Karolcia posegregowała i opisała cebule, by wiedzieć ile i gdzie. W tym, roku zaczynamy przygodę z cebulowymi- na dobry początek jest ich jakieś 400. Dla mnie to ogromna ilość, a przy moim chorym nadgarstku? wyzwanie.
Pogoda była dzisiaj świetna więc byłam w ogrodzie cały dzień kilka fotek dzisiejszychsporo kwitnie i sporo chce zakwitnąć, oby nie było przymrozków dzisiaj pościnałam wszystkim liliowcom liście chyba nie za późno?
goryczka kwitnie bez szału ale cieszy
Nerine
Naparstnica i dziewanna też chcą kwitnąć jeszcze
Len też pojedyncze kwiatki pokazuje
Napracowałaś się Kochana, nie ma co....następnym razem, jak będziesz to powycinaj te suche gałązki przy kolanach tujek, może coś nowego wypuszczą...i faktycznie w nogach można zrobić rabatę, a w niej hortki jako skarpety...albo podetnij im gałązki (tym łysolkom tylko) i posadź tam wrzosy i wrzośce z dodatkiem traw i podsypane korą....jaka to strona? (o kierunki świata mi chodzi...
Nad żywopłotem, bym nie rozpaczała...jak masz siłę to usuń, albo podsadź wiosną czymś co daje szybki efekt i kolor do tego...myślałaś o pęcherznicy?..bordowej, albo żółtej?...szybko rośnie i ciąć można cały czas...kolor daje i droga nie jest