Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani

Agania 11:45, 06 sty 2015

Marzena2007 napisał(a)
O widzę że znów wyprawa na szu szu

My jeździmy nawet na nocnych stokach, ale tylko na Śnieżnicy, oni ratrakują stok drugi raz o 16.00 i od 17.00 jest jazda po białym sztruksiku przy jupiterach

W ogrodzie znowu biało, nie widać cebulowych spod śniegu...ale można się wykąpać nawet

Agania 11:53, 06 sty 2015

ZbigniewG napisał(a)
Agata u mnie gęsi nad jeziorem zimę odgęgały

Tutaj zima powróciła, u nas mówi się, że to w zimie kraina wiecznych śniegów
Dobrze, że nie muszę otrzepywać śniegu z iglaków....taka ilość śniegu mi wystarczy w ogrodzie
Bukszpanowe stożki

i kulaski......w odnowionym przedogródku

wcześniej sadziłam stożki ze świerka białego Conica, ale z nimi jest więcej kłopotu

Mariusz 12:09, 06 sty 2015

Ponadto świerki Conica nie wyglądają tak efektownie jak stożki z bukszpanów, no i to kochane cięcie, formowanie, uwielbiam to zajęcie.
Urocza zima i zdjęcia pierwsza klasa
Agania 12:18, 06 sty 2015

Mariusz napisał(a)
Ponadto świerki Conica nie wyglądają tak efektownie jak stożki z bukszpanów, no i to kochane cięcie, formowanie, uwielbiam to zajęcie.
Urocza zima i zdjęcia pierwsza klasa

Mariusz, tak tak cięcia są fajne, w przeciwieństwie do plewienia, he,he

Sprzątania po trawach też nie znoszę, ale bez traw nie wyobrażam sobie ogrodu

Zimą fanie kontrastują...dziękuję, focie czasami mi się udają

resztka z Giganteusa

W tym miejscu rośnie cała łacha miskantów, tworzą latem zielonego smoka
Agania 12:23, 06 sty 2015

Dzisiejszy ogród i zimowe trawy

Mariusz 12:30, 06 sty 2015

Giganteusa usuwam jesienią bo śmieciuch i z grubsza przykrywam resztkami bylin, liśćmi. O nie, plewienie to do żony należy, tym samym jest najważniejsza w ogródku .
Piękna zimowa sceneria, podziwiam
Karol99 12:54, 06 sty 2015

Piękne zimowe zdjęcia
Ja dzisiaj właśnie sprzątałem porozrzucane źdzbła, ale i tak za chwile będą nowe
Urszulla 13:24, 06 sty 2015

Agania napisał(a)

Te foty są rewelacyjnegórskie strumienie, potoki i stawy zawsze uwielbiałam

i ten iglak na pniu to ten co ostatnio kupowałaś, czy jeszcze inny. Bo masz ich chyba trochę
Kindzia 13:34, 06 sty 2015

U nas też ładne zimowe krajobrazy, ale śniegu chyba jednak trochę mniej. Muszę jakieś fotki strzelić, z wprawy wychodzę

Macham
Agania 13:45, 06 sty 2015

Mariusz napisał(a)
Giganteusa usuwam jesienią bo śmieciuch i z grubsza przykrywam resztkami bylin, liśćmi. O nie, plewienie to do żony należy, tym samym jest najważniejsza w ogródku .
Piękna zimowa sceneria, podziwiam

Wiosną zawsze jest dużo pracy, z czyszczeniem starych bylin i traw właśnie, w wiązanie bawiłam się rok temu, ale wiatr większość wiązań załatwił, to co zostało to piłą spalinową eM usunął...szybko było....wielkich miskantów nie powiążesz kokardkami

Teraz jeszcze mogę się cieszyć ogrodem, takim jaki postanowiłam zostawić po jesieni

kosówka Winter gold zimą najpiękniejsza

Em postarał się o zrębki, więc już z tym plewieniem mam mniej i nie mogę się doczekać kiedy wreszcie ogród pozwoli mi odetchnąć od tych prac porządkowych