Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Tu ma być ogród :) 19:13, 19 mar 2017

Do góry
Przez Ciebie zrobiłam sobie dzisiaj miejsce na nowe lilie....
Gożdzikowa - wiejski ogród 12:04, 19 mar 2017

Do góry
Witam przyszłam w odwiedziny od mojej siostry Ani, poleciła mi Ciebie odnośnie lilii, piękne okazy u Ciebie. Będę podglądać co się u Ciebie dzieje i oczywiście obserwować będę Twoje sławne lilie. Pozdrawiam.
Ogród z łezką II 09:45, 19 mar 2017

Do góry
Dzisiaj słonecznie, zimno diabelnie, wiatr polarny wieje. Wczoraj, jak wychodziliśmy od Małgosi, leżało trochę śniegu pod drzwiami...
Jednak słoneczko mnie zmobilizowało i wyszłam zobaczyć czy może jest coś nowego I jest. Ciemiernik rozwinął kwiatucha, drugi kwiatuszek czeka

wyłażą lilie azjatyckie, maleńkie, ale już widoczne

Ogród z łezką II 09:17, 19 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)

ale lipa hihi

ja tez dzis prasuje

sliczne wiosennie u Ciebie juz, wszystko wylazi i rwie sie do zycia

Lipa...no widzisz, nie wiedziałam

Jeszcze mi na dzisiaj zostały dwie koszule do prasowania, resztę odwaliłam

Nawet lilie azjatyckie wyłażą, zaraz pokażę
Rododendronowy ogród II. 20:47, 18 mar 2017

Do góry
mira napisał(a)
I to jest myśl kupować kwitnące !
Bogdzia u mnie był grad i burza - sprzątanie ogrodu od nowa.
Róża Monika mi wymarzła buu.
I jeszcze muszę się poskarżyć na lilypol -zamówiłam lilie i ani słychu już 2 maile pisałam i nic - nie masz telefonu do nich

pozdrawiam

Zaraz napiszę na pw. Moniki szkoda ale co zrobic mnie padły dwa klony.Lilypol niestety nie odpisuje na maile , tez tego doswiadczyłam ale myśle ze dostaniesz co zamówiłas, oni najpierw wysyłaja zapłacone a na końcu te za zaliczeniem.
Rododendronowy ogród II. 20:24, 18 mar 2017

Do góry
I to jest myśl kupować kwitnące !
Bogdzia u mnie był grad i burza - sprzątanie ogrodu od nowa.
Róża Monika mi wymarzła buu.
I jeszcze muszę się poskarżyć na lilypol -zamówiłam lilie i ani słychu już 2 maile pisałam i nic - nie masz telefonu do nich

pozdrawiam
Tu ma być ogród :) 20:21, 18 mar 2017
Do góry
lindsay80 napisał(a)

A ja się wczoraj znowu skusiłam na lilie w B.
Jest dostępne kilka odmian pełnych, ja wzięłam Eliodie i Spring Pink, ta druga to taka jak z moich ostatnich zdjęć

http://kryszkiewiczogrody.pl/foto,125_1

http://www.cebule.pl/product-pol-1491-Lilia-Lilium-Spring-Pink.html

Cebulki malutkie, ale tanie i przecież urosną.

znowu kusisz na przesyłke czekam mam nadzieje ze wyślą w tym tygodniu ...najwyzej bede interweniować
Tu ma być ogród :) 16:12, 18 mar 2017

Do góry
Kindzia napisał(a)
Matko i córko...ale ciemiernior!!!!! CUDO!!!

Na lilie nie mogę patrzeć spokojnie...ale gdzie sadzić???

A ja się wczoraj znowu skusiłam na lilie w B.
Jest dostępne kilka odmian pełnych, ja wzięłam Eliodie i Spring Pink, ta druga to taka jak z moich ostatnich zdjęć

http://kryszkiewiczogrody.pl/foto,125_1

http://www.cebule.pl/product-pol-1491-Lilia-Lilium-Spring-Pink.html

Cebulki malutkie, ale tanie i przecież urosną.
Tu ma być ogród :) 11:04, 18 mar 2017

Do góry
Matko i córko...ale ciemiernior!!!!! CUDO!!!

