A to moje następne nabytki, oby tylko przetrwały jeszcze trochę na balkonie.
No i stipa, która z trawek jako jedyna wzeszła.
Rozmnażam też rozchodniki. Świetnie sobie radzą i rosną!
No tak sobie rozmyślam "TRAWIĘ" dalej to co napisala Magnolia i będzie tak na 2 i 3 :
- pas rozplenić
- przed nimi rozchodniki w stipie
No tyle mi się tej stipy wysiało że żal nie spróbować Zresztą to będzie piękne połącznie a jak będzie kiepsko zimować u mnie i będzie mnie to wkurzac to zmienię wtedy na tego carexa sabyensis
Troche szperałam w necie i stipa z rozchodnikiem naprawdę wygląda cudnie :
Rozchodniki mam takie czy będą ? Tutaj zdjecie robione jesienią tuż po rozsadzeniu:
Tylko tam na lewo na 8 ma być posadzona hortensja z miskantem grackiem i przed nia też dac tą stipę ładnie by to wyglądało takie powtórzenie tylko czy stipa nie za wysoką będzie?
może zajrzyj do ogrodniczego koło akademi rolniczje na 29-listopada, w tamtym roku mieli kuleczki bukszapanowe po 30 zl i 40 zl, na moje niewprawne oko dość duże.
Pozdrawiam Kasia
Troszkę zaniedbałam mój własny wątek Fajnie, że zaglądacie i o mnie pamiętacie.
Dziękuję.
W sobotę wysiałam cynie, dzwonki irlandzkie, lwie paszcze i rozplenicę od Przemka (wiem, pospieszyłam się ). Ruszyły cynie, a reszta na razie śpi. To tak, żeby nie było, że całkiem nic się nie dzieje.
O, to w ten sposób, czyli moje żyją
U mnie leje, ale przede wszystkim mam strach przed moim psiakiem Misią, co ja w donice, to za minut 5 wszystko wywalone, bez sensu robota
Wiosna na razie kiełkuje na parapetach. Dziś zaczęłam cięcie kantów w ogrodzie. Może do weekendu się z tym uporam. Ponoć słońce zapowiadają na trzy dni. Więc popołudniu jest trochę czasu na działanie. Obwieściła szefową rozpoczęcie sezonu na fejsie, więc rzucilam się na szpadle, grabie i sekatory.
Por i seler, pomidorki
Papryka i stipa