Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród do odświeżenia 21:10, 30 wrz 2014

Do góry
BusyBee napisał(a)
Julcia gratki i vanilka na 400

I tego mi było trzeba...Vanilka, nic dodać nic ująć..dzięki Kasiu
Postawić trawkę nad i... 21:10, 30 wrz 2014

Do góry
Dubelek...

Ogród w skali mikro cz.II 21:10, 30 wrz 2014

Do góry
Właśnie przed chwilką wkopałam bukszpana ... Aa..przecieź Wy nie wiecie jeszcze jak to z tym buksem było .. A więc po kolei

Pewnego dnia Julcia z Ogrodu do Odświeżenia napisała ,że jedzie po buksy kopane w naszym " tajnym miejscu ".. Wszyscy wiedzą o co chodzi , prawda ?.. Napisałam ,że szkoda ,źe się nie spotkamy w Wojsławicach , bo bym chętnie takiego jednego przygarnęła..i tak zaczęła się cała lawina .. Julka wymyśliła ,że :
1 . Wykopie przy okazji dla mnie równieź jedną kulkę buksową
2. Przekaże ją Kasikowi z Zieloniej Góry
3.Ona przekaże Kindzi
4.a Kindzia mnie .. I taki to był misterny plan .. Nawet najlepszy strateg by się takiej kombinacji nie powstydził

Tak więc buks rozpoczął swe zwiedzanie świata od okolic Poznań / Wrocek a poprzez 3 różne samochody trafił wreszcie do mnie .. Radochy było co niemiara

Wielkie , wielkie dzieki Julce ( Mózgowi całej operacji ) ,Kasikowi ( Ktora nawet mnie nie zna ) i Kindzi , która zajęła sie ostatnim etapem podróży

Buks wczoraj dotarł do mnie razem z Kindzią .. Spędziłyśmy milutkie popołudnie a dzis przyszedł czas sadzenia .. Jak juz skończyłam to było ciemno jak w dooopie u mudżina , wiec z fotek nici , ale posadziłam a teraz zaczęło padać .. Jeszcze tylko jakąś mszę zamówie , coby przymrozków za wcześnie nie było

Wszystkim , którzy sie przyczynili czyli Julci , Kasikowi i Kindzi .. Wieeelkie dzieki .. I buziaki

A to droga mojego obieżyświata

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 21:07, 30 wrz 2014

Do góry
Chyba te lecące gęsi wasze wpisy mi zostawiły? Miło, wizytujące obie Anie!
Prawie święto!
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:04, 30 wrz 2014

Do góry
grazyna_olszewska napisał(a)
Kolejne piękności różane pokazałaś
Tak tu zawsze u ciebie kolorowo aż miło popatrzeć

Grażynko ślicznie dziękuję
Ogród Eli 21:03, 30 wrz 2014

Do góry
wymieniona kostka i wyprostowana linia

hakuro dostała skarpetki ...na zimę

winobluszcz już cały w czerwieni
Kwiatowy ogródek Monteverde 21:02, 30 wrz 2014

Do góry
Juzia_G napisał(a)

Ja się też do Ciebie Juziu uśmiecham
Ogród Eli 21:01, 30 wrz 2014

Do góry
tusiawka napisał(a)
Pooglądałam sobie "przed i po" i różnica na plus jest ogromna, a trójkątna rabata jest moją ulubioną.

moja też ale i psów i ptaków

troszkę pisma obrazkowego...jesiennego

werbena od Ani

Ogródeczek jagody99 21:01, 30 wrz 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
U nas już też jesień i pierwsze przymrozki. Liście jeszcze zielone i liczę że złota polska jesień jednak ciepła i słoneczna będzie Buziaki

Malgosiu u nas zapowiadalo sie cieplo i slonecznie ale juz dzisiaj deszcz wiatr i zimno brrrrr

moje skarby

Kwiatowy ogródek Monteverde 21:01, 30 wrz 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Przepiękne te Twoje kwiaty, i ta ilość oszałamia Pozdrawiam

Dzięki, czekam na następne 4 będą w październiku
Znowu na wsi 20:56, 30 wrz 2014

Do góry
nie wiem czemu dubelek? sorki

ofiaruję ci za to słoneczko
Znowu na wsi 20:56, 30 wrz 2014

Do góry
Joku napisał(a)

i jesienne różyczki na koniec

moja barbulka nie verie...już przekwita, dziś zobaczyłam jak mało zostało jaj niebieskości...a szkoda
Postawić trawkę nad i... 20:55, 30 wrz 2014

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...Artemis...drugie kwitnienie od posadzenia...szaleje fariatka...

Przepiękna..... no mus ją mieć...tak próbuję zgapić co masz obok niej....tylko jedną posadziłaś??

Która to rozplenica obok rośnie...?
Zakątek z fioletową ławeczką 20:54, 30 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Mój karmniczek

Ale fajny Doniu. Masz zdolnego eMusia, musze swojemu pokazać to może się zmobilizuje i zrobi podobny
Jak narazie zrobił mi podpórki do Anabelek, od innych robótek trochę się wzbrania, a wiem że potrafi.
U nas przed chwila troszkę popadało to ogród podlany i w miarę ciepło się zrobiło co mnie ogromnie cieszy. Roslinki przed zimą zdążą się dobrze ukorzenić. A z zakupami w tym roku już stop!
Znowu na wsi 20:53, 30 wrz 2014

Do góry
Aniu, cieszę się z twoich odwiedzin. Dziewczyny uzdolnione to i kompozycje piękne.

Tymczasem u mnie już jesienne kolory się pokazują. Pięknie przebarwiła się trzmielina

jesienne rozchodniki

Kawałek ziemi przy tarasie w końcu przestał straszyć. Bałaganu w tle nie widzimy

i jesienne różyczki na koniec

Wilcza Góra 20:48, 30 wrz 2014

Do góry
Wilcza Góra 20:48, 30 wrz 2014

Do góry
DZIĘKUJĘ SERDECZNIE WSZYSTKIM ZA GRATULACJE I ZA TO, ŻE JESTEŚCIE ZE MNĄ TUTAJ...A SOBIE ŻYCZĘ KOLEJNYCH 400 I KOLEJNYCH 400 I KOLEJNYCH 400....

W PODZIĘKOWANIU DLA WAS MOJA WYJĄTKOWA,JESIENNA GALERIA
...NIE WIEM CZY TO JUŻ ZŁOTA POLSKA JESIEŃ...CZY MOŻE TYLKO MOJA "ZŁOTA, KORONKOWA ROBOTA"

JEDNO JEST JUŻ PEWNE: "AUTUMN IS THE HOUSE OF GOLD...FOR SURE"
przynajmniej na moich ostatnich zdjęciach...

Piękno ukryte w detalach ... na skraju zielonego świata 20:47, 30 wrz 2014

Do góry
Ogrodowisko zaczęłam podczytywać około roku temu. Naprowadził mnie na te tory odcinek Maji w ogrodzie, w którym zobaczyłam ogród Naszej Szefowej. Zaczęłam drążyć i szukać "bukszpanowego" w sieci i natrafiłam na społeczność ludzi zielono-zakręconych. Z różną częstotliwością zaglądałam, jednak głównie aby śledzić perfekcyjny ogród Danusi. Zalogowana jestem i aktywnie uczestniczę również na innym forum, a więc zdrowy rozsądek podpowiadał bądź wierna temu, gdzie trafiłaś na początku. Kolejny raz trafiłam tutaj za namową i od tamtej pory ciężko mi się rozstać z poznanymi tutaj ogrodami, cennymi radami, zapoczątkowaną a zgubioną ogrodniczą drogą, inspiracjami, które odkrywam na każdym kroku im dalej kroczę a przede wszystkim wspaniałą atmosferą i serdecznością. Jakże wszystko inne niż niż było dotychczas.

Zabawę w ogród a praktycznie pierwsze, nieudane kroki poczyniłam gdy na dobre zamieszkałam w domu rodzinnym mojego męża. Gdzie w każdym miejscu było czuć historię rodzinną, korzenie, sentymenty. Gdzie zapachy dawne mieszały się z nowymi, gdzie to co było ważne, ważnym pozostało. Dom bliźniak z 1946 roku skrywał i do dzisiaj skrywa magię, choć wymagał gruntownego remontu nie wyobrażam sobie abyśmy mogli opuścić to miejsce.
Nic nie było idealne, działka wielkości 480 m2 w kształcie prostokąta, gdzie nie ma przed-ogródka, gdzie wszystko widać jak na dłoni niezależnie w jakiej pozycji się znajdujemy. Wyzwanie ?!!! jednak nie ma rzeczy niemożliwych do zrealizowania jeśli jest zapał, chęć do pracy, otwarty umysł i serce oraz marzenie posiadania pięknego ogrodu.

Otwarcie wątku zbiegło się z panowanie Pięknej Polskiej Złotej Jesieni. Najpierw grę w zielone przegrywają pojedyncze drzewa aby później w wielkim finale przedstawienia płonąć wszystkimi kolorami czerwieni, pomarańczu i miedzi.
To one są dla Nas zadośćuczynieniem za to, że już nie ma śpiewających ptaków, długich, ciepłych wieczorów.

Gdzieniegdzie przebija tylko zieleń naszych iglastych braci. Wiecznie zielone krzewy zakładają kolorowe korale bo nawet one nie mogą oprzeć się pokusie uczestnictwa w tym karnawale barw.
Bajkowy kolorowy świat!!!

Zakątek z fioletową ławeczką 20:45, 30 wrz 2014

Do góry
Mój karmniczek

Ogródeczek jagody99 20:44, 30 wrz 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
gratuluje 200 stron

Bogusiu dziekuje

W zamian troche jesieni

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies