Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 00:52, 07 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

(...)- wszyscy mi zawsze wzrost zabierają.. bracia 187 i 182.. a ja kurdupel... roślinki też.. a ja malutka Kopałam dziś jeżówki.. ponad mój wzrost... mam też jeść ziemię by urosnąć ??? Bo to co jem, to tylko wzrost w nie tę stronę co trzeba..

I foto dla Bogdzi... ulubiona zabawka.. i tylko u Babci...

Aniu, małe jest piękne! Mała Ci to mówi

A Małemu gary dajesz, co by w kucharzeniu zasmakował?
A to pomarańczowe, to lusterko? Zainteresowany odbiciem!
Niebezpiecznie dzieciom szkło dawać.
Mój ogród 00:25, 07 paź 2014

Do góry
Tych drobnokwiatowych chryzantem miałam kiedyś kilka kolorów: od białej, przez kremową, żółtą, złotą do bordowej i rudej. Obecnie nie mam żadnej z tych późnych. Jedynie taką, która już w lipcu zaczyna kwitnąć.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 00:09, 07 paź 2014

Do góry
KasiaWB napisał(a)
Gosia pozdrawiam i macham ale fajnie było

p.s. właśnie zobaczyłam to Twoje połączenie z szałwią - super

Pozdrawiam Cię Kasiu również bardzo gorąco. Chyba pokazywałam wcześniej to zestawienie ale rośliny były mniejsze. Tam są 3 odmiany szałwii, a ta na zdjęciu jest chyba najjaśniejsza ale najbardziej się rozrosła. Trawa też bardzo urosła w ciągu roku. Pokażę Ci jak się zmianiała - po posadzeniu

i jak już urosły w lecie
Miniaturowy ogródek 23:52, 06 paź 2014

Do góry
Pora na kolejną porcję zdjęć:

- cały czas 2 lipca:

Zakątek z fioletową ławeczką 23:49, 06 paź 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dzisiaj część cebulek wsadziłam. Reszta jutro

W moim zakątku też jesiennieKwitną marcinki.

Piękne twoje łany Marcinków. U mnie mała kępka broniona przed moim M, bo chciał się ich pozbyć
Pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 23:45, 06 paź 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Kilka dzisiejszych zdjęć.

Łukasz, to zdjęcie zapisałam sobie w moich inspiracjach. Rabatka pełna kolorów. To by się podobało mojemu M A dla mnie te wystające trawki. Jakie to miskanty?
Mój ogród 23:43, 06 paź 2014

Do góry
EPODLAS napisał(a)
Jesień w tym roku wyjątkowo piękna, na działce u mnie jest tak ładnie, bodaj ładniej jak latem. Pracy mamy jeszcze sporo, robimy miejsce jeszcze pod jedną borówkę, a to niesie znowu za sobą przesadzanie. Przenosimy maliny. Na koniec skopanie warzywnika, przywiezienie obornika, no i czekają na nas liście, które na razie jeszcze są na klonie.
Czekam jak zakwitnie jeszcze jedna chryzantema, ma pełno pąków. Jestem bardzo ciekawa, bo to pierwszy rok w moim ogrodzie.
A to fotki z mojego jesiennego ogrodu.
Te chryzantemy mam już długo, nie pamiętam jak długo.

Marcinki

Miechunka[img size=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/722111/original.JPG[/img]
Hosty już kończą swój spektal

żurawki w słońcu wyglądały pięknie

Hotensja, limonka ładnie się przebarwia

I na koniec jesienne korale, niestety nie z mojego ogrodu, ale z drzewa przed blokiem.

Bożenko te chryzantemy sa śliczne łatwo się hodują? pozdrawiam
Mój 4 arowy azyl... 23:40, 06 paź 2014

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Liście winobluszczu już całkiem czerwone, hortensja jeszcze jaki taki trzyma kolor. Najbardziej cieszę się, że na sąsiedzkim orzechu włoskim niewiele liści już zostało To ten w tle.

u mnie winobluszcz też czerwony no i trzmielina oskrzydlona w końcu ruszyła z przebarwieniem rozumiem Ciebie w sprawie orzecha
Znowu na wsi 23:34, 06 paź 2014

Do góry
Joku napisał(a)
Aniu ostrogowce dla ciebie (zdjęcie trochę nieudane). Jest tylko jeden okaz, ale rozrośnięty. Dokupiłam jeszcze 2 sztuki, żeby była większa kępa.

piękne SEA FOAM ma śliczny środek
Ogródek Iwony 23:33, 06 paź 2014

Do góry
Cały dzień się męczę z jednym problemem.
Mój wjazd na podwórko zostaje w tym miejscu, co jest i trochę to się kłóci z moją koncepcją dalszych nasadzeń i drogi wjazdowej do garażu. Mam całą zimę do planowania.
Ale pytanie, czy zostawić wierzbę, czy wyciąć - pobiera dużo wody, której i tak u mnie jest w gruncie mało. Przyznam, ze podoba mi się takie dorosłe drzewo, choć mogłoby być bardziej gęste. Trochę mi tej wierzby szkoda.
Ale może lepiej zaplanować inaczej, na nowo. A wierzbę wyciąć?
Na pewno wytnę jałowiec, który rośnie za wierzbą.
Nie mam pomysłu ani na wjazd, bo samochód musi przecież wymanewrować na posesji, jak chce wyjechać, ani na nasadzenia. Musi też być miejsce na parking dla gości choćby na 1 samochód. Czarna dziura, czarna magia :

Tutaj z innej perspektywy:

I ostatnie zdjęcie z dziś bardzo robocze, ale najbardziej poglądowe, jak się dało:
W cieniu - zacieniona 23:32, 06 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...i na dobranoc...

dobrej nocki Wam życzę
Nasz przydomowy ogródek 23:28, 06 paź 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Haniu no to już się boję. Jak tu będzie wytrzymać z bezrobotnymi "Babami" 4 miesiące.

Weroniko rozchodniki zawsze mi się podobały i warto czekać do jesieni na kwiaty.

Jagódko u nas też ponuro się zrobiło. Ale zapowiadają słoneczko od kilku dni i jakoś go nie widać.

Marzenko - jak wyjdzie słoneczko to jakby jeszcze lato. Oby jak najdłużej.

Rozsadziłem kostrzewę siną na wiosnę i zobaczcie jak pięknie się rozrasta. Cud natury z tym rozmnażaniem. Najtrudniej kupić pierwsze rośliny. Potem już z górki - mamy własne sadzonki.

Sprzedam Wam pomysła. Wczoraj w czasie spaceru z Barim widziałem taki oryginalny koszyk. Jak ktoś nie chce robić snopka z trawy na zimę?

Zbyszek fajny koszyk pozdrówka
Mój ogród 23:22, 06 paź 2014

Do góry
Jesień w tym roku wyjątkowo piękna, na działce u mnie jest tak ładnie, bodaj ładniej jak latem. Pracy mamy jeszcze sporo, robimy miejsce jeszcze pod jedną borówkę, a to niesie znowu za sobą przesadzanie. Przenosimy maliny. Na koniec skopanie warzywnika, przywiezienie obornika, no i czekają na nas liście, które na razie jeszcze są na klonie.
Czekam jak zakwitnie jeszcze jedna chryzantema, ma pełno pąków. Jestem bardzo ciekawa, bo to pierwszy rok w moim ogrodzie.
A to fotki z mojego jesiennego ogrodu.
Te chryzantemy mam już długo, nie pamiętam jak długo.

Marcinki

Miechunka[img size=320x480]https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/72/722111/original.JPG[/img]
Hosty już kończą swój spektal

żurawki w słońcu wyglądały pięknie

Hotensja, limonka ładnie się przebarwia

I na koniec jesienne korale, niestety nie z mojego ogrodu, ale z drzewa przed blokiem.

Ogród prawie romantyczny 23:21, 06 paź 2014

Do góry
Jasnota plamista i białe chryzantemkitak wyglądają

Jasnota kwitnie na różowoO ułudce też pamiętam
Dobrej nocki życzę
W cieniu - zacieniona 23:21, 06 paź 2014

Do góry
...i na dobranoc...
Zakątek z fioletową ławeczką 23:16, 06 paź 2014

Do góry
Dzisiaj część cebulek wsadziłam. Reszta jutro

W moim zakątku też jesiennieKwitną marcinki.

W cieniu - zacieniona 23:09, 06 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...mają jeszcze mnóstwo pączków...chyba tylko ta gałązka taka rzadka,pozostałe oblepione,ale brązowieją to nie robiłam fotek.Czerwona kwitła,odnawia się po przemarznięciu...widoczne listki na ścianie wśród bluszczu i powojników.

o teraz ładniej wygląda a z czerwonej się cieszę, bo hodowałam je z patyczków ładne były no nie?
Wszystko o czym ... Marzysz 23:07, 06 paź 2014

Do góry
liliowce postanowiły jeszcze zakwitnąć

ciemierniki kwitną cale lato, to chyba nie ich pora?

Wszystko o czym ... Marzysz 23:04, 06 paź 2014

Do góry

Wszystko o czym ... Marzysz 23:00, 06 paź 2014

Do góry
pod lasem też jesień

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies