Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miejsko & sielsko 16:44, 02 paź 2014

Do góry
AgaeM napisał(a)
Hej, gdzie bywasz jak cię nie ma, i zdjęcia mi obiecałaś dawno temu.

oooo... zguba a ja ciągle czekam na zdjecia u Ciebie

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 16:39, 02 paź 2014

Do góry
Zanim pokaze inne fotki najpierw sie pochwale posadzonym dzisiaj nowym nabytkiem
Drzewko ma 180 cm i bedzie roslo na froncie, w rogu, przy garazu
A obok posadzona sliczna hortka ogrodowa od Zawitki

Ogródek....kiedyś będzie ! :) 16:35, 02 paź 2014

Do góry
monteverde napisał(a)
No właśnie żadnych fotek, ale rozumiem i poczekam Kasiu ja jak miałam zielone pomidory jesienią to składałam je do kartonu i warstwowo przekładałam gazetami, dojrzewały super i jeszcze czasami przed świętami żeśmy jedli Kasia jest taka zasada, że wszystkie rośliny tzn. byliny drzewa, krzewy w pierwszym roku na zimę się zabezpiecza a niektóre nawet 2 lata pod rząd więc okryj wszystko, a paprykę pozbieraj bo szybciej zmarznie niż pomidory zakupy wypasione,a wiciokrzew niech Ci tak ładnie rośnie jak mnie w rajskim

ale potwor ten twoj wiciokrzew
pozbieram pomidorki wszystkie w sobote, bo jeszcze troszke dojrzewaja na sloneczku
niestety polowa to bawole serca a one kiepsko sie przechowuja

Aniu, otworzylam rudbekie, jakies takie 3 mizerotki suche...bedzie cos z tego ? to teraz wprost do gruntu czy namoczyc najpierw czy co ?
Do raju daleko - u Ewy 16:35, 02 paź 2014

Do góry
I góry...

Do raju daleko - u Ewy 16:24, 02 paź 2014

Do góry
Roślinność w Montserrat

Bajkowy ogród Weroniki 16:14, 02 paź 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Wasz ogród jest tak kolorowy że az wydaje sie nierzeczywisty, pięknie o każdej porze roku. Co do goryczek to nie powinny razem rosnac bo te wiosenne lubią ziemię zasadowa i taką musza miec by rosły i kwitły a te jesienne lubią kwaśną i nijak to pogodzic.Pozdrówka serdeczne.

Trochę mnie zmartwiłaś, ale skorzystam z Twojej mądrości i go przesadzę.
Przeanalizowałam przy okazji inne towarzyszące roślinki, bo nie wystarczy sadzić do koloru i wysokości, ale rodzaj ziemi, słońce i cień też są ważne.
Dziękuję i pozdrawiamy cieplutko.

Po cennym spostrzeżeniu Bogdzi przyjrzałam się innym roślinkom.
Piwonia, nawrot, przylaszczka, mogą zostać w towarzystwie wiosennej goryczki, wszystkie dostaną dolomitu. Obok jest niebieska hortensja od Bogdzi, chyba nie muszę jej zmienić miejsca, będzie bardziej niebieska...
W głębi kwaśnolubne azalie i rododendrony.
Hibiscus drzewko 16:00, 02 paź 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Ewelino - nie wiem czy nie czeka Cie jeszcze jedno przesadzanie. Trudno to ocenić na podstawie fotek ale czy nie jest za blisko domu? Zobacz jaki mój "byk" urósł po 20 latach.

DZIEKI ZA ODPOWIEDŹ , ALE MOŻNA GO PRZYCINAĆ
Ogródeczek jagody99 15:29, 02 paź 2014

Do góry
No to do roboty babcia nic nie widzi jest w pracy
Moja corka wyslala mi zdjecia jak Toby obrywa kwiatki

Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:55, 02 paź 2014

Do góry
Paprocie i te hosty

o prawie granatowej zieleni
Angielski ogród - chciałabym... 14:52, 02 paź 2014

Do góry

Ten gąszcz to podwyższona rabata która zasłania kominki od POŚ. Nie uwierzyła bym ,że gazy z oczyszczalni mogą zdziałać cuda. Rośliny na tym wzniesieniu sadziłam jesienią
były malutkie i ogólnie było łyso. Szałwia która miała mieć 20 cm, ma 80. Rozplenica tylko w tym miejscu jest taka gigantyczna, a trawa nad drenażem ma kolor pięknej zieleni i rośnie dwa razy szybciej niż gdzie indziej w ogrodzie.
Obecnie jest tam tak gęsto i "dziko" jakby rośliny rosły tu już kolejny rok.
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:52, 02 paź 2014

Do góry
Zimozielone, stały się moim obiektem pożądania, może w przyszłości

Buksiki pendulowate

Berberys Julianny
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 14:47, 02 paź 2014

Do góry
W Wojsławicach zaciekawiły mnie bluszcze, szczególnie kolchidzki

i zachwycił?
Angielski ogród - chciałabym... 14:42, 02 paź 2014

Do góry
Angielski ogród - chciałabym... 14:40, 02 paź 2014

Do góry

jesień na parapetach. Wolała bym co prawda już kompozycje wiosenne robić no ale nie ma wyjścia- jesienne zatem.
Muszę o jakimś wianku nowym na drzwi pomyśleć.
Angielski ogród - chciałabym... 14:37, 02 paź 2014

Do góry

od razu inne spojrzenie. Donice to el. tymczasowy naturalnie. Podpatrzyłam u Danusi w jednym z ogrodów które tworzyła kamienie w trawie z piaskowca bodajże. myślę czy by ich tu nie ułożyć jaką niby ścieżką, tylko z szarogłazu, bo mam podobny kamień przeznaczony na elewację. Coś by się działo na tym trawniku przynajmniej. Co sadzicie?
Angielski ogród - chciałabym... 14:33, 02 paź 2014

Do góry
Tuje spryskane na grzyba, wyskubane i oczekujące na wyzdrowienie. Mam nadzieję że się uda, bo moje tuje wzdłuż płotu też już na " kompost" były przeznaczane, a jednak wzięły się po straszeniu za siebie i dziś budzą mój zachwyt.

Popracowaliśmy ostatnio na przedogródku. chwastowisko wypielone na kolanach, pomimo deszczu zawzięłam się i na kolanach 50m2 przeryłam niczym kret. Julek nabawił się niegroźnego gila a ja choroby reumatycznej bo w niedzielę nie mogłam się zwlec z łóżka. Przy okazji rozprowadziliśmy kolejną już nitkę nawadniania. Trawka posiana, wrzosowisko w trakcie tworzenia.
masakra jak na to patrzę.
Mój zielony świat 14:29, 02 paź 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Miło było Szkoda, że tak krótko.. ale jak zbiorę ekipę to na liliowce przyjadę

Chciałbym chociaż na krótko Cię zobaczyć i przynajmniej uściskać Justynko, byłyśmy w jednym miejscu i o krok od siebie i nie udało nam się poznać.....ubolewam, zrobię wszystko, żeby tak jak Mała Mi być tam w lipcu

Widzę coraz piękniejsze odsłony z Twojego ogrodu, mchy to jest to co lubię......grzybienie u Ciebie szaleją ilością i kolorami....mój bluszcz dopiero zaczyna się chwytać elewacji, bardzo lubię hedery i ich mutacje tzw. "chimery", o wielkich liściach, zrobiłam im kilka fotek w Wojsławicach

Piękny ten czerwony rozchodnik..........przypomnisz mi jego nazwę?

Mój mizernie wygląda, razem z hackone, nie chcą się tak pięknie rozrastać jak u Ciebie
Czy to cedr libański na zdjęciu?

Piękny okaz, cały czas się boję go posadzić u siebie, z obawą, że nie przezimuje, napisz ile on już u Ciebie rośnie, jakiej był wielkości jak go sadziłaś i ile już u Ciebie rośnie i jak zimuje?

Pozdrawiam

Mirkowy ogród (początki) 14:18, 02 paź 2014

Do góry
I ode mnie gratki na pierwszą 100
Ogródek Ewy 14:02, 02 paź 2014

Do góry
Wstawiam obiecane zdjęcia.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies