać w pajęczynach - ale widok faaajny

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 19:32, 11 sie 2011

Do góry
Sebek gratuluję ogród rewelacja i pomyśleć, że tworzysz go tak krótko I ten Twój zapał pozazdrościć
Próby ogrodowe 15:41, 11 sie 2011

Do góry
Sebek, faktycznie, dziękuję za zwrócenie uwagi

Wsadziłam ostatnie rośliny i oczywiście prawie wszystko nie tam, gdzie trzeba. Udało mi się zredukować moje chciejstwa do niezbędnego minimum (no, powiedzmy ) - czy to ma sens?

Przy okazji pokażę prezent od ptaków - podziękowały nam za karmnik na balkonie zimą i upuściły z tejże karmy ziarenko słonecznika

A w ogóle to powinnam założyć katalog ciem, gdyż okazy przesiadujące na naszych murach są naprawdę nietypowe

W cieniu - zacieniona 09:55, 11 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Róże w deszczu.

Przepięknie wyglądają w tych diamencikach

Czuję,że jesiennie.
Ogród Leny. 07:05, 11 sie 2011

Do góry
Niage bardzo dziekuję Drewno to podkłady kolejowe.
Annka miło mi.
Sebek barrrdzo dziękuję,tym bardziej że o ogród dbam absolutnie sama
monteverde hahaha w końcu ktoś o to zapytałPergola pusta tego roku dzięki pieskowi i moim królewnom które notorycznie się tam wspinają nie dając szansy na pnącza...ale kupię tam na dniach może winorośl japońską tylko nie wiem czy nie będzie zbyt ekspansywna?A może kokornak?
Aniu dziękuję
Lidia jakże miło Jestem pewna że Twój ogród z czasem będzie wyglądał fantastycznie tym bardziej że wciągnęło cie to forum
Bogusiu iglaczek jest w ty,m stanie trzy lata i kiedy uformowałam go pierwszy raz mąż (który zasadził) rozwodzić się chciał Tak brzydko wtedy wyglądała,ale ja miałam wizję i mam wyobraznię wybiegającą naprzód ..hahah
Z żurawką miałam tak samo:w słońcu ją przypalało a w cieniu rośnie wspaniale.
Asiu jeszcze dwa-trzy lata i moja wizja się ziści
Żurawka - Heuchera 00:24, 11 sie 2011

Do góry
gardenarium napisał(a)

Żurawka "Georgia Peach"

Uważam, że są cudowne i takie wesołe.

Właśnie dlatego zamieszkały u mnie pod lasem - na razie 3 sztuki, zobaczę jak się sprawdzą. Mają mi zastąpić kwiaty, które nie bardzo chcą mi tam "porządnie" rosnąć. Wygrały casting z Berry Smoothie - które wyglądały w szkółce o tej porze prawie identycznie - ale podobno później ciemnieją. Złapały już grunt i puszczają nowe obłędnie różowe liście

Sebek, czy Ty je uprawiasz?
O....! 23:01, 10 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)
Rzeczywiście wazon urzekający - i jaka śliczna hortensja

same pochwały, dzięki Sebek
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:53, 10 sie 2011

Do góry
Ja dziś już lecę - a jutro z samego rana jadę do Nowego Targu - bajo
U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:52, 10 sie 2011

Do góry
Limka napisał(a)
Dzięki Sebek za link do artykułu, wiedziałam, Ty taki pracowity to i odpowiedź dostałam

Nie ma za co
Tu, gdzie zaczynają spełniać się sny... 22:50, 10 sie 2011

Do góry
Wiedziałam, że tu spotkam fantastycznych i miłych ludzi, ale nie spodziewałam się tak szybkiego odzewu dziękuję i jeszcze raz witam wszystkich serdecznie
justi - dziękuję za ciepłe powitanie
Ana - pewnie mi nie uwierzysz, ale to Twój wątek przeczytałam od początku do końca jako pierwszy i jest mi bardzo miło, że jako jedna z pierwszych do mnie napisałaś
Sebek - lubię ludzi z poczuciem humoru
GabiK - ja też się cieszę, razem zawsze raźniej
gardenarium - ten piach to oczywiście nasza polska bałtycka plaża, ale doskonale oddaje obecny stan mojego ogrodu

A teraz kilka zdjęć...

To jest oczywiście front budynku i jednocześnie strona północno-zachodnia.

I przód widziany od strony wjazdu.

Widok od strony drogi na zachodnią część działki i zachodnią część tarasu (jest w kształcie litery L).

W tym rogu myślę o placu zabaw dla dzieci (jest dobrze widoczny z okna w kuchni jak i salonu czy tarasu). Zdecydowałam się na drewniany płot, by zasłonić wątpliwie przyjemny widok na kurnik sąsiada Jednocześnie chciałam też mieć jakąś osłonę od strony drogi, przy której znajduje się działka.

I widok od strony południowej.

Więc, jak sami widzicie, nie zmyślałam, pisząc, że nie ma nic i szczerze mówiąc, nie wiem od czego zacząć...

U Sebka - czyli ogrodowe rewolucje czas zacząć 22:45, 10 sie 2011

Do góry
Dzięki Sebek za link do artykułu, wiedziałam, Ty taki pracowity to i odpowiedź dostałam
To właśnie tu 22:35, 10 sie 2011

Do góry
hanka_andrus napisał(a)

Nie znałem wiersza, ale tytuł pasuje idealnie

Sebku,nie pamiętasz piosenki,,Pamiętajcie o ogrodach"?Czy jej nie słyszałeś?
Fakt, młodzi teraz czego innego słuchają.......

Joł, joł
To właśnie tu 22:32, 10 sie 2011

Do góry
Sebek napisał(a)

Sebku,nie pamiętasz piosenki,,Pamiętajcie o ogrodach"?Czy jej nie słyszałeś?
Fakt, młodzi teraz czego innego słuchają.......
To właśnie tu 22:27, 10 sie 2011

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies