Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:19, 17 lis 2014

Do góry
Póki nie ma mrozów i śniegów to nie ma co kosiarki chować Trawa lubi koszenie. Teraz co prawda nie koszę już co 3 dni jak w środku sezonu (zdarzało się i co 2 ) ale raz w tygodniu śmigam Tyle, że ja wręcz uwielbiam kosić:

Fotka z przed weekendu, wybaczcie jakość (aparat w telefonie). Eksperymentowałem z szerokością pasów, ale wróciłem do standardowych czyli węższych

Standardowe czyli takie: (26.10)

Także kosić, kosić W tym roku koszę strasznie często i trawnik jest gęsty i piękny jak nigdy!
Ogród z widokiem na jezioro 20:18, 17 lis 2014

Do góry
Dziekuję wszystkim za gratulacje. w podziękowaniu widoczek z mojej starej działki, na której niestety nie było można budować

Ogródek Iwony 20:16, 17 lis 2014

Do góry
Dla Edy moja żółta Berolina, spodziewałam się obfitszego kwitnienia, ale to dopiero pierwszy rok:

Rododendronowy ogród II. 20:14, 17 lis 2014

Do góry

W miniformacie 20:13, 17 lis 2014

Do góry
Ewa napisał(a)
Ale mi sie szwendanie podoba!!! Kiedy na zywo poopowiadacie??? Pozdrawiam Was serdecznie

Witam,

nam też bardzo. W tym roku to chyba już koniec szwędania, chociaż już mi coś po głowie chodzi, ale to już w bliższym zasięgu.

Było bardzo fanie, trochę z przygodami, ale super wrażenia. Przyszły rok to jakieś półwyspy w planie będą - mam nadzieję.

Sezon świąteczny się zbliża, coś może trzeba zorganizować na szybko .
Myślę ........

Pozdrawiam

PS.

A to znane miejsce i nie rosną tam kasztny. Sprawdzono osobiście

Rododendronowy ogród II. 20:13, 17 lis 2014

Do góry
To teraz rabatka ...nazwijmy ją ,, przy jabłoni". Dla lepszej orientacji jabłonkę zaznaczyłam na wszystkich zdjeciach żóltą kropką.

Ogródeczek jagody99 20:09, 17 lis 2014

Do góry
Poniedzialek zimno pada deszcz szaro buro brrrrrrrrrr
Samopoczucie takie samo tu potrzeba Hani koniecznie
Pozdrawiam Wszystkich

Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:08, 17 lis 2014

Do góry
Tu muszą być zmiany
Ogród cioci czyli ciociogród :) 20:04, 17 lis 2014

Do góry
Rok kolejnej rabatki
W miniformacie 20:03, 17 lis 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Beatko a bordowego rozchodnika nie masz za dużo,może bym się załapała na kawałek przy dzieleniu

Bogusiu będę przesadzać:
- zielonego, który kwitnie na biało/

- bordowo zielonego, który kwitnie na różowo

Na wiosnę możesz się przypomnieć jakbym zapomniała o ile Ci odpowiada ten ciemny. Mam jeszcze jednego ma jasno zielone ilście i kwitnie na różowo. Ten ciemny jest duży.

Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:02, 17 lis 2014

Do góry

Irenko, bardzo podoba mi się ten obrazek, tu rzeczywiscie w ogóle nie widać jesieni
żywopłot z berberysów na innej fotce też świetny, czy pamietasz jaka to odmiana ?

Ogródek Iwony 20:00, 17 lis 2014

Do góry
To ja wolę taką :

Ogródek Ewy 19:55, 17 lis 2014

Do góry
Nallar napisał(a)

Brawo, jest kolejna osóbka, która ma ogromne serducho. Kot reagujący na gwizd...to musi wyglądać komicznie.
Dzięki za gmyranko i odwiedziny. Postu nie będę kasować i Ty też tego nie rób.

Nadal czekam na Twój wątek....obiecałaś

Wiem wiem. Przygotowuję się psychicznie hi hi.
Ogródek Iwony 19:45, 17 lis 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Danusiu, Ewo, to wszystko dlatego, że wrażliwi jesteśmy.
Trudniej nam wtedy pogodzić się ze złem, krzywdą, chorobą... I dobrze. Nikt nie powiedział, że życie jest łatwe. Ale ważne, jeśli w życiu możemy liczyć na kogoś, kiedy nie zostajemy sami
Może to być mąż, dzieci, a czasem ludzie na forum. Czasem tak jest łatwiej wyżalić się do kogoś, czasami dzieci daleko, a tu łatwiej pisać i czujemy się wtedy lepiej.

Jej, co ta jesień z nami robi ?
To już chyba śnieżną zimę wolę niż mokrą, zimną bez liści jesień

Wolisz zimę? to przesyłam Ci troszeczkę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:42, 17 lis 2014

Do góry
Luki napisał(a)
To ja jak Filip z konopi wyskoczę z liliami Chcesz wyrazistego akcentu to chyba nie ma lepszej wersji na przerywnik między róże i prawdziwy szał werbeny. Widziałbym 3 takie plamy na tej rabacie, które na pewno będą widoczne z daleka. Kwitną ok 2 tygodnie więc nie będą zbyt natarczywe, a po przekwitnięciu wystarczy ściąć o połowe i do jesieni są zielone

Jak zobaczysz zdjęcie usunę, kolor oczywiście przypadkowy bo tylko taki miałem w dużej grupie.

Czy tylko ja mam wrażenie, że jestem mało obiektywny

Zacytowałam, na wszelki wypadek, gdybyś chciał usunąć Pięknę są te lilie, ale - tak jak róże, nie moje klimaty, chyba że dla przeciwwagi
No, wyskoczyłeś - jak Luki z lilii Ale jakich lilii!
Ogródek Ewy 19:35, 17 lis 2014

Do góry
roma2 napisał(a)
Wiem,że to nieogrodowy temat Ewuś. Wywal jak przeczytasz. Piszę, bo bardzo boli mnie postępowanie ludzi wobec zwierząt. Ja zawsze miałam psy. Setery: gordona i irlandkę. Eruś odszedł w wieku 16 lat, Stefcia 14. Teraz córa (samodzielne "gospodarstwo") adoptowała szalonego gacka (ma taaaakie uszy) schroniskowego Flipa. W tzw. międzyczasie, 5 lat temu na porannym spacerze znalazłam porzucone na śmietniku cztery kudłate kulki. Znaleźliśmy im super domki. A teraz sąsiedzi (mieszkam w mieście) z mojej kamienicy wyjechali w celach zarobkowych i bezmyślnie porzucili starego kota. Przygarnęłam biedaka. Jest bardzo nieufny, ale przychodzi żeby zjeść i na noc. Reaguje na mój gwizd (przyzwyczajenie psie), co bawi wszystkich dookoła. Caluję i nieodmiennie Cię odwiedzam. Wygmyraj kudłacze.

Brawo, jest kolejna osóbka, która ma ogromne serducho. Kot reagujący na gwizd...to musi wyglądać komicznie.
Dzięki za gmyranko i odwiedziny. Postu nie będę kasować i Ty też tego nie rób.

Nadal czekam na Twój wątek....obiecałaś
Ogród w budowie - nieustającej 19:25, 17 lis 2014

Do góry
A teraz ogród łysawy i brązowy, na koniec.

Zabijemy burość energią ostatniego nagietka.

Kiedyś będzie tu ogród 19:24, 17 lis 2014

Do góry
Jakiś czas temu napisałam, że staw już jest. Chyba powinnam sprostować. Jest wykop który kiedyś- mam nadzieję- będzie stawem.
Ten staw był kopany z myślą o odwodnieniu działki, ale bardzo bym chciała żeby był taką 'perełką' ogrodu. Na razie wygląda mało ciekawie.

Doradźcie proszę- złagodzić brzegi?

Od brzegu do linii wody jest w tej chwili ok 1.80m, ale powoli nachodzi. Głębokość całkowita ok 2,5- 3 metrów.
W cieniu - zacieniona 19:24, 17 lis 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Bardzo mi się ten twój żywopłocik podoba taki zaokrąglony a ja tak pod kant tne
Pozdrawiam
Wydaje mi się,że taki zaokrąglony bardziej pasuje do mojej małej działeczki...
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 19:22, 17 lis 2014

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Wczoraj wieczorkiem uskuteczniliśmy z synami ognisko, także miłe i konstruktywne rozmowy, snucie planów, wesoły czas spędzony razem, rzadko się zdarza w tym składzie

Cóż, ten element ogrodowy lubie najbardziej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies