Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Jurajski Ogród 11:17, 10 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
z widokiem w tle...

cdn

Agnieszko masz ogród w pięknym miejscu a i on sam zachwyca jak zakwitnie James to wpadnij z chęcią go obejrzę, pozdrawiam serdecznie
Ogród cichy i przytulny 11:16, 10 wrz 2014

Do góry
asiach napisał(a)
Może na dobranoc kawałek otaczającej nas przyrody

Asiu nie wiem dlaczego ale najbardziej podoba mi się ten klimacik- chciałabym sie zatopić w takiej mgle- czuję zapach tego miejsca. Zazdroszczę wypadów na grzyby. Uwielbiam zbierać ale nie mam z kim i gdzie. Pozdrawiam
Ogród w budowie - nieustającej 11:16, 10 wrz 2014

Do góry
popcarol napisał(a)
mm, jakie winogrona! I różyczki, cuudne
pozdrawiam!

Karola, a ja coś słyszałam gdzieś, że sie wybierasz w okolice Krakowa?. To jakieś plotki?

Ogród ogrodniczki 11:16, 10 wrz 2014

Do góry
Basiu ogród z bliska i nowe ujęcia piękne
Gratki na 300 Niech Ci ogród zdrowo rośnie
Co z tym ogródeczkiem począć 11:15, 10 wrz 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
A taki widok mnie przywitał rano
Nie mam siły już na tego mojego psa ,jak się uprze to nie odpuści.
Jego legowisko,zniszczył już prawie całą rabatę

O rany, ja mam tak samo, tyle że suki
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:13, 10 wrz 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

Dla odmiany czas na zmiany... 11:13, 10 wrz 2014

Do góry
beta napisał(a)

Bajecznie Beatko, dawno nie byłam, a u ciebie tyle zmian, pamiętam, jak się toczyły rozmowy, jak i na co zmienić
zdjęcia znad morza urzekające, jeszcze tylko nie znalazłam fot z tobą
tez uwielbiam sukienki, w dżinsach na ogrodzie źle się robi, ale w sukience da się,, tak mimochodem
Kwiatowy ogródek Monteverde 11:12, 10 wrz 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Jeszcze lilia Ci kwitnie??? TO Ci terminatorka

Aniu to SOFT MUSIC ja jej nie lubię bo boi się deszczu i zawsze ma zewnętrzne płatki brązowe, ale je odrywam i cały czas otwiera nowe i jeszcze kwitnie i pachnie
W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 11:12, 10 wrz 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Wczorajsze hortki

to bobo?
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 11:11, 10 wrz 2014

Do góry

Tu będą różaneczniki
Jeśli chcesz być człowiekiem szczęśliwym zostań ogrodnikiem :-) w Koszalinie 11:10, 10 wrz 2014

Do góry
Miałam wprawdzie w pierwotnym planie zająć się tą rabatką w przyszłym roku, ale jakoś tak mnie ręce świerzbią i zaczęłam już :

Na razie posadzę rośliny tworzące obwódkę , czyli szpalery lawendy i żurawek. Wypełnienie rabat będzie postępować sukcesywnie. Część roślin już mam, a część (tzn róże) dojdą w październiku.
Ogród w budowie - nieustającej 11:08, 10 wrz 2014

Do góry
Kasya napisał(a)
Ale przegląd róż... Sliczne
Zwierzatko tez, ale jeśli taka drobna to urodę kwiatów pewnie najlepiej podziwiać na fotkach
Torro ma bardzo smaczne, słodkie owoce

Dzięki za informację o borówce.
A co do róży - to się nie zgadzam, że na fotkach tylko ją można podziwiać, bo ona tworzy krzaczki ok. 1 metra wysokości, gęste, obsypane dużą ilością kwiatów i nieco przypomina pod tym względem róże okrywowe.
Moja jest małym, przyciętym do podróży krzaczkiem, więc bardzo mnie cieszy jej pierwsze kwitnienie w moim ogrodzie, a ma jeszcze więcej pączków.

To teraz nie róże, tylko dalie - one właśnie robią teraz kolor w angielskich ogrodach i rosną wszędzie. Ja tam je lubię i sadzę i powiem buńczucznie, że mam rację.

Tu żaden aparat nie chce uchwycić tego biskupiego odcienia fioletu. Alinka wczoraj widziała, to może potwierdzi autorytetem swym.

A tutaj wyrasta materiał na bukiety, im więcej tniesz, tym bardziej wyrasta, popyt wzmaga podaż. Dalie oczywiście też są. Za rok z tego miejsca znikną kosmosy, albo pójdą pod samą ścianę, bo już przejść się nie da.

Ogród do odświeżenia 10:59, 10 wrz 2014

Do góry
JulkAd napisał(a)
Trochę bieżących fot
różankowo....tuż przy tarasie

ale super duet kolorystyczny!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:57, 10 wrz 2014

Do góry
ana_art napisał(a)

ja swoje białe też lubię, wyglądają jak wielkie dmuchawce

Ana czy to odmiana Mount Everest o której wspomniałaś?
Cudne są właśnie chodziło mi o białe dmuchawce na tle zielonego ekranu Szmaragdów.
Nasz przydomowy ogródek 10:56, 10 wrz 2014

Do góry
zbigniew_gazda napisał(a)
Aniu jak pączki są to zakwitnie. Daj mu szansę i podlewaj.

Marzenko fotki są tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/35-nasz-przydomowy-ogrodek?page=

Aniu pozdrawiamy również a najbardziej Muminka. Muszę się wybrać do Zdroju i zrobić foty. Tam są całe łany bebeczek.

ps. nasza niunia jedzie na spacerek.

śliczna dziewczynka
Ogród ogrodniczki 10:56, 10 wrz 2014

Do góry
A to zdjęcia z miejsc gdzie chodzimy na krótkie spacery...

Co z tym ogródeczkiem począć 10:55, 10 wrz 2014

Do góry
Zobacz a coś takiego

Dużą kule wysunąć do przodu .
Koło małego stożka dać jeszcze jednego tak aby zasłonił róg muru i przed dać równo cztery kulki
Ogród ogrodniczki 10:54, 10 wrz 2014

Do góry

Ogród ogrodniczki 10:51, 10 wrz 2014

Do góry

Ogród w budowie - nieustającej 10:50, 10 wrz 2014

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wstawiaj, co się da! Róże, jesienne róże ... .

Pokaż nową lokalizację mordoru - czy on dalej będzie mordorem?

Nowy Mordor już jest za szopą i jednym winogronem przy malinach, więc tam gdzie jego miejsce. W zasadzie będzie "Mordorkiem". Zdjęć nie zrobiłam, bo co będę suche badyle fotografować?
Obecnego Mordoru jeszcze nie ruszamy, bo mam na nim dynie piżmowe, które muszą dojrzeć, więc najwcześniej po przymrozkach, więc chyba w październiku coś się podzieje. Oczywiście zostaną tam w rogu pokrzywy i dzika róża pod płotem, bo genralnie będzie naturalistycznie, z brzozami, a im bardziej w dół, łagonie bo to najwyższe miejsce w ogrodzie, tym bardziej cywilizowanie, z gładką połacią trawnika.

Ciąg dalszy wstawiania.

Jasia Poziomka namówiła mnie na wiele roślin, które teraz świetnie rosną w moim ogrodzie, więc polecam powojnik Betty Corning, zdrowy, bo to powojnik włoski (grupa viticella).

I inny powojnik z grupy vitalba Summer Snow, od zeszłęgo roku ma kilkumetrowe przyrosty.

Polecam, bo rosną bardzo szybko, co bardzo mi odpowiada, moja ażurowa altana jest duża. U stóp powojników są róże, hortensje ogrodowe, kocimiętki, a wysoko nad nimi, na dachu, będzie się zwieszać winorośl, już sięga dachu.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies