Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W spadku po dziadku... 20:48, 26 wrz 2014

Do góry
ok, dzięki za wskazówki, na pewno zerknę a to zdjęcia piwnicy z przodu ale tak jak pisałam wcześniej jest trochę w opłakanym stanie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:44, 26 wrz 2014

Do góry
Krótka relacja z prac ogrodowych

Graby na żywopłot posadzone.

Są już przycięte ale to mało przyjemny widok

Wianek hortensjowy z dodatkiem margeretek wykonany

Margeretki w nawiązaniu do wianka posadzone

Wiśnie na przedpłocie przesadzone i przedpłocie ukończone
Niestety ze względu na dzisiejsze próby ustawienia aparatu zdjęcie bardzo kiepskie

Działka prawie w Borach Tucholskich 20:38, 26 wrz 2014

Do góry
Kasia a ja właśnie dzisiaj kupiłem jeszcze 2 miskanty Dawid i Morning Light a co jak szaleć to szaleć

Mirela trawniczek tak jak i jego opiekun ma się bardzo dobrze, dzisiaj obsiałem już prawie połowę, reszta po wygrabieniu i wyrównaniu

i już niedługo będzie tak

a może dopiero na wiosnę obsiałem do tego miejsca

Postawić trawkę nad i... 20:36, 26 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
To ja proszę nowym sprzęcikiem zdjęcie lustra i wymiarki, oczywiście jak nie będzie padać

...to chyba dopiero jutro...pamiętam, pamiętam. ..
Dwa ogrody 20:36, 26 wrz 2014

Do góry
Sebku, jak miło, że zostawiłeś ślad Różyczkomania dopadła mnie w ubiegłym roku, a ten rok to już postępujące objawy miejsce kurczy się gwałtownie, jeszcze czekam na 2 Leosie i 2 Parky, kupiłabym również Pashminę, to moje marzenie, ale nie do realizacji, bo ich nie widzę w ofertach
Kontynuując temat różany Ascot przesadziłam latem, długo chorował, ale widzę, że już jest w porządku, nowe miejsce będzie mu zdecydowanie bardziej odpowiadać,
Eden Rose nie powtarza kwitnienia jesienią, chyba za mocno ją przycięłam, idzie w masę, jak dobrze przezimuje to w przyszłym roku zakryje pergolę, z ostatnio kupionych jeszcze dwie czekają na posadzenie i chyba się nie przyznam, ile ich mam róż w nowym natomiast rozczarowałam się do kupowanych wiosną golasków w marketach i więcej nie kupię.

w starym ogrodzie też jeszcze róża kwitnie

i gaura, zdecydowanie musi mieć słońce

część zawilców przesadziłam do nowego, bo zaczęły się mnożyć

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 20:36, 26 wrz 2014

Do góry
Cebule do sadzenia
tulipan biały nn - znając moją zdolność kupowania kota w worku jeśli chodzi o kolory, to trzymajcie kciuki niech to będzie biały
tylipan czarny Queen of Night - j.w.
i reszta jak na obrazku w obrazku

Ogródek Iwony 20:36, 26 wrz 2014

Do góry
Teraz jest tak:
Wrzesień 2014:
Życie w wiejskim ogrodzie 20:34, 26 wrz 2014

Do góry
marta_d napisał(a)
pamiętasz jak rozmawialiśmy o czosnkach główkowatych? to moje jedyne zachowane zdjęcie heheh

a te już nie główkowate - nie pamiętam odmiany, kupiłam zaledwie 4 cebule w Hortulusie i tej jesieni domówiłam znacznie więcej

Marta jesteś niesamowita Znalazłaś je Jestem bardzo wdzięczny
Nawet nie sadziłem że te główkowate są aż takie wysokie U Ciebie rosły w cieniu czy w słońcu ? Ja mam zamiar posadzić je w półcieniu i obawiam się że będą mi się pokładać
Te drugie to może Allium aflatunense Purple Sensation Ja takie kupiłem w Lidlu
Bajkowy ogród Weroniki 20:32, 26 wrz 2014

Do góry
Donia72 napisał(a)
Witaj Weroniko czemu ja tu wcześniej nie trafiłam? Wątek już zaznaczam

Nie można być wszędzie jednocześnie. Z przyjemnością oglądałam Twoje zdjęcia ze Skierniewic. Pozdrawiam jesiennie.Doniu72.

Po jeżówkach zostały liście, kwiaty zbyt smutne o tej porze. Rudbekie tez do ścięcia.

Marcinki w realu ładniejsze, mało fotogeniczne.

Ogródek Iwony 20:31, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Iwonko, wygląda jakbyś jajka sadziła
Może wybierzesz się jutro na Łuczniczkę na kiermasz roślin?...spotykam się tam z Yolką, może dołączysz do nas?
Ogródek Iwony 20:30, 26 wrz 2014

Do góry
Skoro już mowa o zmianie rabat, to z tej strony było tak:
Maj 2014

Lipiec 2014 - Nadal tak samo - busz:

A z tarasu nie było nic widać:
Życie w wiejskim ogrodzie 20:29, 26 wrz 2014

Do góry
pamiętasz jak rozmawialiśmy o czosnkach główkowatych? to moje jedyne zachowane zdjęcie heheh

a te już nie główkowate - nie pamiętam odmiany, kupiłam zaledwie 4 cebule w Hortulusie i tej jesieni domówiłam znacznie więcej
Moja bajka 20:27, 26 wrz 2014

Do góry
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:26, 26 wrz 2014

Do góry
polinka napisał(a)

Małgosiu dzisiaj do czyszczenia smaragdów wyciągnęłam sprzęt o większej sile rażenia

Hehe, a u mnie jest odkurzacz ogrodowy, a ja grabkami tuje wyczesuję. Ech te Toszki rady - bezcenne.
Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 20:22, 26 wrz 2014

Do góry
JoannA napisał(a)
Wilcza, Agnieszko
dziękuję
Na dobramoc fotki zostawiam

Joasiu, cudności pokazujesz. Czytam, ze dziś się napracowałaś w ogródku.
Miłego wieczoru
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:21, 26 wrz 2014

Do góry
Margarete napisał(a)

O ! to dobrze wiedziec, jak już odrobie inne zaległości ogródkowe to może i ja sie za "odkurzanie" kulek wezmme

Małgosiu dzisiaj do czyszczenia smaragdów wyciągnęłam sprzęt o większej sile rażenia

Ogródek Iwony 20:15, 26 wrz 2014

Do góry
Same nie chciały się zakopać, więc musiałam im pomóc No i praca skończona. Aby do wiosny. Choć właściwie czekam jeszcze na 100 cebul na rabatę przed domem

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 20:14, 26 wrz 2014

Do góry
Doniu moja rabata ma 1,65 m. szerokości- od siatki do kostki.
Smaragdy od następnej wiosny będę cięła w poziomie aby tworzyły regularny żywopłot i tak samo będę postępować z pęcherznicą, tylko pęcherznica będzie prowadzona na niższy żywopłot
Tak to wygląda teraz. Limki są w tym roku okropne ale to tylko i wyłącznie moja wina ponieważ zle je na wiosnę przycięłam. W kolejnym roku będę mądrzejsza

Bajkowy ogród Weroniki 20:13, 26 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

Jednak nie jade do Wojsławic. Może mi Małgosia przywiezie sadzonke od Irenki. Pozdrówka.

Bogdziu, jak Małgosia nie przywiezie, ja wyślę. Stoi w doniczce a zresztą jest z czego kopać.
Ostatnio dużo mam pracy w ogrodzie, wciąż coś przesadzam. Ale za rok nic nie robię, najwyżej nadmiary randapem pomaluję, bo ciężko wykopywać to co duże urosło, sama wiesz.
U mnie jesień, i świadomość, że tak daleko do wiosny.

Clara Curtis.

Jesienne hortensje i rozchodniki podobne w kolorze. Na żwirku rajskie jabłuszka.

Rozchodniki z każdym dniem bardziej czerwone.

Marcinki też się czerwienią w towarzystwie róż. Po kwitnieniu zmienią miejsce.

Na tym największym marcinku, taniec motyli.

Ogródek Iwony 20:13, 26 wrz 2014

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Żonkile posadziłam w koszyczkach na tej rabatce wrzosowej razem z krokusami (mieszanka kolorystyczna: fioletowe, białe i żółte ) Mam nadzieję, że wszystko wyjdzie przez korę

Świetna kolorystyka Doniu.
A o cebulki sie nie martw, wyjda przez korę.
buziaki
Edit: Z tym żwirowym kółeczkiem to wyglądało jakbym u Doni była.
Sorki Iwonko za pomyłkę, tak Ci sie bardzo rabaty zmienily ze trudno pozanc
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies