Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mój jesienny ogród

Mój jesienny ogród

hanka_andrus 08:56, 17 lis 2014

Dzięki Robercie, piszesz, że zimowo, ale jeszcze jesieni sporo w kadrze.
Klonyrozgrzewająatmosferę, a że mglisto?To i u nas tak. Wczoraj cały dzień mgła, w nocy popadało, a teraz znowu zamglony widok.

Osobiście wolę zimowy widok niż takie mleko za oknem.

Miłego tygodnia.
Mariusz 09:04, 17 lis 2014

Z przyjemnością oglądam porcje zdjęć z nieznanych, pięknych miejsc, klony dają barwami po oczach. Robert, a wracając do zgrabiarki, czy ona wyczyści liście z alejki wysypanej drobnym żwirkiem i z granitowej?
Pozdrawiam
monteverde 10:26, 17 lis 2014

Robert piękne zdjęcia, miło się ogląda zgrabiarka super maszyna klony i trawy stawiam na pierwszym miejscu, parada kolorowa szkoda, że u nas takich nie ma trzymaj się cieplutko
mira 20:46, 17 lis 2014

Cudną porcję klonów znów przedstawiłeś - dzięki a i parada Mikolajowa się znalazła - choć przyznam że fotka z czekającymi była najlepsza
a schab wiesz jak przygotować ? - z kminkiem jest dobry

pozdrawiam
Klamber 03:49, 18 lis 2014

Witajcie. Dziękuje za odwiedziny. Niby wczorajszy dzień był ponury i smętny, to udało mi się zrobić kilkanaście ładnych zdjęć. Jeszcze liści jest na drzewach ale to już końcówka tej jesieni. Dziś cały dzień sypał drobny śnieg i jest 2 cm. Nie wiele ale zrobiło się jakoś świątecznie. Dziś pokaże dalsze fotki z Queen's Parku.
Haniu, ja też wolę mrozek jak taką pluchę. Podobno ten tydzień ma być taki zimny a później ma być ciepło.
Mariusz, ja tam o każdej porze coś wynajdę do focenia. Te zimowe fotki, choć bije z nich chłodem, to są bardzo ładne. Zimą też wychodzą przepiękne fotki, tylko mi straszliwie marzną ręce i mam kłopot z robieniem zdjęć. O zgrabiarce napiszę u ciebie, mam kilka zwierzaczków to je przy okazji wkleje.

Klamber 04:28, 18 lis 2014

Będąc w Parku obserwowałem wiewióry, było ich tam bardzo dużo, pokaże kilka z nich. Teraz mają żniwo, żołędzi jeszcze sporo na ziemi.
Aniu, resztką liści jeszcze oko można ucieszyć a trawy na razie ładne ale tu bardzo często pada mokry i obfity śnieg i je przygniata. Nie cieszą oka całą zimę jak u nas. Parada naprawdę fajna, coś innego, to zawsze bardziej zaciekawi.
Mira, dziś jeszcze trochę liści będzie ale to już naprawdę końcówka, może w niedzielę jeszcze coś uda mi się znaleźć. Dziś ma być -8ºC w nocy, to może być ciężko ze znalezieniem ładnych liści na drzewach. Schab jak na pierwszy raz wyszedł całkiem nieźle. Ja zrobiłem normalnie, czosnek, sól, pieprz i majeranek. Może Twój sposób jest dobry ale ja swoich nawyków smakowych nie zmieniam, już nie raz mówili mi zrób sobie to tak, czy owak, a ja zawsze robię tak jak mi smakuje. Placki ziemniaczane, mówią mi zjedz ze śmietaną, są dobre a ja wolę z cukrem i nie ruszę ze śmietaną. Powiem że na mnie też zrobiło nie małe wrażenie. gdy zobaczyłem tych czekających pod kołdrami. Jeszcze muszę zaliczyć latem Karibanę to też jest piękna parada jak w Rio, tylko na mniejszą skalę. Pozdrawiam i dziękuję za odwiedziny.

hanka_andrus 19:36, 18 lis 2014

Wiewióry wymiatają.
Tu masz link do ogrodu MałejMI

http://tvnmeteo.tvn24.pl/magazyny/maja-w-ogrodzie,13
Gabriela 19:52, 18 lis 2014

Widać jakieś ślady śniegu albo mrozu na liściach. U nas na razie się nie szykuje zima. Na szczęście. Naoglądam się tu u Ciebie tych klonów i parków z wielką przyjemnością, mimo że się nie odzywam często.
Bogdzia 20:30, 18 lis 2014

Wiele fajnych zdjęc pokazałes. Mnie oczywiście najbardziej wiewióry zainteresowały ale Mikołaje również , piękna i barwna parada, a z Ciebie super reporter. Ciepełka Ci jeszcze zyczę. Pozdrawiam.
Klamber 03:53, 19 lis 2014

Witajcie, no i spełniło się, rano było -8ºC w dzień -4 i do tego jeszcze silny wiatr. Jutro rano ma być -9, a pojutrze na plusie. Jeszcze dziś pokaże foty z niedzieli a później będę kontynuował wypad na wodospady. Z parku poszedłem do muzeum, w którym pracowałem, tam jest bardzo ładny teren i ładne drzewa, ostatnia fotka jest sprzed stacji St. George, z której odjechałem w stronę domu. Ta stacja jest piętrowa i jest peron, jeden pod drugim. Krzyżują się tu linie żółta i zielona.Haniu, wiewiórek jest tu plaga, w Toronto jest ich 4 rodzaje, w BC były jeszcze ziemne. Dziękuje za link.