Dziękuję bardzo- wianek już cieszy kogoś innego bo to prezent z magnolią.
Na giełdzie już byłam dwa razy i dopiero się zaczyna ruch świąteczny i wiosenny.
W sklepie, gdzie były te piękne kwiaty do wianków są jeszcze piękniejsze i chyba znowu pojadę. , a ptaszka niósł M bo by do domu nie dojechał, mógł polecieć...........
Dzisiaj szłam obok "plantacji" i myślałam o nim tym wrotyczu.
Szukam pułapek - Kasia "Bawarska" podesłała linki - może u nas też są?
W każdym razie Apacz niech się ma na baczności idę po niego.
...nie miałam koncepcji na wianek wczesnowiosenny...kombinowałam jak koń pod górkę , w końcu nic nie kupiłam...a u Ciebie już jest i to jaki opuchlak mnie zmartwił
Ale piękny wianek Beatko ... Muszem się wziąć do roboty .... A ktoś twierdził ,że na giełdzie jeszcze walentynki,niestety i że nie ma po co jechać.....
A opuchlak ,brrrrrrr..... Czy my nadążymy z tym wrotyczem ..... Zaśmierdniemy siem na smierć
Ściskam gorąco .. U mnie też już się dziury opuchlakowe pokazały niestety....
Wianek przecudnej urody, lekko spatynowany czasem...to jest to, co lubię najbardziej.
Danusiu, porządki na całego u Ciebie i piękne akcenty ciemiernikowe. Przeglądałam prognozę długoteminową, zapowiadają imponujące temperatury, nawet ok.20 stopni za jakieś dwa tygodnie. Jeżeli tak będzie, to zacznie się gorący okres dla ogrodników. Czas sadzenia i przesadzania.
Chcę dużo podziałac na moim areałku Szukam m.in.takiego gatunku krzewów iglastych lub liściastych, które stworzyłby dośc szybko takie przepierzenie na wysokośc 2-3 m, lubiących cień. Spodobał mi się pokrój krzewu z Twojej realizacji. Ten posadzony blisko domu, z dzbanem i żurawkami na dole. Czy nadawałby się? http://www.gardenarium.pl/realizacje/ogrod-w-stylu-angielskim#
Danusiu, szukałam połączenia wyblaklej 'wierzbowej' zieleni z błękitem, szaroscią i złamaną bielą na tle ciepłego drewna ( takie jak Twoje drzwi) bez przemalowywania wszystkiego i dużych kosztów; i...Twoj wianek mnie zainspirował. Chodzi mi o wystrój wnętrza w moim salonie. Już wiem, jak to ze sobą połączyć za pomocą dodatków - a to wszystko dzięki Twojej wiankowej inspiracji W sprawie worków nie pomogę, a nie ma gdzieś przyjęć materiału organicznego, coby można od razu zawieźć?
Ogarniałem domek A do południa miałem angielski O właśnie - podkład na wianek sobie kupiłem Ale do kffiatków nie miałem głowy Muszę się przypomnieć jakie wynorałem na Pintereście, żeby wiedzieć co kupić
Wianek piękny!
Gosiu, będę cięła po niedzieli hortki, chciałaś kiedyś ode mnie sadzonkę Hayes St. - jak patyczki wsadzę do wody to coś z nich będzie? Albo może Ci wysłać same patyczki? Czy później nagiąć do ziemi i tak Ci ukorzeniać?
Pozdrawiam
kwiaty już kupiłam do dekoracji wiosennego wianka .... czekam do przyszłego tygodnia na wianek .... pani mi obiecała przywieść z miejsca gdzie nie dotrę niestety ze względu na bardzo wczesną porę