Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Moja działka. 20:26, 24 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Szczawik i żurawka w deszczu.

Fajne te deszczowe roślinki a nawet nie wiedziałam że szczawik nie zimuje
Szkoda że już tak zimno sie zrobiło zima idzie wielkimi krokami więc pozdrawiam cieplutko a o hostach napisałam u siebie
Makowo na Kociewiu 20:21, 24 paź 2014

Do góry
Będę wdzięczna za rozkminienie tej róży. Kupowałam jako róża krzaczasta
Pędy wyrastają do 120 cm, mają kolce, liście zielone błyszczące, zaczyna kwitnąc pod koniec czerwca.Kwiaty do 8 cm, bardzo pełne, delikatnie pachną. Kwitnie z mała przerwą caly sezon

Zdjęcia z 18 czerwca już kwitnie

25 czewca

1 lipca

12lipca

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 20:16, 24 paź 2014

Do góry
Też tak uważam, że rozplenica + lawenda = nie nie pasi ale mnie się zbyt wiele podoba i wszystko mieć bym chciała stąd te dylematy moje Rozplenicę myślę wiosną dosadzić ale tu w tylnej części rabaty by dawały tło dla turzyc i żurawek

A masz może pomysł co cieniolubnego mogłabym posadzić z tyłu w oklocach pieńka ? Za niedługo powinna w tle stanąć drewniana ścianka maskująca zejście do piwnicy więc nie bedzie widać / choć w tym miejscu / tego ochydnego tynku.

Panuje tam głęboki cień, słońce dochodzi jedynie przy późnym zachodzie słońca. Przydałoby się coś wyższego ale jaka roślina zniesie takie warunki ? Mam ochotę na hostę big daddy ze względu na jej wielkie liście i kolor.
Widok na marcinki Tu też planuję zmiany na wiosnę.

I jeszcze jesienne klimaty u progu zimy / brrr jak dzisiaj zimno :/ /

Ogród u stóp klasztoru 20:16, 24 paź 2014

Do góry

Alinko, to miejsce ze stipą u Ciebie uwielbiam
Ogród zapachów u Jasi 20:16, 24 paź 2014

Do góry
paniprzyroda napisał(a)
Zachwyciłam się daliami, w moim ulubionym kształcie cieszy mnie wiadomość o wysiewaniu się kleome, muszę wiosną uważać przy pieleniu Pozdrawiam.

Najbardziej lubię dalie pomponowe . Sądzę że nie uda Ci się wypielić siewek kleome , nasionka późno kiełkują i nasze wczesno wiosenne porządki ogródkowe im nie szkodzą

Ogród zapachów u Jasi 20:15, 24 paź 2014

Do góry
Poziomka napisał(a)

Aniu, śliczna ta biała cleome.
Pozdrawiam

Dla Ciebie Aniu tematyczna kompozycja

i coś gorącego w ten zimny, deszczowy wieczór

ślicznie dziękuję w rajskim też miałam taki łan różowych i fioletowych a tutaj przeważały białe Prairie Sun też mi kwitłyJasiu chcesz nasionek?buziolki
Matyldowo 20:12, 24 paź 2014

Do góry
Sądzę ze ta sosenka to

Pinus parviflora 'Kokuho' o jasnozielonych igłach. Przybiera formę krzaczastą

Jak widać królują dąbrówki. To zasługa mojej mamy jak spodoba się jej jakaś roślina zaraz sadzonki wszędzie rozsadza
Kwiatowy ogródek Monteverde 20:11, 24 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
Moje czekoladowe kosmosy nie przetrwały.Miałam je w piwnicy,zadołowane w piasku.Kłącza były twarde i nie wykiełkowały.Aniu...dokładnie sprawdź w jakich warunkach je przechowywać,żeby nie było takiej straty jak u mnie.

Bogusiu ja dalie zawsze przechowuję w tej ziemi w której rosły, w rajskim było fajnie, bo one były oblepione jak w gipsie w tej ziemi, a te tutaj przechowuję w wiaderkach z ziemią od czasu do czasu np. raz w miesiącu lekko skropię ziemię i wszystko muszą do wiosny wytrzymać
Ogród zapachów u Jasi 20:02, 24 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
Jasiu pozdrawiam serdecznie, obejrzałam kolejne fotki

Aniu, śliczna ta biała cleome.
Pozdrawiam

Dla Ciebie Aniu tematyczna kompozycja

i coś gorącego w ten zimny, deszczowy wieczór

W moim małym ogródeczku - Dorota 19:57, 24 paź 2014

Do góry
A wiśnia rosła bardzo blisko krzewów. Zdjęcia z przed 2 lat. Dziś jest tam już dość ciasno, ładnie się rozrosły.
Kwiatowy ogródek Monteverde 19:53, 24 paź 2014

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)
Piękny bukiecikPozdrawiam

Dziękuję Bogusiu
W moim małym ogródeczku - Dorota 19:52, 24 paź 2014

Do góry

Połamane gałązki potraktowałam ukorzeniaczem odłamałam zawiązane pączki i wsadziłam do kwaśnej ziemi. Spróbować można, ale nadzieja żadna, że coś z tego będzie.
Ogród zapachów u Jasi 19:52, 24 paź 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)
Kochana, daliami to my się zaczniemy wymieniać w przyszłym roku. Jakoś Ci ślimaki nie dały rady wszystkich zjeść.
Też robię zdjęcia różom - zakwitł mi pierwszy raz Souvenir du dr Jamain, padłam z wrażenia, nawet zapach o tej porze roku jest mocny. A co to będzie, jak będzie duża?.

Gdy slimaki dopełzały do połowy daliowej rabaty to były tak objedzone , że zostawiały drugą , dalszą połowę w spokoju
Twoją dalię wykopałam już i bulwy wcale nie są takie małe. Powędrowała do piwnicy.
Mam nadzieję że Souvenir du dr Jamain będzie się dobrze sprawował, to piękna róża. Niestety rozstałam się z nią z uwagi na dużą podatność na choroby grzybowe.

Ostatnio nie robiłam zdjęć , więc dzisiaj zdjęcia z ogrodu , który budzi mój zachwyt i chętnie wróciłabym tam kolejny raz.

Kwiatowy ogródek Monteverde 19:51, 24 paź 2014

Do góry
bogumila_bienko napisał(a)
...szkoda że dopiero teraz zrobiłaś fotki róż w wazonach...wydaje mi się,że wyglądają piękniej w takiej oprawie...są śliczne...

Bogusiu masz rację są śliczne a jaki zapach w domu
Mój 4 arowy azyl... 19:50, 24 paź 2014

Do góry
Pąki ciemiernika cuchnącego

Mój 4 arowy azyl... 19:48, 24 paź 2014

Do góry
Tak wyglądają moje czosnki ozdobne

a tak 'poletko' samosiewek szłwii trojbarwnej!

Mój 4 arowy azyl... 19:44, 24 paź 2014

Do góry
Co mi zżera szławię muszkatołową? Nie pokazałam prawie całkowicie zezartych liści

Mój 4 arowy azyl... 19:40, 24 paź 2014

Do góry
Nieśmiały kwiatuszek kocimiętki

Przycięta rudbekia naga nadal kwitnie, tylko już nieco niższa jest

Pierwiosnek wyniosły co roku powtarza kwitnienie

i różyczka z patyczka
Mój 4 arowy azyl... 19:36, 24 paź 2014

Do góry
Miały być przymrozki i dlatego pojechałam na działkę. Miałam wykopać dalie, usunąć cynie i złocienia korzeniastego. Zajeżdżam i wszystko kwitnie! Tylko wietrzysko wysokie dalie połamało i cynie pochyliło. No i nic nie zrobiłam. Jednak przy całkowicie bezchmurnym niebie mrozik nad ranem się pojawi jak
nic!

Ogród pełen złudzeń i niespodzianek 19:31, 24 paź 2014

Do góry
Pogoda paskudna nie ma jak robić ładnych fotek, mój aparat w takiej szarówie głupieje. Może jutro wstawię lepsze...

Tawuła bez liści jak mgiełka, liście piwoni sie przebarwiają

Orzech łysy, perułkowiec zaczyna się przebarwiać, ale magnolia (przy studni) ani chu chu...

Przy oczku też brak przebarwień, wierzby, tawuła, nawet irga nie drgnęła...

No i japoniec - w wiekszości zimozielony
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies