Zadołowane na płasko w ziemi wilgotnej. Chodzi o to, żeby korzenie nie przeschły.
I jeszcze dygresja: Bonica to świetna niewymagająca róża. Nawet bez liści wygląda ponętnie, a - ponieważ gałązki są cieńkie i rozłożone w każda stronę - są ozdobą.
Upsss, moja akurat z liśćmi. Ale stan kwitnienia w wiechach bezlistnego tez jest piękny.
To jest piekne!!!!!!!!!!!!!!! Oboje z mężem zachwycamy się tym paleniskiem. Jest cudownie wkomponowane w tło z świerków i brzózek, czy one też są na działce czy już poza nią, chyba już rosną jakiś czas? Kiedy ty dziewczyno wyczarowałaś to wszystko e kilka miesięcy, u mnie ciągle tak sobie. Też założyłam wrzosowisko,najbardziej podobają mi się białe bo tak jakoś rozświetlają rabatkę, która u nie sama w sobie jest ciemna, różowe jakoś mniej się same eksponują. Pozdrawiam
Gabrysiu, co to za kwiatki, zupełnie nie kojarzę.
I jeszcze jedno pytanko, Czy jarmuż jest trudny w uprawie. To bardzo dobre, ale zapomniane trochę warzywo. Już kiedyś myślałam żeby go uprawiać.
Rene buszująca w zbożu! Tak w promieniu 4 km, efektywnie.
Pracy ogrom, bo powierzchnia duża i apetyty (także estetyczne) rosną.
Dla Ciebie jabłka ekologiczne (jak to się teraz modnie mówi i pisze): odm. malinowa.
Dziś buszowałam w ogrodzie. To znaczy wywalałam roczny busz. Było cięcie i grabienie.
Muszę ćwiczyć łapkę, bo od sekatora mam jakieś zahamowanie w dłoni. Ale nie boli i odciska nie mam.
Jednak ćwiczenie palców na klawiaturze, to nie to samo co zaciskanie dłoni na narzędziu.
Miłego wieczoru!
Przebarwiona borówka już zgubiła połowę liści, niestety.
Róża 'Dortmund'
Aganiu, nie usuwaj; są tematyczne i obrazowo-pomocne. Widziałam taką mniejszą u Vivy, bardzo ogniskowała uwagę w jej ogrodzie. Ale to duży krzak. Mus przemyśleć i ew. zachwycać się u Was.
Powiedz, w nawiązani do pytania u Ciebie, czy młoda magnolia zniesie wokół siebie tego carexa? On idzie krótkorozłogami. I o ile dereniowi ('Flaviramea')to nie przeszkadza, obawiam się, że stellacie może być źle z takim bagażem w nogach?
Tutaj lepiej widać, co pod magnolią:
Tarasy i ścieżki są nową inwestycją i dopiero na przyszły rok będę coś myślał nad konserwacją - no oczywiście olejem to zrobię a na tę chwilę to efekt świeżości.
Ewa777,
No ucichło trochę ale tylko w herbaciarni a na innych frontach (pracy) ostro walczę ....
Co będziesz kopiować... weź sobie te pudrowanie na stałe... cwaniara nie ma przymrozków
Ale trawek możesz zazdrościć... pocukrowane są piękne.. i im już przymrozek tak nie szkodzi..
Jakie fajne te kocki... aż sie przełamałam i pobiegłam z aparatem... tylko chłop narzekał, dlaczego tak późno?? Były fajniejsze.. i trawnik bialusieńki..