Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Kwiaty z ogródka Marty :) 12:36, 06 paź 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
i to cudeńko jeszcze daje radę na balkonie, ale lada chwila zostanie przeniesiona w cieplejsze miejsce

Twoja piękna, gęściutka Moja mniej liściasta, ale też kwitnie pięknie
W kamiennym kręgu od początku 12:34, 06 paź 2014

Do góry
Cudowny widok, jesień przepiękna. Rozchodniki i ta trzmielina...perełki.
Mam pytanie w sprawie rozchodników: czy obcinałaś kwiatki z tych szczepionych gałązek? czy może nie trzeba tego robić?
Chyba też sobie wsadzę kilka gałązek do ziemi, bardzo je lubię
Pozdrawiam słonecznie.
Kwiaty z ogródka Marty :) 12:29, 06 paź 2014

Do góry
i to cudeńko jeszcze daje radę na balkonie, ale lada chwila zostanie przeniesiona w cieplejsze miejsce
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 12:29, 06 paź 2014

Do góry
A czy z taką linią rabat byłoby ok? w trawie jakieś 3 drzewka. Nie wiem jak zrobić przy ogrodzeniu, tam są posadzone 4 tuje Szmaragd.

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 12:23, 06 paź 2014

Do góry
O, zdążyłam na 500 Gratulacje

Moje ukochane miejsce na ziemi 12:14, 06 paź 2014

Do góry
Agatko, na jesienne smutki najlepsza kawusia
Zapraszam

W kamiennym kręgu od początku 12:10, 06 paź 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Psy nie szczekały ponieważ mnie znają . Jesień sliczna na Twoich fotkach i oby taka jak najdłuzej była w ogrodach i nie tylko. Pozdrawiam

Joluś, dzisiaj było trochę szronu, ale teraz jest cudnie.....deszczu trochę brak, ale mam nadzieję, że w przyszłym tygodniu coś zspadnie....w tym tugodniu za to posadzę resztę tulipanów
Pozdrawiam listkami trzmieliny

W kamiennym kręgu od początku 12:07, 06 paź 2014

Do góry
Marta7 napisał(a)
Aniu pospacerowałam u Ciebie,piękne jesienne kolory,najbardziej podobał mi się widoczek z brzózką( do której mam zawsze słabość) no i rozchodniki.
Pozdrawiam serdecznie

Matruś, lubię siedzieć na kamieniu pod brzozą i opierać się plecami o jej pień....nie zważam nawet na chodzęce po nim mrówki....a jak jeszcze ciurka woda z dzbana to można się zadumać
broza dla Ciebie

Datura 12:06, 06 paź 2014

Do góry
W kamiennym kręgu od początku 12:02, 06 paź 2014

Do góry
eda napisał(a)

O tak tak ja to z bespiecznej odległości podgladam ha ha

Edytko, pająki to fajne chłopaki....gdzie oglądałybyśmy kropeli rosy jakby nie było pajęczyn

W kamiennym kręgu od początku 11:57, 06 paź 2014

Do góry
malgocha1960 napisał(a)
Aniu,dopiero zauważyła twoje tajemnicze wrota jak ogladałam zdjęcia wstecz,pięknie to wyglada,a dokad one prowadzą?

Małgosiu tajemne wrota prowadzą na kompostownik, warzywnik i część gospodarczą
W kamiennym kręgu od początku 11:55, 06 paź 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Bardzo mnie urzekła kompozycja z rozchodników. Coraz bardziej przekonuję się do nich, mus nabyć więcej odmian bo mam tylko dwie. Twoja trzmielina cudnie się przebarwiła a moja strajkuje - cały czas jest zielona. Rok temu było to samo. Nie wiem czy kiedykolwiek doczekam takiego efektu jak u Ciebie. Pozdrawiam i miłej niedzieli

Iwonko, powtykałam gałązki rozchodników w ziemię....może się przyjmą....będzie do rozdania....moja trzmielina w ubiegłym roku, była piękniejsze, bo miała więcej deszczu, ale czekałam na jej wybarwienia kilka ładnych lat....warto było czekać...dzisiaj wygląda tak...przyznam, że króluje w tej części ogrodu

Moja działka na Dębowym Lesie 11:54, 06 paź 2014

Do góry

popcarol Jeszcze z drugiej strony domku tez jest drugi pas z hostami.
A hortesjom właśnie paluję, ale to dopiero na wiosnę wyciąć darń w okół.Bo mi mąż jak kosi trawę (che za bardzo dobrze wykosić ) to co raz gałązkę jakąś złamie hortensji.
A obsadzić chcę żurawkami.A po środku po liliowcu jeszcze dać.

Anita1978 Witaj!Dziękuję za pochwałki.
Każdy tworzy swój mały zielony raj,gdzie lubi przebywać , tworzyć, myśleć,pracować i odpoczywać.Mój tak własnie wygląda.Z hostami praktycznie nic nie robię,po prostu rosną.rosną. Czasami muszę je podlać , bo rosną pod okapem domku. troszczkę.I rząd pod domkiem ma bardziej sucho.Na wiosnę tylko raz daję im nawozu i tyle.
A powojniki mi ładnie kwitły.ale na drugi rok ,będzie ich więcej w kwitnieniu i, bo chyba z 10 w tym roku tylko kupiłam .

jazzy Witam!!
Dziękuję za miłe słowa.
Nad ogrodem ciągle pracuję, zmieniam,dosadzam, także jeszcze, albo ciągle się zmienia.A działkę mam położona śród pięknych łąk,lasów, nie daleko zalew, i trochę działek sąsiednich.Ciche , spokojne miejsce.

Dalie też mam

I

jeżówki
jeżówka hot papaya- letnie wspienienie

i terażniejsze - Supreme Cantaloupe

Jeżówka Secret Joy
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:50, 06 paź 2014

Do góry
Tak to wygląda w chwili obecnej, zdj zrobione przed chwilką, juz widać cień jaki daje dom. Po lewej stronie jest rabata z jednym łukiem (nasadzenia do zmiany popcarol dzięki za podpowiedzi, w tej części ogrodu jest mokro, czy trzmielina i hosty lubią takie warunki?
W kamiennym kręgu od początku 11:49, 06 paź 2014

Do góry
Iwa napisał(a)
Długo mnie nie było i nie zdążyłam domku zobaczyć, ale nie szkodzi, bo z części w tle złożyłam całość
A w ogrodzie piękne kontrasty, rozchodniki z szarymi listkami budlei - super duet, i na kwiatach motyle, i begoniowe kolory, ... miejsca do odpoczynku po trudach budowy.
No i przyznam, że szczegolnie miła porcja zdjęć, to te z Tobą w towarzystwie Joli.
Pozdrawiam ciepło

Iwonko, bardzo mnie cieszy Twoja aktywność....nie tylko wirtualna
Jolka nawiedziła mnie w Kamiennym, ale bardzo krótko....pozowałyśmy przy kamieniu.....modelki z nas żadne, ale kamień niczego sobie....taki monunentalny....kawałek domu w jesiennych barwach dla Ciebie

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 11:42, 06 paź 2014

Do góry
Ana co to za żółta trawa koło buksików?

W kamiennym kręgu od początku 11:42, 06 paź 2014

Do góry
yolka napisał(a)
Pospacerowałam z rana po Kamiennym, Pozdrawiam

Joluś nie zauwałyłam Cię......psy nie szczekały....ale miło mi, że wpadłaś
Pozdrawiam Cię zatem jesiennymi widokami

Odnowa, regeneracja (wertykulacja, aeracja) trawnika 11:18, 06 paź 2014

Do góry
A tak wydląda po wertykulacji
Ogród ogrodniczki 11:17, 06 paź 2014

Do góry
Mam taki obelisk do ogrodu.
Na jaki kolor proponujecie go pomalować?
Mi chodzą trzy kolory po głowie: biały,lawendowy lub błękitny.

Jurajski Ogród 10:59, 06 paź 2014

Do góry
mglisty poranek...

reszta wieczorem...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies