Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogródek Ewy 15:54, 15 wrz 2014

Do góry
Nallar napisał(a)
Musiałam je uwiecznić.

Ewka, śliczne prawdziwy barokowy przepych w Twoim ogrodzie
Pozdrawiam serdecznie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:50, 15 wrz 2014

Do góry
przyjrzałam się konikom, co z nimi robić, z jednej strony idealne, zdrowe, nowe przyrosty, od północy wyglądają źle i tak od lat...myślę nad jakimś cięciem, ale póki co, nic nie wymyśliłam...one różnie rosną, bo w innym miejscu jedna całą ładna, dwie chorowały i wycięłam aż do czubków, teraz idą zdrowo

ta cała zdrowa, dół podcięłam tylko, aby trawy odsłonić i będę radykalnie ciąć jałowiec, który tu rośnie od początku mojego ogrodowania
a 2 tak w stożek, cięcie wysokie, aby je ratować

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:38, 15 wrz 2014

Do góry
a jedna jaką ma zdolność przetrwania, w taki miejscu się pokazała

krzewuszka zakwitła, dziwne, bo cięłam ją
bluszcze już posadzone do tawuł, teraz tylko podcinać i pielęgnować

stokrotki z wiosennych dekoracji znowu kwitną, ale tyle nowych, więc musiałam zabrać się za nie i dzieliłam i sadziłam na rabatach, wiosną będą cieszyć i do dekoracji wykopię od siebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 15:31, 15 wrz 2014

Do góry
To ciut relacji
grzyby u mnie wszelkiej maści, pewnie te w lesie w igliwiu i jadalne, ale się nie znam i nie ruszam, ale te wielkością mnie zaskoczyły

kwitną i pachną

wyjątkowo leniwy w tym roku

lobelie, nie wiedziałam, że i biała będzie, bo niebieska jakby w dwóch odcieniach;0 chyba za rok ją znowu posieję wśród traw
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 15:22, 15 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)
Wy sobie ze mnie nie żartujcie bo jesień idzie i muszę tyłek podnieść i te listeczki pozbierać

Ja tam nie zbieram.
Siedzę i patrzę jak wiatr rozwiewa je po ogrodzie.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:11, 15 wrz 2014

Do góry
Gocha napisał(a)
Niestety nie mogłam się oprzeć. Zakupy w B.

Gosia i reszta wariatek ogrodowiskowych - doradźcie proszę z jakim białym tulipanem zestawić Queen.
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 15:04, 15 wrz 2014

Do góry
Zakwitła pierwszy raz jedna gałązka hebe.

A pod bodziszkami ukrył się kwitnący pierwiosnek To też niespodzianka.

Dostałam od cioci, miłośniczki roślin dużą sadzonkę trąby jerychońskiej. Na zimę trafi do piwnicy razem z psianką i begonią, którą za namową cioci spróbuję również przezimować. Ona robi tak co roku i udaje się,a ma na prawdę piękne begonie.

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 15:02, 15 wrz 2014

Do góry
Gocha napisał(a)

Ależ mi się tu podoba!!!
Trzy jabłonie - marzenia o ogrodowym azylu 14:49, 15 wrz 2014

Do góry
Haniu, masz rację, że nie szalejesz i spokojnie działasz. Znajdź chwilkę na wystawienie buziaka do słońca, takie miłe ciepełko dzisiaj.

Ja dzisiaj rano wysprzątałam swoje cztery kąty ogródkowe i z rozpaczy że Danusia nie ma czasu, porobiłam zdjęcia ogródka na tyłach domu. Nie wiem, czy to normalne, ale ciągle kwitną jeszcze sasanki.

Jakie one brodate

Mirkowy ogród (początki) 14:35, 15 wrz 2014

Do góry
Mirka napisał(a)
Lubię jej czerwone koszyczki do tej pory jeszcze się trzymają aż szkoda mi ciąć

Nie tnij, ja też lubię, wysiej jak dojrzeją, obok pojawią się siewki
no i na wiosnę będzie pięknie kwitnąć, uwielbiam jej kwitnienie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 14:35, 15 wrz 2014

Do góry
Wy sobie ze mnie nie żartujcie bo jesień idzie i muszę tyłek podnieść i te listeczki pozbierać
Wichrowe wzgórze 14:28, 15 wrz 2014

Do góry
Monic napisał(a)
Zrobiło się zimno, czuć jesienne powiewy w powietrzu, a kwiaty nie kwitną już tak bujnie jak jeszcze 3 tygodnie temu. Róże po przerwie w kwitnieniu nie mogą się rozruszać i zakwitnąć ponownie.
Chyba nie pokazywałam efektu końcowego daszku altanki? Wyszedł tak jak chciałam

Wejście do różanego ogrodu po przeróbkach

Teraz rabaty czekają na obsadzenie

Ślicznie ,o tej porze roku ,ogród najpiękniejszy chyba .Cebulowy szał ,chyba u wszystkich pozdrawiam
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 14:23, 15 wrz 2014

Do góry
Marto a co ja moge na to, że w sprawach ogrodowych w domu doradców nie ma, a jak już ktoś coś poradzi to tylko iśc i się zakopać razem z krzakiem pod ziemie, a taka sytuacja z genialny pomysłem bardzo mnie zaskoczyła

Hakuro i ty sama od razu wykreśl sobie z listy bo to na prawde kiepska roślina, miałem kilka i częśc padła, a reszte wywaliłem z uśmiechem na twarzy
O śliwach musze poczytać bo spojrzałem na szybko i mnie zaciekawiły, a brzozy stanowczo za duże na te miejsce.
No, a dzielżany bardzo mi się podobają jednak to rabata bardzo na widoku i musi być coś dekoracyjnego przez dłuższy czas... trudno będzie coś tutaj wymyslić...

Marto(Tusiala) pamiętaj, że Delta Dawn nie zniesie patelni... w półcieniu już sobie łądnie poradzi (kilka godzin słonka dziennie) a co do kwiatków to wszystkie poobrywaj, niech rośliny idą w kępe i korzenie i nie wysilają się specjalnie na kwiaty.

Dorcia nie mam pojęcia jaka to jest tuja rosła dobre 10 lat jak nie wiećej w trawniku nie podlewana, bardzo żadka i zaniedbana.
W 2008/2009 chciałem te tuje wyrzucić, ale coś mnie podkusiło, żeby powycinać z nich coś i przez te 5 lata zrobiły się idealne jeżeli chodzi o kształt i gęstość.
Zobacz jak wyglądały w 2010 po 3 cięciu (no piesek niekulturalny się wypiął do zdjęcia )

Tak sobie myśle, że gdybym ich nie wycinał miałbym problem z głowy, a tak prawie 6 lat pracy szkoda jednak zmarnować, ale ubrać to w jakąs kompozycje to istna męka...
Mój kawałek planety 14:21, 15 wrz 2014

Do góry
katiaxx napisał(a)
zakup dzisiejszy 10 choin kanadyjskich żeby dokończyć cześć żywopłotu, 3-4 były już wsadzone

sadzę je co 1 metr. Jednak nie wiem ile powinny być od ogrodzenia, posadziłam je dość blisko bo ok 60-70 cm.

Tu to masz, a gdzie następne będziesz wsadzać?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 14:01, 15 wrz 2014

Do góry
Bogdzia.....pogoda się zrehabilitowała, dostałam szanse na porządne tyranie, ale zanim zaczęłam, kreęiłam się kilka godzin, nic mi nie wychodziło
mamy super wrzesień, może to powtórka ubiegłego roku
planuje tylko hortensje, nie mam za bardzo miejsca i nie chcę już nowych gatunków wprowadzać, czy to się uda?

Luki.....liczę na coś wyjątkowego z roślin, oby nie było rozczarowania, ale będą dziewczyny, więc i tak będzie fajnie nadal kopię, jak kret, znalazłam wolne miejsce, po wywaleniu paprocino właśnie u Syli wypatrzyłam i zachwycona zamówiłam

Jula....są kłosy i nasionka, będę siać, Alinka pisała u siebie, że trzeba to robić w lutymczwartek lało ale od piątku i aż do dziś boskie letnie dni
aż tyle pięknych kłosów i jeszcze 2 mizeroty dokupiłam do innego miejsca, w słońcu się poprawią
Burgund moje nazewnictwo; bo są jak ciemne wino i do tego pachną

Haniu....dzięki natyrałam się porządnie, ale od razu smuklejsza i zadowolona jestem

Eda...o, jaki super avatarek życzę ciepłego tygodnia , a co tam, cały czas niech tak będzie

Weroniko
....dzięki za inspirację, jeszcze coś powymyślam w niebieskim zakątkuwszystko dotarło, pięknie dziękuję pisałam, że jak masz nadwyżki, to zaopiekuję się i tak zrobiłam, dostały się w najtrudniejsze miejsce i pięknie je widać zamówiłam nowe rozchodniki, inne, tymi będę się dzielić z tobąa z dziewczynami moimi innymi taka solidarna wymiana

Basiu....najważniejsze, że nadal ciepłochce się robić w ogrodzie

Anela.....witam u siebie, dziękuję za tyle ciepłych słów i pochwałmiło będzie poznać się na festiwalu i może przy okazji namówimy do założenia wątku, serdecznie pozdrawiam

Mirka....wiem, że u Hani taka sama, mnie się ona podoba, bo niższa i chyba na suche miejsce idealna, zatem chcę ją proszę podaj swój adres- posiałam, wyślę nasiona, zebrałam dla ciebie różne; może jeszcze coś uda się wpakowaćwerbenę też wyślę, ale w późniejszym terminie, nadal kwitnie

Grażynko....ja już zaprawiona w boju pierwsze weselicho, oj to była gigantyczna impreza, dała mi w kość, ale też i niepowtarzalna, syna bardziej kameralna, tak jak sobie życzyłcieszę się, że wszystko wam się udało, teraz odpoczywaj, jak umiesz, bo ja nie bardzo

Ania....na początku nie zajarzyłam o czym piszesz, no tak..mam przecież pod sosnami, a w myślach szukam, gdzie mam, skleroza kompletnamało fot robiłam, nie wszystko, co zmienione obfocone, tam już mam, że jak się dorwę, to zapominam o foceniu
Madżenie ogrodnika... Kiedyś tu.... 13:54, 15 wrz 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Dziekuje Wam za miłe wpisy Dzisiaj odpoczywamy bo mamy wszędzie zakwasy

Wszystkie nawierzchnie genialne. Ciekawa układanka geometryczna. Kwadraty, prostokąty. Kratka, pasy.
Pokażę nasz ogród 13:34, 15 wrz 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:33, 15 wrz 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:32, 15 wrz 2014

Do góry
Pokażę nasz ogród 13:28, 15 wrz 2014

Do góry
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies