Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Rododendronowy ogród II.

Rododendronowy ogród II.

Bogdzia 17:53, 05 gru 2014

Ivvvona napisał(a)
Przychodzę w odwiedzinki po dłuższej przerwie. O podlewaniu rh poczytałam, teraz czekam na ocieplenie, bo ziemia trochę przymarzła. U mnie woda w oczku jeszcze całkiem nie zamarzła, bo nie wyłączyliśmy jeszcze pompki - celowo i ptaki zlatują się do wodopoju. O ile pokarm jeszcze znajdują tak już z wodą gorzej. Ale już niebawem zacznę też dokarmianie. U mnie za ogrodzeniem przychodzi całe stadko bażantów, niestety zdjęcia nie udało mi sie zrobić.
Pozdrawiam i podobnie jak Ty czekam na wiosnę

Bazanty piękne ptaki , u mnie bywaja tylko w bardzo ostre zimy, przefruwaja przez płot i szukaja jedzenia .Teraz pewnie wolą po polach się poruszac bo to płochliwe ptaki , za to piękne.Pozdrówka.
Bogdzia 17:57, 05 gru 2014

Dziś grasowała u mnie wiewióra i udało mi się zrobic kiepskie zdjecie mysikrólokowi który łaził po drzewie do góry nogami. Przy kiepskim dziennym świetle i przez szybę jakośc pozostawia wiele do życzenia ale co tam.

Bogdzia 17:58, 05 gru 2014

Pozdrówka dla wszystkich.
anka_ 18:34, 05 gru 2014

No dobra, przyznaję że o tym mysikróliku to musiałam poczytać. Piszą, że on liczny u nas a ja jeszcze takiego cudeńka nie widziałam.
A wiewiór Bożenko zazdroszczę. Odkąd musieliśmy wyciąć orzecha to nie pokazują się u mnie. Leszczyny rosną- może to je skusi.
Anka Kiedyś będzie tu ogród "Będziesz mieć w życiu ciężkie chwile, ale to one własnie zawsze są tym, co pozwala otworzyć oczy na znaczące rzeczy w twym życiu, których wcześniej nie mogłeś dostrzec" Robin Williams
paniprzyroda 09:11, 06 gru 2014

Mnie też brakuje ogrodu, ale nie ukrywam, że chyba jestem trochę zmęczona i taka przerwa jest potrzebna. Nareszcie będzie czas wieczorami by nadrobić wątki, angielskie inspiracje Pozdrawiam Bogdziu
Mala_Mi 12:08, 06 gru 2014

anka_ napisał(a)
No dobra, przyznaję że o tym mysikróliku to musiałam poczytać. Piszą, że on liczny u nas a ja jeszcze takiego cudeńka nie widziałam. .

No to jesteśmy dwie Też nie widziałam .
yolka 16:56, 06 gru 2014

Mala_Mi napisał(a)

No to jesteśmy dwie Też nie widziałam .

Też nie widziałam. Można nam wcisnąć, że to myszka lub królik
A ja dziś widziałam parę takich brązowych z niebieskim piórkiem do kapelusza. Bożenko plis - jak się nazywają bo gafy nie chcę strzelić, czy może na "S"
polinka 17:32, 06 gru 2014

Bożenko ptaków i wiewióry zazdroszczę. W poprzednim ogrodzie miałam nawet sarny, które nauczyłam przychodzić o określonej godzinie. Tęsknię bardzo za takimi widokami i dziękuję, że mogę u Ciebie oczy i duszę nacieszyć.
Napia 20:29, 06 gru 2014

Symatyczna wiewiórka i mysikrólik także
Pozdrawiam cieplutko
Mariusz 20:33, 06 gru 2014

mamuniuuu... jaki piękny mysikrólik, one w lesie stadkami latały, pewnie ich było Bogdziu więcej.
Pozdrawiam