Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka

10:05, 23 lis 2014
popcarol napisał(a)
Moniko, słoneczka zazdroszczę! Zawsze możesz wsadzić w donicę, a potem całość zadołować. U mnie dobrze się miały róże w donicach, ale na zimę trzeba im znaleźć miejsce na stałe, albo donice zadołować żeby im korzenie nie przemarzły...
Coś czuję że nie wyściubię dzisiaj nosa na dwór, pogoda nie zachęca

pozdrawiam!

No i tak zrobię - donica i zadołuję, a do wiosny jej wymyślę miejsce. Dzięki wielkie, zawsze dobrze poradzisz.
popcorn 10:07, 23 lis 2014

pozdrawiam!
popcorn 12:27, 23 lis 2014

Pokrzątałam się godzinkę. Rozłożyłam 2 nowe worki obornika od pana od szamba. Jeden wrzuciłam w dziurę po wykopanym bukszpanie na środku rabaty z lawendową obwódką, przed domem. Obornik jest świeży, niech sobie leży do wiosny, wiosną go rozparceluję po rabacie. A drugi rozłożyłam wokół gracków wzdłuż betonowego płotu sąsiada. Na razie będą służyły za zimową osłonę - sporo w tym słomy - a wiosną może się rozłożą i posłużą jako nawóz.
Zadołowałam ostatnie doniczki z cebulowymi, zapomnianą różą, hortensją ogrodową. Te 2 ostatnie posadziłam obok zadołowanego klona palmowego dla brata, jak przyjdą mrozy osłonię je we trójkę włókniną. Osłoniłam włókniną wisterię na betonowym płocie od sąsiada. Powiązałam ostatnie trawy. Słonko świeci i fajnie się pracuje.
Zostało mi okopczykować ok. 10 róż, ale nie mam ziemi. I zima może przychodzić chociaż jak dla mnie taka pogoda może być do marca z tygodniem ze śniegiem w okolicach Świąt i Nowego Roku
popcorn 12:37, 23 lis 2014

Ostatnie jesienne kolorki...

popcorn 12:39, 23 lis 2014

Ostatnie róże...

Hakonki brzydko poschły

To pewnie jakaś choroba wirusowa, ale ładne brzegi ma żurawka obok łan siewek ostrogowca
popcorn 12:42, 23 lis 2014

Ta trawka jest cudna, z 1 sadzonki zrobiłam 5 jakieś 2mce temu, a teraz każda z nich jest wielkości tamtej między nimi kiełkujące tulipany...

Koraliki na pięknotce

Ciemierniki cuchnące

Żurawki własnej produkcji obok chyba ta sama? ale jednak bardziej zielona, kupiona niedawno w Skierniewicach.

Olili 13:25, 23 lis 2014

Ale piękne chochoły z traw powiązałaś
hanka_andrus 14:15, 23 lis 2014

Notojuż możesz czekać na śnieg. Ale lepiej niech go za szybko nie będzie.
A u mnie wiatr ze wschodu nawiewa zimno. Musiałam zakładać rękawiczki.
popcorn 14:47, 23 lis 2014

Haniu, ja bez rękawiczek chyba nic bym nie zrobiła (tylko trawy wiążę bez). Zimnica jest straszna, a wiatr lodowaty. Wolałabym żeby zima jeśli już musi być, była krótka, ze śniegiem ale bez przesady

pozdrawiam!!
bociek 16:25, 23 lis 2014

Hej Karolina, jakie cudne chochoły powiązałaś. Muszę kiedyś spróbować na swoich takie supełki porobić. Jesteś gotowa na zimę to możecie wiankować
Jakie cudne jest to Twoje futerko Piękności

Pozdrawiam