Na lilie nie mogę patrzeć spokojnie...ale gdzie sadzić???
Ogrodowe szaleństwo ... 14:21, 17 mar 2017

Do góry
Ewa777 napisał(a)
W oczku wodnym to powinnaś mieć lilie wodne
a na około np. tak
http://roslinowo.pl/Projekt-ogrodu-rabata-bylinowa-Oczko-wodne-wsrod-traw-bylin-na-stanowisko-sloneczne

Ewuniu wlasnie planuje tam lilie tylko wszedzie drogie jak cholera. Szukam tanich przez internet. Moze znacie tani sklep?
Ogrodowe szaleństwo ... 12:33, 17 mar 2017

Do góry
W oczku wodnym to powinnaś mieć lilie wodne
a na około np. tak
http://roslinowo.pl/Projekt-ogrodu-rabata-bylinowa-Oczko-wodne-wsrod-traw-bylin-na-stanowisko-sloneczne
Słoneczny Ogród 11:42, 17 mar 2017

Do góry
Witaj. Daria masz piekny ogrod, urzekla mnie Twoja juka, roza na pergoli, wiciokrzew, rododendron i lilie. Gratuluje
Początkującego ogrodnika kawałek trawnika ;) Ogródek Kasi 22:18, 16 mar 2017

Do góry
A tu hortensjowa tak na szybko - najchętniej Vanilki, moze phantomy, rosnie tez anabelka. Limek chyba nie chce, bo nie bardzo lubię przebarwianie na zielono.

No i moze białe lilie, liatry, bo jakos tak mi przed chwilą podpasowaly, a dobrze tam rosly, stipa... Caly czas mam dylemat z bukszpanową obwodką, bo podejrzewam, że poszerzę te rabaty.

Księżycowy... 11:28, 16 mar 2017

Do góry
AniMa napisał(a)
Aga dzięki za odpowiedź
Miejsce na łubin, piwonie, irysy i lilie mam przygotowane jesienią, ale już powschodziły gdzieś chwasty i przydałoby się ziemię przekopać jeszcze raz....Na razie jest tak mokro, że kopie błotniste grudy.... Jeszcze czekam z sianiem...

Jeśli ziemia jest zbyt mokra, zostaw ją do obeschnięcia, bo o ile dobrze pamiętam niszczy się w ten sposób jej strukturę. Ja te bardziej mokre zostawiam w spokoju. Jeszcze zdążę na nich się narobić. Na razie na tapecie różanki, bo 15 marzec minął i może się pojawić dostawa róż z gołym korzeniem.
Księżycowy... 10:32, 16 mar 2017

Do góry
Aga dzięki za odpowiedź
Miejsce na łubin, piwonie, irysy i lilie mam przygotowane jesienią, ale już powschodziły gdzieś chwasty i przydałoby się ziemię przekopać jeszcze raz....Na razie jest tak mokro, że kopie błotniste grudy.... Jeszcze czekam z sianiem...
Mój mały ogródeczek :) 19:31, 15 mar 2017

Do góry
Aurelllia napisał(a)
Wiosna ruszyła na całego widzę a lilie faktycznie wcześnie - widać słoneczko im dogrzało

Rusza wiosna nawet jedne tulipanki pąki już mają
Mój mały ogródeczek :) 19:22, 15 mar 2017

Do góry
Wiosna ruszyła na całego widzę a lilie faktycznie wcześnie - widać słoneczko im dogrzało
Mój mały ogródeczek :) 18:00, 15 mar 2017

Do góry
Ten widok mnie zaskoczył
Lilie już wyrastają nie za wcześnie??

Sasanka już pęki wypuszcza

I szafirki też
Moja działka na Dębowym Lesie 13:31, 15 mar 2017

Do góry
anabuko1 napisał(a)

To tylko wyjątki. I dobrze, bo one mają jeszcze czas.I są przecież takie wrażliwe na przymrozki.
Chciałam zrobić dużo w ogrodzie bo W ten weekend mnie nie będzie. To tak ,żeby nie mieć za Dużo zaległości. Dobrze;że pogoda dopisała.
Ja lilie W ogrodniczych też dokupilam.Wszystkie daj do lodówki. JA tak sprawdzialam i tak robię.

Dobrze wiedzieć o tej metodzie
W cieniu - zacieniona 11:57, 15 mar 2017

Do góry
Anabell napisał(a)
Bogusiu - lilie 'Conka Dor' to ogromne cebule, większe od pięści.
a tak wcale nie dziwię się że nie można opanować się przed zakupem jak się widzi.

Ogrodowisko ma na nas wpływ, a wcześniej nie znosiłam lilii, od dwóch lat naściągałam ich, ciekawe czy nornice nie podzieliły się ze mną.
...lilie mam od dawna...ale po tych najstarszych zostało tylko wspomnienie...i fotki.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies