Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:33, 26 paź 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:33, 26 paź 2014

Do góry

Chciałem zrobić porównania do nowego wątku 4 pory roku, ale zapomniałem się "pochwalić", że na domiar złego straciłem WSZYSTKIE zdjęcia z ogrodu - najstarsze mam z 15 września 2014 - cała wiosna, lato i zeszłe lata przepadły...

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:28, 26 paź 2014

Do góry
Resztki żurawek - Citronelle też padły ofiarą opuchlaków... Nie mam już do nich siły...

Georgia Peach (tfu tfu!) jeszcze bez larw - ale skoro Citronelle są metr dalej to wiosną te i te mogą się nie obudzić...

Southern Comfort też jeszcze trzymają się dzielnie

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:26, 26 paź 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:25, 26 paź 2014

Do góry

U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:25, 26 paź 2014

Do góry
Dziękuję Wam za miłe wpisy - zwłaszcza, że część z Was znam i wiem, że są to szczere wypowiedzi

Elu - medialny ani trochę nie jestem i nie lubię być obiektem kamer ani obiektywu - za to uwielbiam być po drugiej stronie

Wgrywam zdjęcia - niedużo, ale dwa tygodnie tylko paplanina, więc przerywnik się przyda

Wczoraj wyciąłem wilce (albo przechowam kłącza albo pójdą na zupę ) i surfinie - i szczerze nie wiem czy w przyszłym roku sobie tylko tych wilczomleczy nie posadzić - choć ta biel może trochę nudna będzie?

Jedna żurawka wygląda jak powinna - reszta zjedzona....

Ogródek Iwony 23:23, 26 paź 2014

Do góry
lew_ogrodowy napisał(a)
Kupiłam już kwitnące.

I miały jednakowe kwiaty? Bo jak tak, to może inne warunki miały, a jak nie, to pomieszane jakieś były.
Idę już spać, miłych snów życzę, jutro wieczorkiem będę.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:19, 26 paź 2014

Do góry
Kącik z ławeczką a jednak bez Już w przyszły roku puszczę wyżej hortki, żeby dorównały grackom. Boję się tych gracków widząc ich tempo wzrostu. Na wiosnę z takich kęp zrobiłam chyba z 10 nowych sadzonek i też zapowiadają się niezłe w przyszłym sezonie, a po kilka źdźbeł miały.

Miskanty wieczorową porą

Niezawodnie kwitnące fuksje - ułanki. Zawodzą tylko psie ogony, które ciągle w nie wachlują i obłamują. Doniczki stoją przy drzwiach i każde wyjście z domu to psy pod drzwiami i w zależności od ustawienia zadka albo oberwą albo ocaleją. Trzeba wyższe doniczki wymyślić, bo bardzo dobrze sobie tutaj radzą te fuksje.

To tyle. Więcej grzechów nie pamiętam...
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 23:16, 26 paź 2014

Do góry
wiem jaka to ciężka robota,tu są specjaliści więc uzyskasz od nich pomoc.Ja przekopałam wszystko głeboko,wytrzepałam chwasty,wyjełam wszelkie korzenie,kamienie,zasiałam zielony nawóz,przekopałam ponownie ale już trawnikowanie zostawiam na wiosnę

życzę wytrwałości i pieknego trawnika
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:11, 26 paź 2014

Do góry

Funkia co poczuła lato i zakwitła po raz drugi (młoda, głupia jeszcze, mało o życiu wie )

Podzielone niedawno tiarelki świetnie się mają. Niektóre kwitną. Każda ma po kilka nowych listków, a dzieliłam ostro. Teraz widzę, że te, które wyciągnęłam gdzieś tam spod krzaków z innej części ogrodu jednak inne są. To te na pierwszym planie. W tle widać te, któych mam więcej.

Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 23:07, 26 paź 2014

Do góry
Witam

Przeczytałem większość postów w tym temacie, co wiele mi wyjaśniło, jednak nadal mam kilka pytań.

Otóż mam od niedawna niewielką działkę rekreacyjną, ktora od lat nie była użytkowana (zielenina po pas) Ściąłem chwasty i zabrałem sie za przekopywanie, okazało się jednak, że mam dość grubą warstwę darni, przerzucenie tej ziemi szpadle na druga stronę niewiele dawało. Postanowiłem więc wykopywać kostki darni, wykopuję potem rów na głębokośc dwóch szpadli i częśc darni wrzucam do góry korzeniami w ten rów po czym zasypuje czystą ziemią, częśc darni która nie mieści mi się do rowu układam do góry korzeniami na nieprzekopanej jeszcze części ogródka. Wyglada to tak:

jako że mam ograniczoną ilośc czasu, nie wiem czy zdążę przekopac w tym roku całość, czy darń może w tych kostkach zimować, czy zrośnie mi się z ziemią pod nią, czy jeśli uda mi się do konca tygodnia wszystko skopać i przygotować nawierzchnię to wysiać trawę jeszcze w tym roku? DOmyślam się że pomimo przekopania i zasypania darni na wiosnę będe musiał wykoanac wszystko raz jeszcze, bo chwasty wzejda i tak? Czy sposób w jaki przekopuje teren ma w ogole sens czy wystarczyło spryskać teren herbicydem i po prostu wywrócić darń? Z góry dzieki za pomoc.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:06, 26 paź 2014

Do góry

Lawend co to kwitnąć nie chce, a jeśli już to jednym kłosem powyżej metra

kalina jeszcze tłoczy

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 23:02, 26 paź 2014

Do góry
Inne różności

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:57, 26 paź 2014

Do góry
Róże

Podmarznięta Szwedka (teraz to dopiero jej się naczynka uwydatniły, trza krem do cery naczynkowej kobiecie polecić )

Baronesse

Leonardo

Laguna

nn

Stadt Rom

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 22:56, 26 paź 2014

Do góry
Ewulkowy ogród pod lasem początki... 22:54, 26 paź 2014

Do góry
dzisiaj było działkowanie,teren oczyszczony,popaliliśmy co się dało,przekopaliśmy zielony nawóz pod wiosenny trawnik,podsypałam przyszłe rabaty ptasim gówniakiem,posadziłam szmaragdy,troszkę truskawek dla dzieciaków potem usiadłam,popatrzyłam i stwierdziłam ,że mnóstwo pracy wykonaliśmy w tym pierwszym sezonie ,działka była straszliwie zapuszczona,już jest lepiej,jestem szczęśliwa,naładowałam akumulatory na kolejny tydzień))

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:52, 26 paź 2014

Do góry
Hortki

Pszczelarnia 22:48, 26 paź 2014

Do góry
To jeszcze strumień zza muru bezpieczeństwa
i M. prosił o pokazanie, że jeszcze dalie kwitną:

I jeszcze werbena, skoro się podoba:

Bardzo cieszę się z mitycznej morwy (nieważne czy biała czy czarna):

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:47, 26 paź 2014

Do góry
Drzewa szczególnej urody jesienią

Red Sunset już łysy po wichurze

jabłonka Golden Hornet

klon Priceton Gold

Dąb czerwony

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 22:41, 26 paź 2014

Do góry
Rozplenice

Red Head

podstawowa bezodm.

Hameln

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies