Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Sylwii od początku cz.II

Ogród Sylwii od początku cz.II

Syla 10:21, 21 lut 2014

Marzena2007 napisał(a)

Bo to wyspa wulkaniczna
syla nie było tam teraz troszkę zimno? Ja na Kanarach nawet latem marzne

Tak to wyspa wulkaniczna ..... Nie było zimno .... temp. w cieniu 25st. W słońcu do 30st. Opalenizna jest pomimo braku czasu na leżakowanie .... Kąpiel w oceanie pominęłam ze względu na wysokie fale ....ale basen był obowiązkowy co dzień wraz z aqua aerobikiem prowadzonym przez super murzynka ale gościu miał powera
Syla 10:24, 21 lut 2014

Bogda napisał(a)

a czemu ten piach taki czyrny?

Sylwia, jaki masz model aparatu?

Canon 600D ..... ale i tak go do tej pory nie umiem obsługiwać profesjonalnie A piasek czarny bo to wyspa powulkaniczna ...
Syla 10:26, 21 lut 2014

Alisonek napisał(a)
Po tej Teneryfie zdjęcia wianka będzie takie swojskie

Alisonku , w pierwszej kolejności muszę ozdoby świąteczne pościągać .... a na wianek czekam do poniedziałku
Syla 10:26, 21 lut 2014

Bogda napisał(a)
No to pokaż co tam upletłaś

zakupy kwiatowe już mam , czekam na wianek do poniedziałku
Pszczelarnia 10:55, 21 lut 2014

Będę wdzięczna, bo się borykam.
Sebek 11:14, 21 lut 2014

Syla napisał(a)

Tak to wyspa wulkaniczna ..... Nie było zimno .... temp. w cieniu 25st. W słońcu do 30st. Opalenizna jest pomimo braku czasu na leżakowanie .... Kąpiel w oceanie pominęłam ze względu na wysokie fale ....ale basen był obowiązkowy co dzień wraz z aqua aerobikiem prowadzonym przez super murzynka ale gościu miał powera

Toż to mróz A murzynek pewnie przy Chodakowskiej by wysiadł
Syla 14:16, 21 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, możesz wrzucić - proszę - kilka zdjęć, na których masz miskanty i różaneczniki na jednej rabacie (blisko siebie). Bardzo dziękuję

innych Ewuś zdjęć nie posiadam a w chwili obecnej Varegatus wygląda mizernie .....

Syla 14:18, 21 lut 2014

Sebek napisał(a)

Toż to mróz A murzynek pewnie przy Chodakowskiej by wysiadł

Widziałam jak się śpieszył któregoś ranka do pracy.....pokonywał górkę w biegu z taką lekkością , że aż zazdrościłam
Pszczelarnia 15:17, 21 lut 2014

Sylwia, dziękuję bardzo. Myślę nadal. U Ciebie to jest jednak w bloku posadzone ładnie.

Co do miskanta 'Variegatus' - ja mam o nim niedobre zdanie. Tańcowałam z nim kilka sezonów, zmieniając mu stanowisko i mu nsię nie podoba u mnie, podczas gdy inne mają się świetnie.
Podobne zdanie mam już też o miskancie 'Cabaret' - choć ten przyrósł bardzo. Tyle tylko, że nigdy tak na prawdę nie potrafił się zbrązowić jak trawy, jest taką jasno przemrożoną zielenią.
Syla 15:30, 21 lut 2014

Pszczelarnia napisał(a)
Sylwia, dziękuję bardzo. Myślę nadal. U Ciebie to jest jednak w bloku posadzone ładnie.

Co do miskanta 'Variegatus' - ja mam o nim niedobre zdanie. Tańcowałam z nim kilka sezonów, zmieniając mu stanowisko i mu nsię nie podoba u mnie, podczas gdy inne mają się świetnie.
Podobne zdanie mam już też o miskancie 'Cabaret' - choć ten przyrósł bardzo. Tyle tylko, że nigdy tak na prawdę nie potrafił się zbrązowić jak trawy, jest taką jasno przemrożoną zielenią.

Mam jeszcze miskanty Gracillimus posadzone z hortensjami w linii prostej i porozrzucane ... załączę zdjęcia jak wrócę