Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogród u stóp klasztoru 08:27, 23 wrz 2014

Do góry
alinak napisał(a)
wrzosowe rabaty na dobranoc

a te rojniki nie wiem jakim cudem rosną już 3 rok w niczym ..

przepiękne wrzosowe rabaty...wrzosy jeszcze przede mną ...z roku na rok odkładam decyzję o stworzeniu wrzosowych rabat...ale może kiedyś mi się uda...
macham z Wilczej
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:25, 23 wrz 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Moje ostatnie zakupy- już obiecuję sobie , że więcej nie będzie.

Gosiu
nie obiecuj sobie bo to nierealne,
potraktuj to jak inwestycję a humor Cię nie opuści
pozdrawiam porannie
Ogród Margaret-ki :) 08:22, 23 wrz 2014

Do góry
No i orzeszki też są. Uzbierane przez męża i dzieciaczki. To ich zadanie. Nazbierali już ponad 10kg. Ale będzie jeszcze parę kg, bo codziennie coś spada. Cześć rozdamy rodzinie, reszta do wypieków i na wieczorne przekąski przed tv zamiast chipsów.

Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:19, 23 wrz 2014

Do góry
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:18, 23 wrz 2014

Do góry
Selly napisał(a)
Jestem na Ogrodowisku od ponad roku. Ciekawe jest to, jak przez ten czas zmienił mi się mój gust... Wcześniej zanim tu trafiłam, nie podobały mi się ani bukszpany, ani żurawki , ani hortensje... ( ! ) Teraz to mi się wydaje wręcz śmieszne. No bo , jak mogły mi się nie podobać kiedyś te rośliny? Nawet nie wiem jak i kiedy mój gust ewoluował . Po wpływem Danusi i jej ogrodu, jej artykułów oraz oglądania ogrodów należących do innych uczestników forum, wyostrzył mi się ogrodniczy smak
Niedawno padł mój ostatni bastion Wbrew mojej wcześniejszej ocenie, nagle zaczęły mi się podobać wianki do wieszania na drzwi. ( A czemu ? no oczywiście, bo się naoglądałam u Danusi, Sebka, Bogdy i innych )
Powiem Wam , że nawet więcej się wydarzyło ! Nie tylko mi się wianki spodobały, ale nawet jeden własnoręcznie wykonałam !

Też o tym ostatnio pisałam Że w ubiegłym roku nie podobały mi się hortensje bukietowe A teraz je kocham I że na dzień dzisiejszy nie rozumiem fenomenu żurawek, kulek wszelakich i rozchodników i że zobaczymy co poweim w przyszłym roku A wianki uwielbiam i tworze od dwóch lat Twój pierwszy bardzo ładny, subtelny i delikatny Pozdrawiam!
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:17, 23 wrz 2014

Do góry
Agatko wstyd mi bo zapomniałam pokazać Ci tą półkę malowaną ... ścierką . Sorry, już się poprawiam. Tak to wyszło. Zwykła, sosnowa półka po pomalowaniu. Jak odgrzebię w piwnicy ten preparat, którym malowałam to tez fotkę pokażę. Tym razem obiecuję nie zapomnieć . Buziaki.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 08:17, 23 wrz 2014

Do góry
grazyna napisał(a)
Agatko dziękuję najpiękniej jak umiem za dzisiejszą wizytę u mnie, za cudne prezenty, za śliczne zdjęcia, za urocze słowa, za przewspaniałe chwile razem

Za szybko pojechaliście
Jeszcze miałam dla Was kurczaka w coli w piekarniku, rarytas mojego syna, którego dzisiaj poznaliście. Następnym razem ?!

Do zobaczenia

Grażynko najważniejsze, że udało nam się spotkać i wspólnie spędzić czas, wiesz, że będzie jeszcze niejedna okazja.....a rarytaskiem nie musisz nas zachęcać, synuś spałaszuje......bo mama świetnie gotuje

buziak
Słoneczny ogród słonecznej safikey 08:15, 23 wrz 2014

Do góry
safikey napisał(a)
chyba jesień małymi krokami już się zbliżą...

moja filoetowa hortensja przekwitła, czy obciąć jej te nieładne kwiatostany czy pozostawić do zimy....

Nie ścinaj kwiatów, dopiero wiosną.
pozdrawiam
Ogród Margaret-ki :) 08:15, 23 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Śliczne szkoda, że jesień tak szybko zagląda do naszych ogrodów

No tak, szkoda. Marta to nie koniec fotek, już wrzucam kolejne.

Pora na dalie, które od serca podarowała mi koleżanka Madzia.
Ten krzak jest większy ode mnie, ma z 1,9m wysokości. Kwitnie obłędnie.
W tle stawik w barwach jesieni. Brzozy gubią swe liście - szkoda że wprost do stawu.

Wilcza Góra 08:15, 23 wrz 2014

Do góry
WilczaGora napisał(a)

Wchodzę w to
Buziaki
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 08:14, 23 wrz 2014

Do góry
Jestem na Ogrodowisku od ponad roku. Ciekawe jest to, jak przez ten czas zmienił mi się mój gust... Wcześniej zanim tu trafiłam, nie podobały mi się ani bukszpany, ani żurawki , ani hortensje... ( ! ) Teraz to mi się wydaje wręcz śmieszne. No bo , jak mogły mi się nie podobać kiedyś te rośliny? Nawet nie wiem jak i kiedy mój gust ewoluował . Po wpływem Danusi i jej ogrodu, jej artykułów oraz oglądania ogrodów należących do innych uczestników forum, wyostrzył mi się ogrodniczy smak
Niedawno padł mój ostatni bastion Wbrew mojej wcześniejszej ocenie, nagle zaczęły mi się podobać wianki do wieszania na drzwi. ( A czemu ? no oczywiście, bo się naoglądałam u Danusi, Sebka, Bogdy i innych )

Powiem Wam , że nawet więcej się wydarzyło ! Nie tylko mi się wianki spodobały, ale nawet jeden własnoręcznie wykonałam !

Ogród Margaret-ki :) 08:11, 23 wrz 2014

Do góry
W sobotę wykopałam też mieczyki. A oto co ujrzałam jak rozgarnęłam żwirek i wyjęłam donice z ziemi: mnóstwo maleńkich cebulek przybyszowych, które nawet wyrosły ponad powierzchnię ziemi. Posadzę je w przyszłym roku, a w 2016 powinny zakwitnąć. Mieczyki sadziłam w starej podziurawionej donicy, by nic nie zjadło cebul. I kwitły przepięknie.... widocznie dobrze im tam było.

.......................

Ogród Margaret-ki :) 08:06, 23 wrz 2014

Do góry
A teraz pora na przebarwiające się hortensje...
Wszystkie fotki z minionej soboty.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:05, 23 wrz 2014

Do góry
Takie malusie a jakie urocze

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:04, 23 wrz 2014

Do góry
Dobrze, że nie trzeba podlewać ogrodu.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 08:02, 23 wrz 2014

Do góry
Dzięki dziewczyny

Ależ zimno dziś, bryyy i tak mży delikatnie.
Wczoraj podczas spaseru po ogrodzie zrobiłam zdjęcia z sobotnich prac ale zapomniałam dziś kabla zabrać od aparatu i nie mam jak wgrać wczorajszych fot
Znów będą kwiaty

Czy ma ktoś za dużo traw, carexów? Chętnie odkupię lub się wymienię

Ogród Margaret-ki :) 07:58, 23 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
No jak to co focić? Orzeszki, kwitnące dalie, przebarwiające się hortensje

Przekonałaś mnie. Foteczki z dedykacją dla Ciebie.

Wysiałam do ziemi jako roślinka zagadka. Nasiona dostałam dawno temu od mamy.
Okazało się, że to wilec. Pięknie oplata jedno skrzydło altanki.

Wszystko o czym ... Marzysz 07:57, 23 wrz 2014

Do góry
Joaska napisał(a)

Kasiu rabatki naprawdę wyglądaja bardzoładnie i zadbanie, ale ja chciałam sie dopytac o tego miskanta ze zdjęcia, wydaje mi sie że to miskant purple fall- zgadłam??
Mam pytanie odnośnie jego zimowania???

Kasiu przywędrowałam do Ciebie od Doni, jestem dopiero na początku jak widzisz.
Teraz już możesz powiedzieć na pewno jak z zimowaniem tego miskanta.

Czytam dalej i podziwiam
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 07:45, 23 wrz 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
Martuś, ale radośnie i przytulnie u Ciebie
Jest winnik, którego uwielbiam (mój jeszcze nie ma koralików, phi?) i hibiskus xxl.
Masz rękę do dekoracji i urokliwych zakątków. A jak kobea w tym roku?
Serdecznie

Justynka wiesz że ściągnelam Cię myślami,właśnie poprzez winnika który też bardzo mi się podoba a którego wypatrzyłam u Ciebie Kobea u mnie ma się dobrze i dokupiłam nowego Hibiskusa

Mój zielony świat 07:20, 23 wrz 2014

Do góry
Justyna napisał(a)
W kałuży nadal cieszą kwitnące grzybienie.

Tojeść rozesłana spełnia swoją zadarniającą funkcję, ale trzeba na nią mieć baczenie, bo jest ekspansywna.

Super , moje klimaty, w tym sezonie lilie zaskakują długim kwitnieniem. Niektóre odmiany, szczególnie żółte, mają jeszcze sporo paków, jak będzie ciepło, to duża część z nich jeszcze się otworzy. Pozdrawiam i miłego spotkania w Wojsławicach życzę.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies