Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Ewkakonewka 00:19, 15 lis 2014

Iwk4 napisał(a)
Oj, szkoda, że ja tak daleko mieszkam, bo byś mnie za daleką kuzynkę do grona wiankowego musiała wciągnąć, hi, hi
Wianki cudne, jak się patrzy

O perovskiej dziś Toszka mi meldowała, że mam za gęsto, rewolucję wiosną na rabacie dopiero założonej będę robić. kupiłam takie tycie mini, to myślałam, że to tak zostanie, he, he ... 3 sztuki co kawałek sadziłam, bo czytałam, że lubi w kupie, hi, hi. Wiosną przekopywać szerzej bedę
Dobrych snów

Szkoda
Właśnie chcę te odstępy zrobić jak należy i oczy potem cieszyć. Do wiosny jeszcze chwila to plany dopracujemy. Buźka
Ewkakonewka 00:37, 15 lis 2014

ku pamięci
http://ogroody.com/jak-wykorzystac-popiol-z-kominka/
jazzy 02:01, 15 lis 2014

Kurcze, jakie Ty niezwykle talenta posiadasz! Cudne wianki tworzysz! Cuda wianki Te w sklepach sie nie umywaja
To teraz juz moge isc w kimono
Dobrej nocki
Cmok
Betka 09:10, 15 lis 2014

Piękne wianki jakoś świątecznie sie robi! Pozdrawiam
Madzenka 10:16, 15 lis 2014

Ewkakonewka napisał(a)

Marzenko zdrowiejesz?
Z tymi cisami to ja żartowałam, bo one małe mocno są i chuudzinki, to jeszcze kilka lat nie zasłonią niczego chyba heheehe
Aleee perovska 1 m szerokości to mnie zaskoczyło, bo chciałam ją sadzić co 40 cm. To za gęsto będzie? Bo nie chcę też, żeby tam pusto było skoro te cisy mikroskopy takie... Mam jeden kilkuletni krzak perovskiej w sumie, ale chyba taki szeroki to on nie jest, bo wysoki, a i owszem.
Ona będzie na długości 4 m posadzona, myślałam 10 szt. posadzić.

Moja jest posadzona co 30 cm... Tylko z wiekiem jest coraz większa i po ulewach się poklada i rozlazi czasami gdy mnie denerwuje to ją podwiązuje ale brzydko to wygląda. Raczej trzeba jej nogi czymś podsadzić i zaakceptować, ze może sie położyc. Myśle czy nie posadzic przed nią kostrzewy sinej, bo mi sie mnozy na potęgę.... kostrzewa
Jagodaa 10:56, 15 lis 2014

Sobota wybiła!
Ewkakonewka 12:57, 15 lis 2014

jazzy napisał(a)
Kurcze, jakie Ty niezwykle talenta posiadasz! Cudne wianki tworzysz! Cuda wianki Te w sklepach sie nie umywaja
To teraz juz moge isc w kimono
Dobrej nocki
Cmok

Kochana kleić to i mój pięciolatek umie hihihi tylko się zabrać trzeba i jakoś się robią Kurcze mi dzisiaj się dzień poprzestawiał i nici z klejenia.... A ten Twój ssak słodki to nie daje Ci nocy przespać dalej? Buziak
Ewkakonewka 12:57, 15 lis 2014

Betka napisał(a)
Piękne wianki jakoś świątecznie sie robi! Pozdrawiam

Jeszcze chwila do świąt, ale jakoś temat wypłyną ups... Cmok
Ewkakonewka 13:11, 15 lis 2014

Marzena2007 napisał(a)

Moja jest posadzona co 30 cm... Tylko z wiekiem jest coraz większa i po ulewach się poklada i rozlazi czasami gdy mnie denerwuje to ją podwiązuje ale brzydko to wygląda. Raczej trzeba jej nogi czymś podsadzić i zaakceptować, ze może sie położyc. Myśle czy nie posadzic przed nią kostrzewy sinej, bo mi sie mnozy na potęgę.... kostrzewa

Chyba zaakceptuję jej rozłażenie się i też co 30 posadzę. A sesleria mogłaby być czy za niska jest?
A jak mi się podoba u Ciebie rabata tam gdzie kulki w kostrzewach, ja mam 3 sztuki od ubiegłego roku i chyba wyjdzie jej duuużo po podziałach, uroczo wygląda to mnie to cieszy mocno.
I zgapiając przeniosę w moje kulki zamiast żurawek bo mi się zlewają z korą. Czy to dobry pomysł? Czy dać czas żurawkom niech mocy nabiorą?

Ewkakonewka 13:14, 15 lis 2014

Jagodaa napisał(a)
Sobota wybiła!

Byłam Widziałam, dziękuję bardzo, bardzo Swoją drogą ładnie u Ciebie bardzo, a tak zdjęcia dozujesz nam mocno. Dlaczego się pytam?