Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "stipa"

Jestem w polu 18:13, 10 mar 2016

Do góry
Stipa ładnie rośnie
Moje małe królestwo 17:00, 10 mar 2016

Do góry
Kobietko Ale się rozpedzilas z tą stipa gdzie to posadzisz ?
Tworzę mój skromny ogród 16:46, 10 mar 2016

Do góry
A to moje następne nabytki, oby tylko przetrwały jeszcze trochę na balkonie.

No i stipa, która z trawek jako jedyna wzeszła.
Rozmnażam też rozchodniki. Świetnie sobie radzą i rosną!

Jestem w polu 16:42, 10 mar 2016

Do góry
Agatek napisał(a)
Śliczny ten śniadek
a stipką już pikowana? czy jeszcze nie?

Stipa nie pikowana, bo posiana od razu do wielodoniczek. Ale chyba muszę troszkę ją ruszyć, żeby zmężniała i zagęściła się.
Mała Eleczka 10:59, 10 mar 2016

Do góry
tusiawka napisał(a)
U mnie stipa marnie wykiełkowała, musiałam dosiewać.
Mam jednak w ogrodzie sporo podrośniętych siewek, z zeszłego roku, a pewnie kolejne jeszcze wyjdą.
Siałaś pomidory? Ja w tym roku przez wyjazdy dopiero 3 tygodnie temu, ale nadrobią.

Siałam mniej wiecej w tym samym terminie, bo 14 lutego. Nawet gdybym siała 2 tygodnie przed Tobą, to Twoje by były większe Nie wiem jak to robisz

Krokusy, te które miałam najwcześniej, tylko raz się otworzyły, a już przekwitają. Gdzie to słońce się pytam?

Siewek stipy w ogrodzie też mam dużo. Przeżyły te najmniejsze, a te ładne grube i młode przemarzły.

Widziałam u Ciebie, że stipę ściełaś i ruszyła. Ja ze swoją jeszcze nic nie zrobiłam. Jestem w tyle z ogrodem, bo czekam na słońce
Zielonym od linijki - ogród Ivony 08:24, 10 mar 2016

Do góry
No tak sobie rozmyślam "TRAWIĘ" dalej to co napisala Magnolia i będzie tak na 2 i 3 :
- pas rozplenić
- przed nimi rozchodniki w stipie

No tyle mi się tej stipy wysiało że żal nie spróbować Zresztą to będzie piękne połącznie a jak będzie kiepsko zimować u mnie i będzie mnie to wkurzac to zmienię wtedy na tego carexa sabyensis
Troche szperałam w necie i stipa z rozchodnikiem naprawdę wygląda cudnie :

Rozchodniki mam takie czy będą ? Tutaj zdjecie robione jesienią tuż po rozsadzeniu:

Tylko tam na lewo na 8 ma być posadzona hortensja z miskantem grackiem i przed nia też dac tą stipę ładnie by to wyglądało takie powtórzenie tylko czy stipa nie za wysoką będzie?
Życie w wiejskim ogrodzie 07:40, 10 mar 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Jestem kochani,
Zbliżająca się wielkimi krokami wiosna odciągnęła mnie od komputera i zawiodła do ogrodu

Od wczorajszego popołudnia ruszyłem w tango z sekatorem, szpadlem i grabkami
Ogrom prac wykonałem ale mając na uwadze swoje zdrowie i zmienną pogodę nie szaleję bardzo

Zdjęć nie posiadam żadnych bo ręce innymi sprawami miałem zajęte ale donoszę iż wszystkie róże, krzaczory ozdobne i hortensje przycięte Trawiszcza ruszają z kopyta Część przycięta a reszta wyczesana Została tylko stipa z którą sam nie wiem co zrobić Może żyje a może nie ? Przytnę jak pogoda się wyklaruje

Narzekałem że moje krokusy strajkują Dziś się im przyjrzałem i nawet dostrzegłem jakieś zalążki kwiecia Uff ... będzie chyba coś z nich

Zacząłem przerabiać jedną rabatę która od dwóch sezonów mi nie leży Jak nie teraz to kiedy ? Marzec to dobry czas na przesadzanie Będzie bukszpanowo, w końcu obecność na tym forum zobowiązuje
Muszę kupić 6 ładnych kul ale nie mam dobrego źródła Do kopanych bukszpanów się zraziłem więc muszą być w doniczkach i najlepiej niedrogie

Pozdrawiam wszystkich serdecznie i życzę rychłej wiosny

może zajrzyj do ogrodniczego koło akademi rolniczje na 29-listopada, w tamtym roku mieli kuleczki bukszapanowe po 30 zl i 40 zl, na moje niewprawne oko dość duże.
Pozdrawiam Kasia
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 06:53, 10 mar 2016

Do góry
Mixtoorka napisał(a)

O jejusienieńku jak pięknie. Gapimy się z moimi dziewczynkami. Zachwycające. U Ciebie to prawdziwa wiosna, u nas przedwiośnie, zimno, szaro i ponuro posiałam jeszcze raz stipe, werbene i jeżowki

a pierwsza partia nie rośnie? u mnie stipa ok, a jeżówek wcale nie widać jeszcze, chyba dosłownie oprócz 1 sztuki która coś tam kiełkuje.
Kosolkowa Pasja 21:44, 09 mar 2016

Do góry
Kasya napisał(a)

Ola, u mnie tesz czesc tak wyglada
a stipa taka zolta wylazi z korzeniami....premarzla ? wygniła ?

Moja dość mocno siedzi.. Ale zolciutka cała..
Jestem w polu 20:38, 09 mar 2016

Do góry
Warmia napisał(a)
Troszkę zaniedbałam mój własny wątek Fajnie, że zaglądacie i o mnie pamiętacie.
Dziękuję.

W sobotę wysiałam cynie, dzwonki irlandzkie, lwie paszcze i rozplenicę od Przemka (wiem, pospieszyłam się ). Ruszyły cynie, a reszta na razie śpi. To tak, żeby nie było, że całkiem nic się nie dzieje.

cynia caroussel

stipa

Świetne wysiewy
Malutki pod lasem 19:31, 09 mar 2016

Do góry
Dominika11 napisał(a)
u mnie Purple wzeszła po 2 dniach, a stipa po 4
Kurcze, to co z moimi nie tak? Może mają za chłodno, bo w kotłowni stoją. Przeniosę do pokoju
Malutki pod lasem 19:29, 09 mar 2016

Do góry
u mnie Purple wzeszła po 2 dniach, a stipa po 4
Jestem w polu 19:03, 09 mar 2016

Do góry
Troszkę zaniedbałam mój własny wątek Fajnie, że zaglądacie i o mnie pamiętacie.
Dziękuję.

W sobotę wysiałam cynie, dzwonki irlandzkie, lwie paszcze i rozplenicę od Przemka (wiem, pospieszyłam się ). Ruszyły cynie, a reszta na razie śpi. To tak, żeby nie było, że całkiem nic się nie dzieje.

cynia caroussel

stipa

Kosolkowa Pasja 18:14, 09 mar 2016

Do góry
kosolka napisał(a)
A tak wygląda większość róż... Stipa pewnie też do wywalenia.. Ale przytnę, poczekam.

Ola, u mnie tesz czesc tak wyglada
a stipa taka zolta wylazi z korzeniami....premarzla ? wygniła ?
Ogród tworzony z pasją 17:31, 09 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
No to super. Ale jakie? Stawiam ze trawa 'Purple Majesty' i stipa.
strzał w 10
Ogród tworzony z pasją 17:13, 09 mar 2016

Do góry
No to super. Ale jakie? Stawiam ze trawa 'Purple Majesty' i stipa.
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:06, 09 mar 2016

Do góry
Karol99 napisał(a)
Jak tam nasionka?

miałam właśnie wklejać fotki - tylko się zgrywały

dzisiaj jest tak

Purple Majesty

Stipa

Kosolkowa Pasja 15:31, 09 mar 2016

Do góry
A tak wygląda większość róż... Stipa pewnie też do wywalenia.. Ale przytnę, poczekam.
Makowo na Kociewiu 14:10, 09 mar 2016

Do góry
makkasia napisał(a)

Miła mnie nakręciła Madżenka - bo ja to się nie mogłam jakoś z tego letargu zimowego obudzić. Dzisiejsze 2 godziny w ogrodzie dały mi ogromnego powera Jutro jak pogoda pozwoli działam dalej
Stipa jak odchodzi od korzenia ale w całości tak jakby ją odciął to znak, że nie żyje

O, to w ten sposób, czyli moje żyją
U mnie leje, ale przede wszystkim mam strach przed moim psiakiem Misią, co ja w donice, to za minut 5 wszystko wywalone, bez sensu robota
Pokażę nasz ogród 13:01, 09 mar 2016

Do góry
Wiosna na razie kiełkuje na parapetach. Dziś zaczęłam cięcie kantów w ogrodzie. Może do weekendu się z tym uporam. Ponoć słońce zapowiadają na trzy dni. Więc popołudniu jest trochę czasu na działanie. Obwieściła szefową rozpoczęcie sezonu na fejsie, więc rzucilam się na szpadle, grabie i sekatory.
Por i seler, pomidorki

Papryka i stipa

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies