Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi.

admete 17:34, 14 lis 2014

BASIA8 napisał(a)
Witam jak dziś oczko się miewa? widzę że w ogródeczku się dzieje zazdraszczam pozytywnie - niech wszystko pięknie rośnie Jeśli chodzi o Twoje kółko Ja wolałamym posadzić cisy - widziałam w realizacji u Danusi - super wyglądają - ale u Ciebie chyba padły z dwojga złego wybrałabym choinę - choć osobiście fanką choiny nie jestem - mam przy ogrodzeniu od strony sąsiada choinę - około 100sztuk - szpaler ładny się zrobił - teraz ma jakieś 3metry - wiosną będziemy ja ciąć, ale osobiście mi nie leży i kiedyś napewno wyleci. Pozdrawiam.

Oczko lepiej, za to prawe mi szwankuje, chyba przesadziłam wczoraj z laptopem i tv - ale co miałam robić???

Basiu cisy tam były, ale zgniły

Pokaż mi zdjęcie Twojej choiny
dlaczego Ci sie nie podoba?
Mnie nawet te małe sie dziś bardzo spodobały .
A myślę że jak urosną i się zagęszczą powinny być jeszcze ładniejsze

Mathildis 23:41, 14 lis 2014

Ledwie 2 dni mnie u Ciebie nie ma a Ty tak broisz gapciu???

Przy kółku wolałabym choiny, ale ja ogólnie za grabami nie przepadam...
admete 06:55, 15 lis 2014

Mathildis napisał(a)
Ledwie 2 dni mnie u Ciebie nie ma a Ty tak broisz gapciu???

Do takiego samego wniosku wczoraj doszłam .
Bo one zimozielone więc efekt podobny do cisów - choć nie tak cudny i eligancki
Gardenarium 08:48, 15 lis 2014

Gdzieś wyczytałam że chcesz sadzić żywopłot z porzeczki pod lasem, jednak pomyśl, bo istnieje coś takiego jak rdza wejmutkowo-porzeczkowa, jeśli obok siebie rosną te rośliny, sosny mogą zachorować i paść Ja miałam piękną sosnę, a za namiotem porzeczki, pewnego roku na sośnie pojawiły się pomarańczowe wykwity, z każdym rokiem coraz więcej i w końcu trzeba było wykarczować sosnę.

Instagram Ogrodowiska
admete 10:20, 15 lis 2014

Gardenarium napisał(a)
Gdzieś wyczytałam że chcesz sadzić żywopłot z porzeczki pod lasem, jednak pomyśl, bo istnieje coś takiego jak rdza wejmutkowo-porzeczkowa, jeśli obok siebie rosną te rośliny, sosny mogą zachorować i paść Ja miałam piękną sosnę, a za namiotem porzeczki, pewnego roku na sośnie pojawiły się pomarańczowe wykwity, z każdym rokiem coraz więcej i w końcu trzeba było wykarczować sosnę.

Danusiu porzeczka właśnie się sadzi.
Las jest za siatką, a w pobliżu porzeczki nie będzie nigdzie sosny.

Ale starcha złapałam nie małego

tutaj pójdzie

czy jest jakieś ryzyko jeśli chodzi o inne rośliny??? inne iglaki?
BASIA8 10:52, 15 lis 2014

Ale superowo - odwiedziła Cię sama Szefowa jej rady to skarb w moim wątku na stronie 2 są malutkie choiny - kupiliśmy je po 10gr. w nadleśnictwie - na str 6 są troszkę większe - postaram się dodać jakieś zdjęcie dużych tzn. takich jakie teraz są. Ja choiny lubię jako drzewko na święta, ale nie ma co smucić na razie są i niech zdrowo rosną bo 3 lata temu walczyłam z ochojnikami na roślinach problem pojawił się jak u sąsiada posadzili modrzewie na tą chwile są zdrowe, ale monituję każdą roślinkę wiosną i jesienią czy czasem coś się nie pojawiło.
Oszczędzaj oczko. Buziam.
lojalna_ 10:56, 15 lis 2014

Pieknie te choiny kupiłas taka zielen ...mozesz mi napisac co to za graby ...slicznie sie zagesciły
admete 17:47, 15 lis 2014

BASIA8 napisał(a)
Ale superowo - odwiedziła Cię sama Szefowa jej rady to skarb

Zgadzam się !!!!

w moim wątku na stronie 2 są malutkie choiny - kupiliśmy je po 10gr. w nadleśnictwie - na str 6 są troszkę większe - postaram się dodać jakieś zdjęcie dużych tzn. takich jakie teraz są. Ja choiny lubię jako drzewko na święta, ale nie ma co smucić na razie są i niech zdrowo rosną bo 3 lata temu walczyłam z ochojnikami na roślinach problem pojawił się jak u sąsiada posadzili modrzewie na tą chwile są zdrowe, ale monituję każdą roślinkę wiosną i jesienią czy czasem coś się nie pojawiło.
Oszczędzaj oczko. Buziam.

Byłam i widziałam, ale wydaje mi się że Ty masz inne krzaczki

Bosze ja nie mam jeszcze pojęcia, wiedzy o tych wszystkich szkodnikach które mogą grasować w ogrodzie .
Ale mam nadzieję że w przyszłym sezonie nauczę się
jak i kiedy z tym walczyć

Buziaki
admete 17:48, 15 lis 2014

lojalna_ napisał(a)
Pieknie te choiny kupiłas taka zielen ...mozesz mi napisac co to za graby ...slicznie sie zagesciły

Też podobają mi się te maleństwa mama nadzieję że będą szybko rosły

A graby to fastigiata
admete 17:52, 15 lis 2014

Mam małą fotorelację, ale to zdjęcia głównie patyków hahahahaha.

Pogoda też nie sprzyjała dziś na siedzenie na dworze , a tym bardziej na pracę i sadzenie w nim.
Zimno tylko 6 st, mżyło i wiało okrutnie.

Dla moich oczu to prawdziwe wyzwanie
i po południu gorzej się poczułam i spałam aż 2 godziny - co u mnie to nienaturalne i tylko przy chorobie